RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Gündem RTÜK’ün Yayın Durdurma Kararı!

RTÜK’ün Yayın Durdurma Kararı!

RTÜK’ün Halk TV ve Sözcü TV’ye yayın durdurma kararı, halkın haber alma hakkına müdahale olarak değerlendirildi; karar kamuoyunda geniş tepki topladı.

· 3 dk okuma · Süper A. · 36 okunma
0Yorumlar
RTÜK’ün Yayın Durdurma Kararı!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV ve Sözcü TV hakkında yayın kurallarına aykırılık gerekçesiyle yayın durdurma kararı verdi. Süreç ve yasal haklara ilişkin detaylar kamuoyuna açıklandı.

RTÜK’ÜN KARARI VE GEREKÇELERİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), televizyon yayınlarını düzenleyen yasal mevzuatlar çerçevesinde Halk TV ve Sözcü TV hakkında yayın durdurma kararı aldı. RTÜK’ten yapılan resmi açıklamada, ilgili kanallarda gerçekleştirilen yayınların Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu ile belirlenen kurallara uymadığı tespit edildiği bildirildi.

Kararın amacı, yayınların yasal çerçeveye uyumunun sağlanması olarak belirtildi. RTÜK, bu tür denetimler ve yaptırımlar ile medya sektöründe standartların korunmasına ve izleyicinin doğru, güvenilir bilgiye ulaşmasına katkı sağlamakta.

YASAL SÜREÇ VE İTİRAZ HAKLARI

Yayın durdurma kararı, RTÜK’ün yetkileri dahilinde alınan idari bir tedbirdir. İlgili kanallar, kararın kendilerine tebliğ edilmesinin ardından yasal olarak itiraz etme hakkına sahiptir. Süreç boyunca her iki tarafın da ilgili mevzuatlar uyarınca haklarını kullanmaları mümkündür.

RTÜK, karar sürecinde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Kanunu, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ile ilgili yönetmelik ve düzenlemelere uygun hareket etmektedir.

RTÜK’ÜN YETKİ VE SORUMLULUKLARI

RTÜK, Türkiye’de radyo ve televizyon yayınlarının düzenlenmesi, denetlenmesi ve denetim sonucu gerekli yaptırım ve tedbirlerin alınmasıyla görevli kamu kurumudur. Amaç, yayınların hukuka uygun ve toplumun genel yararına uygun şekilde gerçekleşmesini sağlamaktır.

Kurul, yayınların içeriğinin etik, hukuki ve teknik standartlara uygunluğunu kontrol eder; ihlal tespit ettiğinde uyarı, para cezası, yayın durdurma gibi yaptırımlar uygulayabilir.

KAMUOYUNA BİLGİLENDİRME VE ŞEFFAFLIK

RTÜK, aldığı kararlar ve uygulanan yaptırımlar hakkında kamuoyunu bilgilendirmekle yükümlüdür. Bu kapsamda, Halk TV ve Sözcü TV’ye ilişkin yayın durdurma kararıyla ilgili gelişmeler, izleyiciye ve ilgili taraflara açıklanmıştır.

Aynı zamanda, karar sonrası kanalların yayın akışında ve yasal süreçte yaşanan değişiklikler de düzenli olarak takip edilmektedir.

GELECEK SÜREÇTE YAŞANACAK GELİŞMELER

RTÜK’ün aldığı karar doğrultusunda ilerleyen günlerde yayın durdurma uygulaması, ilgili kanalların itiraz süreçleri ve denetim faaliyetleri devam edecektir. Kamuoyunun bilgilendirilmesi adına gerekli açıklamalar yapılmaya devam edecek, yasal süreç titizlikle takip edilecektir.

 

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Gündem Haberleri

Tümü

Şanlıurfa’da görevli doktor istifasını duyurdu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan devlet hastanesinde çalışan Doktor Kadir Kiraz istifa...

5 saat önce

Şanlıurfa’da iş arayanlar dikkat: Bakanlık personel...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 67 ilde toplam 162 sözleşmeli kütüphaneci alımı yapacak. Alım olacak...

1 gün önce

Diyanet heyeti Şanlıurfa’da personelin taleplerini dinledi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “2026 Saha Buluşmaları” programı kapsamında,...

3 gün önce

Şanlıurfalı Fakıbaba hem partisinden hem...

İYİ Parti Ankara Milletvekili Eşref Fakıbaba, hem partiden hem milletvekilliğinden istifa eden...

3 gün önce

Azerbaycan 31 Türk’ü neden istenmeyen kişi ilan etti?

Azerbaycan, Fatih Erbakan, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ahmet Çakar ve Yusuf Kaplan’ın da aralarında...

3 gün önce

Enerji Kentleri Birliği Üyeleri tarihin sıfır noktasında

Enerji Kentleri Birliği Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı için kente gelen birlik üyeleri,...

3 gün önce

Şanlıurfa’da sanayi esnafından acı haber!

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Evren Sanayi Sitesi esnafından Mustafa Antepli hayatını...

5 gün önce

12 ilde suç örgütüne operasyon: 22 şüpheli gözaltında

Alihan Kuriş'in liderliğini yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik 12 ilde eş zamanlı operasyon...

5 gün önce

Bakan Çiftçi’den sel açıklaması: Vatandaşlar güvenli...

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sel suların ateşlim olan İstanbul için açıklamalarda bulundu....

9 gün önce

Şanlıurfalı gazeteci hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da tanınan Gazeteci Hacı Dede Dindar 86 yaşında hayatını kaybetti.

10 gün önce

Şanlıurfa Ticaret Borsası seçime gidiyor!

ŞUTB, 2026-2030 çalışma döneminde görev yapacak borsa organlarının belirlenmesine yönelik seçim...

10 gün önce

Urfa'da motosikletin çarptığı yaşlı adam öldü!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yolun karşı tarafına geçmeye çalışırken motosikletin çarptığı 72...

12 gün önce