Melik: GAP bir an önce bitirilmeli!
Şanlıurfa Ziraat Mühendisi Odası Başkanı Abdullah Melik, geçen yıl bölgedeki çiftçileri doğrudan etkileyen kuraklık tehdidine karşı, GAP’ın bir an önce bitirilmesi gerektiğini kaydetti.
Yayınlanma :
04.11.2021 10:27


MELİK: VARLIK İÇERİSİNDE YOKLUK YAŞIYOR ÜLKEMİZ
Şanlıurfa Ziraat Mühendisi Odası Başkanı Abdullah Melik, tarım sektöründeki maliyet artışlarına dikkat çekti ve kuraklığın çözümü için GAP’ın bir an önce bitirilmesi gerektiğini kaydetti.
Melik, “Suyumuz var toprağımız var, fakat sulayamıyoruz biz buraları. Sulayabilmemiz için GAP’ın bir an önce bitirilmesi gerekiyor. 1989 yılında başlayan GAP projesi, bugün 2021 yılındayız ve GAP’ta gerçekleşen sulama oranı yüzde sadece yüzde 29. Varlık içerisinde yokluk yaşıyor ülkemiz, çiftçilerimiz. Yani enerjimiz var, güneşimiz var, verimli arazimi, toprağımız var. Ama üretim yapamıyoruz. Dışa bağımlı bir şekilde yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Urfapusula.com
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: