Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulüp televizyonunda yaptığı açıklamada merakla beklenen olağanüstü seçimli genel kurul kararını duyurdu. Ali Koç, Fenerbahçe’nin geleceğini riske atmamak adına genel kurulun eylül ayında yapılacağını açıkladı.
Başkan Koç, sezona büyük hedeflerle başlamalarına rağmen, şampiyonluk yarışında erken havlu atmalarının camiada haklı eleştiriler doğurduğunu kabul etti. 2010-2011 sezonundan bu yana sadece bir kez şampiyon olunmasının sorunların sadece yönetim değişiklikleriyle çözülemeyeceğinin göstergesi olduğunu belirtti.
"YASAKLAR VE İDDİALAR GÖLGESİNDE DEĞİL, DOĞRU ZAMANDA SEÇİM"
Camiada başlatılan imza kampanyasına saygı duyduğunu ifade eden Koç, bunun Fenerbahçe’nin geleneklerinde olmayan bir yöntem olduğunu ve uzun vadede kulübe zarar verebileceğini söyledi. Hukuki süreç gereği genel kurulun yedi ila sekiz hafta içinde yapılabileceğini ancak bunun yeni sezon hazırlıklarını sekteye uğratacağını belirten Koç, "Kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda olağanüstü genel kurulu eylül ayında gerçekleştireceğiz" dedi.
"BU BİR İNAT DEĞİL, SORUMLULUK"
Aldıkları kararın kişisel bir inat değil, tamamen kulübün geleceğini koruma sorumluluğuyla alındığını vurgulayan Başkan Koç, "Gelirlerimizi iki katına çıkardık, finansal bağımsızlık konusunda kritik bir aşamadayız. Bu süreci riske atmak akılcı değil" ifadelerini kullandı. Sezon hazırlıkları ve transfer sürecinin en kritik dönemi olan yaz aylarında yapılacak bir seçimin, tüm bu çalışmaları olumsuz etkileyebileceğini dile getirdi.
"YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"
Başkan Koç, Fenerbahçe camiasının sağduyusuna güvendiğini belirterek, "Ben bu camiaya sırtımı değil yüreğimi dayadım. Allah’ın izniyle tüm zorluklara, itibar suikastlerine ve haksızlıklara rağmen yürümeye devam edeceğim" dedi.
Eylül ayında yapılacak olağanüstü genel kurulun, kulübün mali genel kuruluyla birlikte gerçekleştirileceği, kesin tarihin ise spor yasası ve tüzük hükümleri doğrultusunda netleşeceği bildirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: