Urfa'da havalar ısındı: Klima ve vantilatörlere talep artı!
Şanlıurfa'da sıcaklıkların artmasıyla klima ve vantilatör satışlarında hareketlilik başladı. Yetkililer, vatandaşlara klima alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Şanlıurfa'da havalar ısındıkça klima ve vatilatör satışlarına talep arttı. Yetkili satıcılar klima tercih ederken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
Fiyatların geçen kışa nazaran biraz daha düştüğünü söyleyen yetkili satıcılar klima fiyatlarının ortalama 30 binden başlıyarak 45 bine kadar çıktığını aktardı.
Temmuz- Ağustos arası fiyatların daha da artacağını söyleyen yetkili satıcılar, vatandaşlara erkenden klima almaları konusunda uyarıda bulundu.
"TEMMUZ VE AĞUSTOS AYINDA FİYATLAR YÜKSELECEK"
Satış görevlisi Ahmet Döğücü sezonun yeni açılduğını belirterek "Bayramdan önce hava serin geçtiği için bayramdan sonra belirli bir miktarda satışımız oluyor. Ama temmuz ve ağustos ayında bunun zirvesini taşıyacağımızı düşünüyoruz. Şu anda müşterilerin çoğu vantilatörden daha çok klimayı tercih ediyor. Çünkü klimanın serinletme olasılığı vantilatörden daha yüksek. Dar bütçeliler vantilatör alıyor, geniş bütçeliler ise klima alıyor. Klimalar 30 bin ile 40 bin lira arası değişiyor, vantilatör ise bin 500 lira ile 4 bin lira arası değişiyor. Klima alırken nelere dikkat edilmeli? Odanın ölçümü önemlidir. Klima alırken mutlaka ara kat veya son kat olduğunun söylenmesi lazım." dedi.

"ODA METREKARESİNE BAKILMASI LAZIM"
Esnaf İbrahim İlkhan geçen yıla göre fiyatlar aynı seviyede oluğunu söyleyerek, "Klima ve vantilatör fiyatları geçen seneye göre hemen hemen aynı. Vantilatör biraz daha portatif, daha kolay taşındığı için tercih ediliyor ama klima, Urfa sıcaklarında daha çok tercih ediliyor. Klima alınırken servisi olan bir markaya önelmemiz lazım. Bunlarda 410 gaz var, 32 gaz var. Tabi kullanıcıya bağlı bir şey, buna bakmak lazım.Vantilatör fiyatları bin 500'den başlayıp 5 bine kadar çıkıyor. Klimalar ise 21 binden başlıyor, 30 bine kadar çıktığı oluyor. 18 BTU dediğimiz ise 31 binden başlıyor, 50 bine kadar çıkıyor. Oda metrekaresine bakıp ona göre alınması lazım. Geçen yıla göre fiyatlar aynı seviyede, yalnız kış aylarında çok fahiş fiyatlar oldu. Yaz aylarına yakın düşüş oldu, şu an iyi seviyede gidiyor." ifadelerini kullandı
"ENERJİ SINIFINA DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR"
Mehmet Ataş, satışların beklentilerinin altında kaldığını vurgulayarak, “Klima ve vantilatör fiyatlarında son zamana nazaran çok yüksek bir artış olmadı. Hatta beklentilerimizin biraz altında; aksine müşterilerin cebini yakmayacak fiyatlarda. Şu an ekonomik meselelerden dolayı klima satışlarında son yıla nazaran çok fazla yükseliş meydana geldi ama yine de klima çok tercih ediliyor. Klima alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi enerji sınıflarıdır. Çünkü enerji sınıfı ne kadar yüksek olursa elektrik tüketimi ve maliyet de o kadar düşük olur. Vantilatör fiyatları 2.500 TL’den başlayıp 10.000 TL’ye kadar marka marka değişim gösteriyor. Klima fiyatları ise güncel olarak 25.000 TL’den başlayıp 40 bin ile 50 bine ulaşan fiyatlarda. Geçen yıla göre fiyatlarda bu yıl pek bir değişiklik yok çünkü sezon öncesinde çok yüksek bir artış beklemiyoruz. Şu an yaz sezonunun tam başlangıç aylarındayız. Sezonun tam ortasında klima fiyatları ister istemez yüzde 10, yüzde 15’lik bir artış meydana geliyor zaten. Şu an geçen yıla nazaran yüksek bir artış yok. Klimalı vantilatör konusunda tavsiyem şu: Sezonun tam ortasında ve sezonun sonlarına doğru alırsanız fiyatların en yüksek olduğu dönemlerde almış olursunuz. Sezonun başlangıcında, yani hazırlık aşamasında, şu anki zamanlarda alırsanız fiyatlar daha uygun olur ve zamlardan etkilenmemiş olursunuz. Ayrıca servis açısından da işinizi daha rahat görmüş olursunuz.” Açıklamasında bulundu.

"MARKA VEYA FİYATLARA DİKKAT ETSİNLER"
Bölgede olan aşırı sıcaklardan dolayı vantilatör yetersiz kaldığı için vatandaşlar klimayı tercih ediyor açıklamasını yapan Abdulhakim Demir şu ifadeleri kullandı:
“Geçen yıla göre klima ve vantilatör fiyatlarında çok fiyat fark etmedi. Geçen yıl biraz fiyatlar düştü kalktı ama bu sene çok fiyat farkı yok geçen seneye göre. Bu yıl daha çok klima tercih ediliyor müşteriler tarafından. Vantilatör fiyatları da çok uygun olmadığı için klima daha çok tercih ediliyor. Bölgemizdeki aşırı sıcaklardan dolayı vantilatör yetersiz kaldığı için vatandaşlar klimayı tercih ediyor. Vatandaşlar klima alırken en çok markasına, yeni nesil motor olmasına, garantisine ve ulaşabilecekleri servise göre tercih etmeleri gerekiyor. Şu an vantilatör fiyatları 3 bin ile 10 bin arası değişiyor aşağı yukarı. Klimalarda ise 20 bin ile 40-45 bin arası değişiyor. Geçen yıla göre çok fiyat fark etmiyor. Geçen yıl yaz aylarında biraz düştü, kış mevsimine göre. Kışın biraz yükseldi ama bu yıl çok fiyat oynamıyor. Fiyatlar aşağı yukarı stabil, geçen yıla göre. Kullanıcılara tavsiyem markaya ve fiyatlarına göre dikkat etsinler.”

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Urfa'da toplu taşıma araçlarında klima denetimi!
Türkiye'nin en sıcak kentleri arasında yer alan Şanlıurfa'da, Büyükşehir Belediyesi zabıta...
Dikkat! Şanlıurfa'daki ustalardan klima bakımı uyarısı!
Şanlıurfa'da hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte klima satışları ile bakım ve onarım...
Urfa’da toplu taşımaya sıkı denetim!
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri, Birecik, Ceylanpınar, Siverek ve...
Özel haber Haberleri
TümüGalerici Hulusi Cankurtaran değerlendirdi :“Otomobil...
Otomobil piyasasındaki durgunluğun son 6 aydır daha belirgin hale geldiğini belirten galerici...
Şanlıurfa’da feci şekilde can verdi
Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde bahçeyi sürerken traktörden düşen yaşlı adam hayatını kaybetti.
Şanlıurfa’da silah operasyonu: 13 kişi gözaltına alındı
Şanlıurfa’da polis ekipleri tarafından 82 ikamet, 2 araç ve 4 iş yerine düzenlenen eş zamanlı...
Şanlıurfa’da aranan iki şahıs yakalandı
Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen çalışmalar kapsamında,...
Şanlıurfa dahil 78 ilde uyuşturucu operasyonu
78 ilde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 1 ton 768 kilo 207 gram...
3 kişi hayatını kaybetti: Patlamaya ilişkin soruşturma...
Zonguldak’taki maden patlamasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet Başsavcı...
Maden patlamasında can kaybı 3’e yükseldi
Zonguldak’ta bulunan bir madende bu sabah meydana gelen patlamada can kaybı sayısı 3’e yükseldi.
Şanlıurfa’da beyin göçü oranı yüzde 0,4 oldu
Türkiye genelinde yükseköğretim mezunlarının beyin göçü oranı yüzde 2,2’ye yükselirken,...
Şanlıurfa’da sürücüler dikkat: Fiyatlar düştü
Akaryakıt fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Motorin 100 TL’ye yaklaşırken benzin gelen indirim...
Tuğamiral Zeki Aktürk duyurdu: 4 PKK’lı terörist daha...
Cezaevinde kan donduran itiraf: Öldürüp bahçeye gömdü!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, İzmir, Mersin ve Osmaniye’de 10 ila 21 yıl öncesine dayanan üç ayrı...
Kazada hayatını kaybeden Halil Altundağ, Şanlıurfa’da...
Uşak’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Harranlı tır şoförü Halil Altundağ son...




