BAKAN ALİ YERLİKAYA; ''GÖÇLE MÜCADELEDE KARARLIYIZ''
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep'teki teknik toplantı sonrası yaptığı açıklamada düzenli ve düzensiz göçle ciddi bir mücadele vereceklerini vurgulayarak, "Göçle mücadeleyi çok daha planlı, düzenli ve istikrarlı bir noktaya getirmekte kararlıyız" dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir dizi program, ziyaret ve açılışlara katılmak üzere bulunduğu Gaziantep temasları kapsamında Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası Bakan Yerlikaya başkanlığında belediye, kurum ve STK'ların bulunduğu teknik toplantı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrası Bakan Ali Yerlikaya, son günlerin tartışılan konuları arasında yer alan göç sorunları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.
"Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla durmadan, duraksamadan amansız bir mücadele veriyoruz"
Konuşmasında düzensiz göçle durmaksızın mücadele edeceklerini vurgulayan Bakan Ali Yerlikaya, "Gaziantep, İstanbul'dan sonra düzenli göçmen sayısında 2. sırada. Bunlarla ilgili bizim milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın, meslek odalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın her biriyle beraber üzerinde durmamız gereken konuları, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığıyla birlikte hep beraber neler yapabileceğimizi konuştuk. Bunları tespit ettik. Biliyorsunuz, biz kabineye geldiğimiz ilk günden itibaren Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla düzensiz göçle mücadele ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadeleyle ilgili durmadan, duraksamadan amansız bir mücadele ediyoruz. Bununla ilgili rakamları bir yıl değerlendirmemizde kamuoyuyla, aziz milletimizle paylaşmıştık. Göçle mücadeleye kaynağında başlayan hudutların korunmasında ve içeride düzensiz göçle mücadelede onların geri gönderme merkezlerinde ve oradan da kendi ülkelerine deport süreci de var yani. Kaynağında başlayıp kaynağında biten bir yaklaşımla etkin bir mücadele ettiğimizi söyledik" dedi.
"Kayıt dışılıkla mücadeleyle de ilgili açılımlarımız olacak, hazırlıklarımızı tamamladık"
Yakın zamanda kayıt dışı göçle ilgili ciddi bir mücadeleye başlayacaklarını ve bu konuda açılımlar olacağını ifade eden Bakan Yerlikaya, "Özellikle de yakın zaman içerisinde yine Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla kayıt dışılıkla mücadeleyle de ilgili açılımlarımız olacak. Bugün Gaziantep bizim için çok önemli bir şehir, büyük bir şehir. Buradaki tecrübeler ışığında yakın zamanda açıklayacağımız yaklaşımları, yeni konuları ve düzensiz göçle mücadeledeki var olan gücümüzü pekiştirmek, hiçbir zaman duraksamadan aynı şekilde devam etmek adına çalışacağız. Düzenli olan göçmenlerle ilgili olan meselelerimiz var. Onlarla da ilgili kamuoyunda beklenilen, iş dünyasında beklenilen açılımlar da yapmakla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık" ifadelerini kullandı.
"Gaziantep'te düzensiz göçle mücadelede mobil göç araçlarımızın sayılarını 25'e çıkardık"
Son günlerde düzenli ve düzensiz göç konusunda gündeme gelen Gaziantep ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Yerlikaya, "Bugün Antep Modeli'nde Antep'imizde sıkça duyduğumuz Antep'in istişare gücü ve ortak akılla ilgili gelmiş olduğu noktayı düzensiz göç ve kayıt dışılıkla da ilgili olan bu tecrübeyi onlardan edindik. Ben ziyadesiyle istifade ettim ama ekranları başında bizi izleyen aziz vatandaşlarımıza, özellikle de Gaziantep'teki hemşerilerime şunu söylemek istiyorum. Gaziantep'te düzensiz göçle ilgili mücadelede bizim mobil göç araçlarımızın sayılarını 25'e çıkardık" şeklinde konuştu.
"Göçle mücadeleyi çok daha planlı, düzenli ve istikrarlı bir noktaya getirmekte kararlıyız"
Göçle mücadeleyi çok daha planlı, düzenli ve istikrarlı bir noktaya getirmekte kararlı olduklarını özellikle vurgulayan Bakan Ali Yerlikaya, "Şanlıurfa'da ve Kilis‘te bu çalışmayı eşzamanlı olarak yapmaya başladık. Bir takvimimiz var. İstanbul'da 19 Temmuz 2023'ten itibaren kesintisiz yapmış olduğumuz mücadelenin nasıl başarılı bir noktaya geldiğini bütün İstanbul'un gördüğü gibi burada da bu mücadeleyi çok daha planlı, düzenli ve istikrarlı bir noktaya getirmekte kararlıyız. Sık geleceğiz Gaziantep'imize, Şanlıurfa'ya. Bundan sonra Şanlıurfa ve Kilis'e geçeceğiz ve gelişmeleri hep beraber şehrimizde beraber o güçlü istişare ve ortak akıl gücüyle nerelere geldiğini, hemşerilerimizin beklentilerinin neyse onun nasıl tecelli ettiğini Allah'ın izniyle hep beraber göreceğiz" diye konuştu.
İHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Urfa'da bağımlılıkla mücadelede umut veren proje...
Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda 2024 yılında hayata geçirilen Bağımlılıkla Mücadele Projesi,...
Kanserle mücadelede erken tanı çağrısı!
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Onkoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sezai Tunç,...
Yerlikaya: “Uçağın Ses Kayıt Cihazı ve Kara Kutusu Bulundu.”
Bakan Yerlikaya: "Saat 02.45’te uçağa ait ses kayıt cihazı, saat 03.20’de ise kara kutu bulunmuştur"
Siyaset Haberleri
TümüVekil Dusak duyurdu: Urfa’ya yeni hekim kadrosu tahsis...
Şanlıurfa’ya 131. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında 112’si uzman hekim, 10’u tabip olmak...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni bir dönemi Türkiye ve Kanada...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanada Başbakanı Mark Carney’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde...
CHP’de 3 isim disipline sevk edildi!
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, iki büyükşehir belediye meclis üyesi ile bir belediye başkanının, kesin...
İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali Eroğlu: "Görevimin...
İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali Eroğlu, görevine devam ettiğini belirterek kamuoyundaki...
MHP Şanlıurfa İl Başkanlığı yönetim kurulu belli oldu!
MHP Şanlıurfa İl Başkanlığı yürütme ve yönetim kurulunda görev alacak isimler belli oldu.
Vekil Yazmacı’dan Terörsüz Türkiye mesajı
AK Parti Genel Merkez Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili...
CHP'li belediye başkanı partisinden istifa etti
Şırnak’ın Kasrik Belde Belediye Başkanı Sadun Şanlı, CHP'den istifa etti.
Özgür Özel: "Yeni siyasetle birlikte hiçbir şey geride...
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, "Yeni siyasetle birlikte hiçbir şey geride bıraktıklarımız...
Özel'den seçim tarihi çıkışı: "En geç 15 ay sonra"
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, en geç 15 ay sonra seçim yapılacağını öne sürerek...
Ahmet Aras’tan sürpriz karar: CHP’den ayrıldı!
Şanlıurfa’da yıllardır görev yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP’den istifa...
Türkiye, İİT dönem başkanlığını devredecek!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 17-18 Ekim'de Bağdat'ta düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı 52....
AYM’den 26 siyasi parti hakkında suç duyurusu!
Anayasa Mahkemesinin 26 siyasi partinin mali hesaplarına ilişkin kararları, 15 Ekim 2026 tarihli...





