Gazeteci Güneş Barış Pınarı FM'e Konuk Oldu

23 Aralık 2020 - 09:34
Urfa Haber ve Ruha TV yönetim kurulu başkanı gazeteci yazar Ahin Güneş Şanlıurfa Valiliği bünyesinde kurulan Barış Pınarı FM'de Arif Faraç'ın’Gündem Özel Programı’n da güncel konulara değindi.

Urfa Haber ve Ruha TV yönetim kurulu başkanı Gazeteci yazar Ahin Güneş Şanlıurfa Valiliği bünyesinde kurulan ve Radyo ve TV Programcısı Arif Faraç'ın genel müdürü olduğu Barış Pınarı FM'de Arif Faraç'ın Gündem Özel programında güncel konulara değindi.
Barış Pınarı Operasyonu ve pandemi sürecini konuşan Ahin Güneş, Arif Faraç'ın sorularını yanıtladı.
Güneş, Barış Pınarı FM Radyosunu kuran Şanlıurfa valisi Abdullah Erin'e teşekkür ederek konuşmasına başladı ve Türkiye'nin sınır ötesi operasyonunda haklı olduğunu söyledi.
Şanlıurfa Valiliği Koordinesinde yayın yapan Barış Pınarı FM Barış Pınarı Operasyonu ve Pandemi sürecini konu ve konumlarıyla değerlendirmeye devam ediyor. Hafta içi her gün yayınlanan Gündem Özel programının konuğu Gazeteci Ahin Güneş oldu. Genel Yayın Müdürü Arif Faraç hazırlayıp sunduğu "Gündem Özel " programına konuk olan Güneş Barış Pınarı Operasyon ve Pandemi süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Deneyimli gazeteci Ahin Güneş konuşmasına başlarken Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in bu bölgenin çocuğu olduğunu bu bölgedeki sosyolojik yapıyı yakinen bilmesinin, Şanlıurfa için göreve geldiği günden itibaren büyük bir şans olduğunu vurguladı.
Güneş, Vali Abdullah Erin’in Şanlıurfa’da ve Ankara nezdinde Şanlıurfa için büyük çabalar sarf ederek çok iyi hizmetlere imza attığını, bundan dolayı da Şanlıurfa’da yediden yetmişe herkesin sevgisini kazandığını söyledi.
Güneş canlı yayınlanan radyo programında, Barış Pınarı Operasyonu’nu için ise, Türkiye’nin kendi sınırlarını ve meşruluğunu tehdit eden unsurlara karşı Barış Pınarı Operasyonu’nu haklı olarak yaptığına değindi.
Deneyimli gazeteci, Türkiye’nin sınırlarını ve meşruluğunu hangi terör örgütünün veya illegal yapılanmanın tehdit ettiğinin bir farkı ve önemi olmadığını Türkiye’nin üniter devlet yapısını tehdit eden tüm terör örgütleri, illegal yapılanmalar ve devletlere karşı en doğal meşru hakkı olduğunu söyledi. Güneş Türkiye’nin yerinde hangi devlet olsa, kendi meşru hakları ve tehditlere karşı aynı refleksi göstereceğini vurguladı. Türkiye’nin bu operasyonu ile sadece Türkiye sınırları içinde değil, Suriye’deki Suriye vatandaşları içinde huzurlu ve güvenli bir ortamı sağladığını söyledi.
Pandemi süreci ile ilgili olarakta Arif Faraç’ın sorularını yanıtlayan Ahin Güneş tüm Dünya’yı tehdit eden bu salgının Türkiye’de ve Urfa’da canlar almaya devam ettiğini söyledi. Güneş, virüsle mücadelede herkesin her şeyi devlet beklemesinin yanlış olduğunu söyleyerek vatandaşların da kendi üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı. Güneş, vatandaşların maske, mesafe ve temizlik kuralına uymakla bu salgını durdurabileceğini bu yüzden dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Vatandaşların maske, mesafe ve temizlik kuralına uymamasının tehlikeyi daha da büyüttüğünü neredeyse her evden bulaşmadığı ya da can almadığı kimse kalmadığını söyleyerek halkın duyarlı olmamasının bunun daha da can almaya devam edebileceğinin altını çizdi.
Yaklaşık iki saat süren program dinleyicilerden büyük ilgi gördü. Program sonunda Ahin Güneş böylesine profesyonel ve modern bir radyonun Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarafından kazandırılmasının, bölgede çok dilli yayın yaparak illegal oluşumların bilgi kirliliğinden faydalanarak halkı kandırmasının önüne geçmede büyük rol üstlendiğini bu yönü ile takdiri hak ettiğini söyledi. Arif Faraç’ın şahsında Barış Pınarı FM çalışanlarına teşekkür eden Ahin Güneş, radyonun yayınlarında başarılar diledi.