GÜLPINAR ALGISI TERS TEPTİ

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehemet Kasım Gülpınar hakkında basına ve sosyal medyaya algı amaçlı servis edilen bir ses kaydının 2018 yılına ait olduğu ortaya çıktı.

18 Şubat 2024 - 15:23

Mehmet Kasım Gülpınar AK Parti’de dört dönem Şanlıurfa milletvekilliği, Cumhurbaşkanı Danışmanı ve AK Parti MKYK üyeliği yaptıktan geçtiğimiz günlerde partisinden istifa ederek Yeniden Refah Partisine geçmişti.

Yeniden Refah Partisi’ne geçtikten sonra Fatih Erbakan’ın teklifiyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Kasım Gülpınar hakkında yeni ses kaydıymış gibi servis edilen bir ses kaydı kamuoyunda ters tepkilere neden oldu.

Ulusal bazı yayın organlarında haberleştirilen ve sosyal medyada dolaşıma sokulan ses kaydında M.Kasım Gülpınar’ın HDP için çalışacağını ifade ettiği konuşmasının sanki şimdiymiş gibi lanse edilmesi kısa sürede kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Sonradan ses kaydının 2018 yılında bir telefon görüşmesine ait olduğu ve o görüşmede AK Parti’nin o güne kadar Siverek’te seçimi kazanamaması üzerin Gülpınar’ın AK Parti’nin seçimi kazanabilmesi için dediklerinin yapılmaması halinde, sinirle öyle konuştuğu açığa çıktı.

O konuşması sonrasında AK Parti Genel Merkezi’nin Siverek’te Mehmet Kasım Gülpınar’ın istediği gibi politik yolun izlenmesi sonucunda da AK Parti’nin 2018 yılından itibaren Siverek’te hep kazandığı ortaya çıktı.

Mehmet Kasım Gülpınar’ın söz konusu ses kaydı konusunda Haber Türk Televizyonu’nda Eren Eğilmez tarafından hazırlanıp sunulan “Gerçek Fikir Ne” programında konuşan İndependet Türkçe Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Nevzat Çiçek söz konusu ses kaydıyla ilgili önemli açıklamada bulundu.

Nevzat Çiçek söz konusu ses kaydıyla ilgili yaptığı açıklamada:

“2018 yılında Kasım beye görev vermişlerdi. Kendisi de zaten Siverek’li orda çıkan adaylarla ilgili ve basına da yansımıştı. Yani yeni bir şey değil, orda zaten Kasım beyin en büyük sorunlarından bir tanesi bu aday meselelerinde, tırnak içersinde söylüyorum inanmadığı birşeyle sürekli çatışıyor. Ve o dönem -bunlar böyle çıkarsa- DEM’le itifak ederim bir tarzı vardı. Ama dönemde gitti o dönemde Siverek’te AK Parti’ye kazandırdı. Uzun dönemdir AK Parti Sivereği alamıyordu. Siverek’i AK Parti’ye aldırdı. Zaten bu güncel değil, 2018 de yaşanmış bir olay. Yeni değil” dediği görüldü.

Öte yandan söz konusu ses kaydı sonrası Şanlıurfa kamuoyunda eski ve farklı söylemlerin bugünmüş gibi servis edilmesi tepki toplarken, bir çok vatandaş Urfa Haber’e yaptığı açıklamada algı oluşturmak adına Mehmet Kasım Gülpınar’a saldırıldığını ifade etti. Aynı vatandaşlar, söz konusu siyasetle bağdaşmayan bu yalan algıların özellikle mevcut belediye başkanı ve aynı zamanda AK Parti Büyükşehir adayı Zeynel Abidin Beyazgül’e yakın çevreler tarafından yapıldığını iddia ettiler.

İşte aşağıda sosyal medya ve ulusal yayın organlarda yayınlan ses kaydı sonrasında Haber Türk Televizyonu’nda Eren Eğilmez tarafından hazırlanıp sunulan “Gerçek Fikir Ne” programında konuşan İndependet Türkçe Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Nevzat Çiçek’in konuşmasının yer aldığı o görüntü.