Barajdaki su seviyesi düştü! 1 Nisan’dan önce su verilmeyecek
DSİ, barajdaki su seviyesinin düştüğünü gerekçe göstererek Harran Ovası’na 1 Nisan’dan önce su verilmeyeceğini açıkladı.
Yayınlanma :
01.12.2021 12:03
Dünyayı etkisi altına alan küresel ısınma etkisini göstermeye devam ediyor. Geçen yıl kuraklık nedeniyle zor günler geçiren çiftçiler bu yıl da aynı endişeyi yaşıyor. Harran Ovası başta olmak üzere birçok ovanın sulama ihtiyacını karşılayan Atatürk Barajının su seviyesinin düştüğü bu nedenle 1 Nisan 2021 tarihinden önce sulama için suyun ovaya verilmeyeceği ortaya çıktı. Devlet Su İşleri’nin (DSİ) almış olduğu bu kararı duyuran Topçu Gündaş Sulama Birliği sosyal medya hesabı üzerinden üyelerine alınan kararı açıkladı.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sayın çiftçilerimiz bugün Dsi 15. Bölge Müdürlüğü Önderliğinde yapılan toplantıda 2021-2022 sulama sezonu İçin havaların kurak geçmesinden dolayı barajda su seviyesi oldukça düşmüştür. Bu gerekçelerden dolayı hububat İçin su verilmeyeceği düşünülmektedir. Suyun ovaya verilme tarihi pamuk, mısır ve diğer ürünler için 01.04.2022 tarihinde verilmesi düşünülmektedir. Siz değerli çiftçilerimize duyurulur."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefre
Yorumlar
Kalan Karakter: