Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden ekmek parası için Niğde’ye giden tarım işçileri saldırıya uğradı. Mevsimlik tarım işçileri, farklı illerde tarım alanlarında çalışarak geçimlerini sağlıyor. Ancak zaman zaman bu emekçiler, çeşitli saldırı ve baskılara maruz kalıyor.
SALDIRI EMEĞE YAPILDI
Şanlıurfa’dan giden tarım işçilerinin hedef alındığı olay, bölgede tepkilere yol açtı. Vatandaşlar, yaşananların yalnızca işçilere değil, alın terine, emeğe ve insanlığa yapılmış bir saldırı olduğunu belirtti.
YETKİLİLERDEN HENÜZ AÇIKLAMA YOK
Olayla ilgili resmi makamlardan herhangi bir açıklama yapılmadı. Şanlıurfalı vatandaşlar, saldırıya ilişkin sürecin şeffaf biçimde yürütülmesi ve sorumluların adalet önünde hesap vermesi gerektiğini vurguladı.
Kamuoyundan gelen ortak mesaj ise, emeğe ve alın terine sahip çıkılması gerektiği yönünde oldu.
Konuyla İlgili Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi sosyal Medya Hesabında Şöyle Bir Paylaşım Yaptı:

Yorumlar
Kalan Karakter: