Antepliler Yapar, Urfalılar Durup Seyreder
Gaziantep ile Nizip ilçesi arasında Devlet Demir Yolları kullanılarak toplu taşıma için raylı sistem yapılıyor..
Yayınlanma :
22.01.2020 00:44
Nizip Belediyesinde düzenlediği basın toplantısında dev projeyi açıklayan Sarı, Gaziantep ile Nizip ilçesi arasında raylı sistem üzerinde hizmet verecek olan raybüsle toplu taşımanın daha güvenli ve konforlu olacağını söyledi. Sarı, Raybüs ile Gaziantep Nizip arasındaki toplu taşımada büyük bir çığır açılacağını belirtti.
RAYBÜS İLE TOPLU TAŞIMADA BÜYÜK BİR ÇIĞIR AÇILACAK
Raybüs ile Gaziantep Nizip arasındaki toplu taşımada büyük bir çığır açılacağını ifade eden Sarı, şu bilgileri verdi:
“Nizip ve Gaziantep arası 49 kilometrelik Devlet Demiryollarının mevcut hattını kullanacağız. Mevcut hat üzerinde Nizip istasyonundan çıkacak olan raybüs, Gaziantep İstasyon Meydanı'ndaki Devlet Demiryolları Garı'na kadar olan alanda toplu taşımacılık yapacak.
İlerleyen günlerde ilk olarak test sürüşleriyle hizmet verecek olan raybüs ile Gaziantep Nizip arasındaki yol süremiz ilk olarak 1 saat olarak planlanıyor ancak yapılacak olan teknik çalışmaların ardından bu sürenin daha aza indirilmesi planlanıyor. Buradaki ilk amacımız huzurlu, güvenli ve konforlu bir yolculuğu sağlamak.
Bu hizmetten faydalanacak olan vatandaşlarımız, öğrencilerimiz ve iş için Gaziantep'e gidip gelecek olan hemşehrilerimiz, Gaziantep Garı'na indikten sonra buradaki tramvaylarla şehrin her noktasına rahatlıkla ulaşabilecekler. Nizip’e hayırlı olsun”
kaynak: gaziantep27.net
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefre
Yorumlar 5
Kalan Karakter: