Harran Üniversitesi, Üstün Zekâlı ve Yetenekli Çocuklar İçin Eğitim Merkezi Kuruyor
Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Harran Eğitim Kooperatifi ve Gençstem Derneği ortaklığında 4-6 yaş arası üstün zekâlı ve yetenekli çocuklar için eğitim merkezi kuruluyor.
Yayınlanma :
07.08.2021 11:08


Proje dahilinde, proje koordinatörü olarak Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Göçen’in yanısıra, Okul Öncesi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Seval Ördek İnceoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uzmanı Seval Bağlan, Fen Bilgisi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Zekai Ayık ve Genç Stem Derneğinden Mustafa Taşıyan görev alacaklar.
Onaylanan projede merkezin tefrişatının tamamlanması sonrasında özel yetenek taraması ile öğrenci kabulünün başlaması öngörülmekte.
HARÜSEM Çocuk Kampüsü olarak Şanlıurfalı öğrencilere akademisyenlerin desteğiyle en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirten Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Göçen; “Proje kapsamında çocuk kampüsünde önemli değişikliklere giderek 4-6 yaş grubu çocuklarımızın kendi potansiyellerini en iyi şekilde ortaya çıkaracak eğitim çalışmalarına odaklanacağız” dedi.
Millî Eğitim Bakanlığı 2019-23 Strateji Planında okul öncesi eğitimde öğrencilerin bilişsel, duygusal ve fiziksel olarak çok boyutlu gelişmelerinin sağlanmasını öncelikli amaçlardan biri olarak benimsediklerini belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Ülkemizde üstün zekalı ve yetenekli öğrenci eğitimi, genel olarak 7 yaşından sonra başlamaktadır. Bu proje çocuklarımızın erken yaştan itibaren çok boyutlu gelişimlerini sağlayacaktır. Merkezimizde pilot çalışmalara da yer vereceğiz” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: