Şanlıurfa’da yaşayan Ahmet Salar, yıllardır hayalini kurduğu Kur’an-ı Kerim okuma arzusunu yalnızca 45 gün içerisinde gerçekleştirerek çevresinden büyük takdir topladı. Bu örnek başarı hikâyesi, her yaşta öğrenmenin mümkün olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
MÜEZZİN KÖSE’DEN ÖRNEK DESTEK
Salar’ın bu başarısının ardında, Hacı Lami Camii Müezzin Kayyımı Murat Köse’nin özverili desteği yer aldı. Müezzin Köse, yoğun görevlerine rağmen boş zamanlarında Ahmet Salar’ın iş yerine giderek birebir Kur’an dersi verdi. Bu samimi dayanışma, kısa sürede etkisini gösterdi ve Ahmet Amca Kur’an okumayı öğrendi.
AZİM VE SEVGİYLE GELEN BAŞARI
Kur’an okumayı öğrenmenin mutluluğunu yaşayan Ahmet Salar, duygularını şu sözlerle ifade etti:
“Hocamın gayretleri sonucunda Kur’an okumayı öğrendim. Allah ondan razı olsun. Şimdi hedefim Kur’an-ı Kerim’i baştan sona hatmetmek.”
Müezzin Kayyım Murat Köse ise Ahmet Salar’ın azmine hayran kaldığını belirterek, “Ahmet amcamızın azmi ve isteği bizi çok mutlu etti. Kendisinin bu yaşta gösterdiği gayret herkese örnek olmalı.” dedi.
İLHAM VEREN BİR ÖĞRENME HİKÂYESİ
Ahmet Salar’ın kısa sürede ulaştığı bu hedef, sadece bireysel bir başarı değil, aynı zamanda inanç, azim ve dayanışmanın anlamlı bir örneği olarak gönülleri ısıttı. Her yaştan insan için “öğrenmenin yaşı yok” mesajı veren bu süreç, Şanlıurfa’da ilham veren bir hikâyeye dönüştü.
Yorumlar
Kalan Karakter: