Pakdemirli İstifa Etsin, Gitsin Aile Çiftliğinde Tavuk Beslesin!
Orman yangınlarına ilişkin sorumluluğu belediyelere atan Bakan Bekir Pakdemirli’ye sert tepki gösteren CHP’li vekil Mahmut Tanal, “Kamuoyu yanıltılıyor. Sayın Pakdemirli başarısızlığını kabul etmelidir. Ormanlarımızı koruyamadığı için pişmanlık duyup köşesine çekilmelidir. Bence daha önce bahsettiği aile çiftliğine gitsin tavuk beslesin. Domates biber eksin. Kavun yetiştirsin” dedi.
Yayınlanma :
02.08.2021 13:53


YÖNETTİĞİ BAKANLIĞIN ADI NEDEN ORMAN BAKANLIĞI?
Yazılı bir açıklama yapan Tanal, Pakdemirli’nin başarısızlığını örtmek için kamuoyunu yanılttığını belirterek, “Ormanları koruma görevi belediyelerinse sizin yönettiğiniz bakanlığın adı neden Orman Bakanlığı? İnsan sorumluluğu belediyelere atarken biraz düşünür!” dedi.
YASALAR GEREĞİ KORUMA GÖREVİ BAKANLIĞIN
Ormanları koruma ve geliştirme görevinin yasalarla Tarım ve Orman Bakanlığı’na yüklendiğini kaydeden Tanal, “Bütün ormanların gözetimi, denetimi devlete aittir. Orman Kanunu’nun 6’ncı maddesinde, devlet ormanlarına ve devlet ormanı sayılan yerlere ait her çeşit işlerin Orman Genel Müdürlüğü’nce yapıldığı ve yaptırıldığı belirtilmektedir. Sayın Pakdemirli’ye sormak lazım, Orman Genel Müdürlüğü yönettiği bakanlığa bağlı değil mi? Yine aynı kanunun 69. maddesinde, ‘Orman idaresi, orman yangınlarını önlemek ve söndürmek maksadıyla her türlü hizmeti yapar veya yaptırır’ deniliyor. Kastedilen orman idaresi, belediyeler mi, yoksa Tarım ve Orman Bakanlığı mı? Yine ‘orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesinde uygulama esasları’nı içeren 285 sayılı Tebliğ’de aynen şöyle denilmektedir: ‘Yangın çıktığında, hangi köy ve kasaba mükelleflerinin hangi ormanlarda yangın söndürmeye iştirak edecekleri, yangının genişleme ihtimalleri göz önünde tutularak bir plan halinde orman teşkilatınca tespit edilir.’ Orman teşkilatından kasıt, herhalde belediyeler değildir. Sayın Bakan, köşeye sıkışınca ne yapacağını bilmeyecek halde hiç olmadık cümleler kurmuştur” değerlendirmesini yaptı.
ZAMANINDA TEDBİR ALINMADI, İHMAL VAR
Türkiye ormanlarının yangın tehdidi altında olduğunun bilinmesine rağmen Tarım ve Orman Bakanlığı’nın olası yangınlara karşı gerekli hazırlıkları yapmadığını aktaran Tanal, “Orman Bakanlığı’nın envanterinde bir tane yangın söndürme uçağı yok. Tedbir alınmadı. Şayet zamanında tedbir alınsaydı yangın bu kadar yayılmazdı. Kimse hedef saptırmasın! Burada ihmal var, görevini yapmama var. Tedbirsizlik sonucunda yangınlar çıktı ve hızla yayıldı. Orman yangınları yeni çıkmıyor ki. Her yıl Türkiye yangınlarla boğuşuyor. Bakın TBMM’nin 20. Dönemi’nde, orman yangınlarının nedenlerinin belirlenmesi, yangınların önlenmesi maksadıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmuş. Ortaya çıkan bir rapor var. Söz konusu raporda, Orman Bakanlığı’nın üzerine düşen görevlere vurgu yapılmaktadır. Orman Genel Müdürlüğü’nün bir Milli Yangın Koruma Programı düzenlemesi ve bunu titizlikle uygulaması gerektiğinin altı çiziliyor. 19 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarı, gereken hazırlığı yapmayınca ormanlarımız cayır cayır yanıyor” ifadelerini kullandı.
AİLE ÇİFTÇİLİĞİNE GİTSİN TAVUK BESLESİN, DOMATES EKSİN
CHP’li vekil Mahmut Tanal, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin topu taca atarak kamuoyunun kafasını karıştırmak yerine başarısızlığı kabul edip bakanlıktan istifa etmesi gerektiğini belirterek, “Sayın Pakdemirli’nin vakit kaybetmeksizin istifa etmesi hem kendisinin hem de ülkemizin faydasına olacaktır. Ormanlarımızı koruyamadığı için pişmanlık duyup köşesine çekilmelidir. Bence daha önce bahsettiği aile çiftliğine gitsin, orada tavuk beslesin. Domates biber eksin. Kavun yetiştirsin” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: