Narin Güran davasında uzun süredir savunmasını üstlenen avukat Ali Eryılmaz, bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla vekillik görevinden çekildiğini duyurdu. Açıklamasında, bu kararın sadece bir mesleki ayrılık değil, “vicdani bir sorumluluk” olduğunu vurguladı.

“SAVUNMANIN TEMELİ GÜVEN, O GÜVEN SARSILDI”
Avukat, kararının nedenini meslektaşının dava süreci sonrasında sergilediği tutuma bağladı. Açıklamasında, ortağının dava karara bağlandıktan sonra hakikati savunmaktan kaçındığını, kendisine yönelik sosyal medya linçleri karşısında sessiz kaldığını ve hatta “o linci örgütleyenlerle dostluk kurduğunu” ifade etti.
Ancak bardağı taşıran son damlanın, meslektaşına ait olduğu iddia edilen ve içinde “Narin’i Nevzat öldürdü” ifadelerinin geçtiği bir ses kaydı olduğunu belirtti. Bu durumun savunmanın temelini oluşturan güveni yıktığını dile getirdi.
“MÜVEKKİLİM VE AİLESİ SUSKUN KALDI”
Açıklamada en dikkat çeken ifadelerden biri ise, müvekkil Nevzat Bahtiyar ve ailesinin bu olay karşısında sessizliğini koruması oldu. Avukat, “Yanımda olması gerekenlerin gölgesi bile üzerime düşmüyorsa, o savaşta daha fazla kalınamaz” sözleriyle yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi.
“BU BİR PES EDİŞ DEĞİL”
Avukat, görevinden çekilmesinin bir “geri adım” olmadığını, aksine hakikate ve meslek onuruna saygısının bir gereği olduğunu belirtti. Ayrıca, davayla bağlantılı olmasına rağmen yargı önüne çıkmayan ya da farklı suçlardan yargılanan kişilere ilişkin bilgileri Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbar etmeye devam edeceğini açıkladı.

NARİN DAVASI NASIL SONUÇLANMIŞTI?
Narin Güran davası, kamuoyunun uzun süredir yakından takip ettiği davalardan biri olmuştu. Narin'in ölümüyle ilgili olarak sanık Nevzat Bahtiyar, cinayet suçlamasıyla yargılanmış; ancak mahkeme, “yeterli ve kesin delil bulunmadığı” gerekçesiyle beraat kararı vermişti.

Yorumlar
Kalan Karakter: