Kanserle mücadelede erken tanı çağrısı!
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Onkoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sezai Tunç, 1–7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla kanserle mücadelede erken tanının, düzenli taramanın ve sağlıklı yaşamın önemini vurgulayarak uyarılarda bulundu.
Dünya genelinde ve Türkiye’de önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam eden kanser; günümüzde tıpta yaşanan gelişmeler, yenilikçi tedavi yöntemleri ve erken teşhis sayesinde daha başarılı bir şekilde yönetilebilir hale geliyor.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Onkoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sezai Tunç, toplumun bilinçlendirilmesi ve hastalıkta erken teşhisin hayati rolü hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Kanser riskini azaltmaya yönelik yaşam tarzı değişikliklerine ve tarama programlarının hayat kurtarıcı etkisine vurgu yapan Dr. Tunç; “Sigara ve tütün ürünlerinden uzak durulması, dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının benimsenmesi, düzenli fiziksel aktivite yapılması ve ideal kilonun korunması kanser riskini önemli ölçüde azaltmaktadır. Ayrıca aşırı alkol tüketiminden kaçınılmalı, güneş ışınlarına kontrolsüz maruziyet sınırlandırılmalı ve çevresel risk faktörlerine karşı bilinçli olunmalıdır. Belirti beklemeden düzenli tarama yaptırılması, kanserle mücadelede en etkili ve en ekonomik yaklaşımlardan biridir. Tarama programları sayesinde hastalık erken evrede tespit edilerek tedavi süreci daha başarılı şekilde yönetilebilmektedir. Hedefe yönelik tedaviler, immünoterapiler ve kişiselleştirilmiş tedavi yaklaşımları sayesinde hastalarımıza daha etkili ve güvenli tedavi seçenekleri sunabiliyoruz. Multidisipliner yaklaşımla yürütülen tedavi süreçleri, başarı oranlarını artırmakta ve hastaların yaşam kalitesine olumlu katkı sağlamaktadır. Bireylerin düzenli sağlık kontrollerini aksatmaması, vücutlarında fark ettikleri olağan dışı değişiklikleri ciddiye alarak zaman kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmaları büyük önem taşımaktadır. Kanserden korkmayın, geç kalmaktan korkun.” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
HRÜ Hastanesi’nden erken tanı uyarısı!
Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İrfan...
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Serebral...
Çocuk Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Gizem Doğan, serebral palside erken tanı, uygun rehabilitasyon ve...
Alzheimer hastalığına karşı erken tanı uyarısı!
Harran Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Doç. Dr. Tülin Gesoğlu Demir, alzheimer...
Güncel - Yaşam Haberleri
TümüİHD’den AGM Medya’ya nezaket zyareti
İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...
Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!
Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...
Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!
Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.
Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...
Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...
Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...
Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...
Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...
Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı
Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.
Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...
Şanlıurfa Milletvekili meclise taşıdı: “Gazetecilere...
YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, en az 15 yıl gazetecilik yapan basın mensuplarına...
Kızılkaya görevi devraldığını duyurdu
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kazanan Halil Kızılkaya, görevi...
İzmir’den Şanlıurfa’ya acı haber
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine acı haber İzmir’den geldi. Dilan Koyuncu hayatını kaybetti.




