Birecik’te kadına yönelik şiddetle ilgili toplantı
Birecik Kaymakamlığı, kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon izleme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Yayınlanma :
25.11.2021 10:45
Birecik Kaymakamı Kadir Duman başkanlığında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı'nın etkin bir şekilde uygulanmasının sağlanması, bu alanda alınacak tedbirlerin görüşülmesi, iş birliği ve koordinasyonun artırılması, yaşanabilecek üzücü olayların önlenmesi ve bu alanda alınacak tedbirlerin görüşülmesi amacıyla “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.
Toplantıda, Elektronik Kelepçe Uygulaması, 6284 Sayılı Kanun Kapsamında Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Olayları Kayıt ve Risk Değerlendirme Formu’nun önleyici ve koruyucu tedbirler açısından etkisi ve aile içi ve kadına yönelik şiddete neden olan ekonomik, sosyal, psikolojik, kültürel vb. risk artırıcı faktör konuları hazırlanan sunum eşliğinde değerlendirildi.
Kadına yönelik risk ve tehdit unsuru oluşturabilecek durumların önüne geçilmesi ve acil durumlarda müdahale süresinin kısaltılması amacıyla hazırlanan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) sayesinde kadınlarımızın herhangi bir tehdit anında bir dokunuşla kolluk birimlerimize ulaşarak yardım isteyebilecekleri ve Alo 183 Sosyal Destek Hattı ile rehberlik ve danışmanlık hizmeti alabilecekleri ifade edildi. Kadına karşı şiddetle mücadele konusunda farkındalığı artırmaya yönelik bilgilendirme çalışmalarının önemine vurgu yapıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefre
Yorumlar
Kalan Karakter: