Ekinci, Çelik'e kirve oldu

10 Eylül 2021 - 09:54
 
Eyyübiye Belediyesi kurucu Başkanı Mehmet ekinci'nin kirve olduğu Yeşilay Şube başkanlığı ressam Muharrem çeliğinin oğlum Muhammed Yusuf'un sünnet merasiminde renkli simalar bir araya geldi. 

Cumhuriyet Parkı Sosyal Tesisleri Havuzbaşı düğün salonunda gerçekleşen merasim katılımcıların  beğenisini aldı. Sünnet merasiminde Urfa geleneklerini hassasiyetle seçen Yeşilay Şube Başkanı ressam Muharrem Çelik muhteşem bir sünnet organizasyonu yaptırdı. At sırtında sünnet çocuğunun alana gelmesi Türk Bayrakları ve zılgıtlarla coşku ve heyecan ile  karşılanması Nasrettin Hoca tiplemesinin çocuklara Çelik'e ait olan hikaye kitapları ve balon şeker dağıtması, müzik eşliğinde semazenler gösterisi  konuk sanatçılardan abdulcelil Kaya, Hakkı dolap 'ın sahne alması geleneksel Urfa süpha yemeğinin ikram edilmesi katılımcıların oldukça hoşuna gitti.

Eyyübiye kurucu Belediye başkanı Mehmet Ekinci ile yanındaki  heyetle sahneye gelmesi ayrıca dikkat çekti.  Sünnet merasimi adeta Urfa geleneklerini tanıtan bir filmin tanıtımı  gibi geçti.  Kur'an-ı Kerim ile açılışı başlayan sünnet merasimi İl müftüsü Ramazan Tolan dualarını okuması Çelik'in oğluna hitaben yazdığı sünnet hediyesi adlı şiir de şair yazar Ali Tutluoğlu tarafından seslendirildi.  Kardeşler Grubu'nun Muhammed Yusuf'un düğünü adlı bestesi ile de ortam renklendi . Attan  inen Muhammed Yusuf misafirleri selamlayarak "Sünnetime hoşgeldiniz. Düğünüme de beklerim" konuşmasının ardından  Baba Muharrem Çelik katılımcılara teşekkür edip bu sünnet merasimini eşinin  hayalini gerçekleştirmek için yaptığını söyledi. Çelik "Oğlum Muhammed Yusuf'un kirvesi Eyyübiye Belediyesi kurucu Belediye başkanı Mehmet ekinci'ye, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Eyyübiye kurucu Belediye Başkanı Mehmet Ekinci kirveliğin bölgemiz için kardeşlik sembolü olduğunu aileler arası muhabbetin artmasından bir rol olduğunu söyledi Ekinci Muharrem Çelik'le öğrencilik yıllarında mahalleli olarak ve belediye başkanlık döneminde güzel hizmetlere beraber imza attıklarını söyledi.  Ekinci, Muhammed Yusuf'a uzun ömürler diliyerek "Allah evliliğinide  göstermeyi nasip etsin" dedi. Ekinci, Muhammet Yusuf'a  Cumhuriyet altını taktı.  Baba Çelik'te oğluna Kabe maketi içerisinde kuaran ı Kerim hediye etti.   
Çelik'in oğlunun  sünnet merasimine İl müftüsü Ramazan Tolan gençlik ve Spor müdür yardımcısı Murat önen il MEM argeden İbrahim gabiş Memur-Sen ve Eğitim bir-sen İl Başkanı İbrahim Coşkun'un, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Maşuk Özyaramış, CHP Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Alagöz, şair yazar Eyüp Azlal, şair yazar Ali tutluoğlu, Memur-Sen eski başkanı Mahmut Atçı, Milli Gençlik Vakfı eski Başkanı Ali Uuluyardımcı, ses sanatçıları Abdulcelil Kaya ,Hakkı Dolap, okul müdürleri öğretmenler  ve Yeşilay yönetim kurulu üyeleri, Dügeri ve  aşiretlerinin mensupları Çelik'in komşuları Eyyübiye Belediyesi Encümeni işadamı Mehmet Çelik,  akrabaları basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.
Sünnet merasiminden sonra kirve Mehmet Ekinci, çelik'in evine geçerek sünneti  gerçekleştirdiler.