RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Gündem HÜDA PAR'da Kanlı Olay

HÜDA PAR'da Kanlı Olay

Adana’da 73 yaşındaki Ali Sever, HÜDA PAR il binasında cinayet işledi! Mahkeme, katile müebbet verdi, şok savunma ise herkesi şaşırttı.

· 3 dk okuma · Süper A. · 40 okunma
0Yorumlar
HÜDA PAR'da Kanlı Olay

Adana'da, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Sekreteri Sacit Pişgin'i bıçakla öldürüp, İl Başkanı Salih Demir’i yaralayan Ali Sever (73) hakkında karar verildi. Adana 14. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Ali Sever’i 'kasten öldürme', 'kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından mahkum etti. Sever, müebbet hapis cezası alırken, ayrıca 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, konut dokunulmazlığını ihlal ettiği suçtan da 1 yıl hapis cezası aldı.

Olayın Ardından Tutuklanan Ali Sever, Mahkemede Savunma Yaptı

Olay, 22 Temmuz 2023 tarihinde Adana'da HÜDA PAR İl Başkanlığı’nda gerçekleşti. Ali Sever, elindeki bıçakla HÜDA PAR Adana İl Sekreteri Sacit Pişgin'i öldürüp, İl Başkanı Salih Demir’i de yaraladı. Olayın ardından tutuklanan Sever, mahkeme duruşmasına Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmaya, müşteki Salih Demir ve avukatları da katılırken, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve diğer parti yetkilileri de duruşmayı takip etti.

Sanık Ali Sever, mahkemede yaptığı savunmasında, olayın yaşandığı HÜDA PAR İl binasının kendisine ait olduğunu öne sürdü. Sever, binanın izinsiz olarak parti binası yapıldığını iddia ederek, "O parti binasını benden izin alarak yapmadılar, bana sordular mı?" diyerek, suçlamaları reddetti. Savunmasında, "Ben sanık değilim, orada 5 kişi öldürdüm" ifadelerini kullandı. Sever, savunmasının ardından, yaralı olan eski İl Başkanı Salih Demir’e hakaretlerde bulunarak, "Ö..., şişman" şeklinde ağır sözler sarf etti.

Müşteki Salih Demir, En Ağır Cezayı Talep Etti

Olayda yaralanan eski İl Başkanı Salih Demir, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Demir, Sever’in bilinçli ve kasıtlı bir şekilde hareket ettiğini belirterek, cezalandırılmasını istedi. Cumhuriyet savcısı da mütalaasında, sanığın 'kasten öldürme', 'kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme Kararını Verdi

Adana 14. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Ali Sever’i 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırırken, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 11 yıl hapis, 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan ise 1 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, Sever’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bu davanın karar duruşmasında, HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı'ndaki cinayet ve yaralama olayının ardından verilen ceza, hem parti çevreleri hem de Adana halkı tarafından dikkatle takip edildi. Karar, Adana'daki siyasi gerilimin artmasına ve tartışmaların sürmesine neden oldu.

HÜDA PAR'da Kanlı Olay



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Gündem Haberleri

Tümü

Şanlıurfa’da görevli doktor istifasını duyurdu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan devlet hastanesinde çalışan Doktor Kadir Kiraz istifa...

2 saat önce

Şanlıurfa’da iş arayanlar dikkat: Bakanlık personel...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 67 ilde toplam 162 sözleşmeli kütüphaneci alımı yapacak. Alım olacak...

1 gün önce

Diyanet heyeti Şanlıurfa’da personelin taleplerini dinledi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “2026 Saha Buluşmaları” programı kapsamında,...

3 gün önce

Şanlıurfalı Fakıbaba hem partisinden hem...

İYİ Parti Ankara Milletvekili Eşref Fakıbaba, hem partiden hem milletvekilliğinden istifa eden...

3 gün önce

Azerbaycan 31 Türk’ü neden istenmeyen kişi ilan etti?

Azerbaycan, Fatih Erbakan, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ahmet Çakar ve Yusuf Kaplan’ın da aralarında...

3 gün önce

Enerji Kentleri Birliği Üyeleri tarihin sıfır noktasında

Enerji Kentleri Birliği Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı için kente gelen birlik üyeleri,...

3 gün önce

Şanlıurfa’da sanayi esnafından acı haber!

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Evren Sanayi Sitesi esnafından Mustafa Antepli hayatını...

5 gün önce

12 ilde suç örgütüne operasyon: 22 şüpheli gözaltında

Alihan Kuriş'in liderliğini yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik 12 ilde eş zamanlı operasyon...

5 gün önce

Bakan Çiftçi’den sel açıklaması: Vatandaşlar güvenli...

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sel suların ateşlim olan İstanbul için açıklamalarda bulundu....

8 gün önce

Şanlıurfalı gazeteci hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da tanınan Gazeteci Hacı Dede Dindar 86 yaşında hayatını kaybetti.

9 gün önce

Şanlıurfa Ticaret Borsası seçime gidiyor!

ŞUTB, 2026-2030 çalışma döneminde görev yapacak borsa organlarının belirlenmesine yönelik seçim...

10 gün önce

Urfa'da motosikletin çarptığı yaşlı adam öldü!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yolun karşı tarafına geçmeye çalışırken motosikletin çarptığı 72...

12 gün önce