RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Özel haber HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan Kudüs mes...

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan Kudüs mesajı!

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli’nde yaptığı konuşmada Selahaddin Eyyubi’nin Kudüs’ün fethi sürecindeki rolü, adalet anlayışı ve İslam dünyasının birlik ihtiyacı üzerinde durdu.

· 6 dk okuma · Süper A. · 27 okunma
0Yorumlar
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan Kudüs mesajı!

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli’nde konuştu. Selahaddin Eyyubi’nin hayatı ve Kudüs’ün 1187 yılında yeniden Müslümanların kontrolüne geçmesi üzerinden güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, özellikle birlik, adalet, ahlak ve dayanışma vurgusu yaptı.

Konuşmasının başında panelin hayırlara vesile olmasını dileyen Yapıcıoğlu, Kudüs’ün Selahaddin Eyyubi öncülüğündeki İslam orduları tarafından 2 Ekim 1187 tarihinde yeniden fethedildiğini belirtti.

Yapıcıoğlu, Kudüs’ün fethinin yalnızca askeri bir başarı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade ederek, bu gelişmenin dağınık durumdaki Müslüman toplulukların yeniden toparlanmasının ve ortak bir irade ortaya koymasının da sembolü olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan Kudüs mesajı!

“SELAHADDİN’İ BÜYÜK YAPAN SADECE KAZANDIĞI SAVAŞLAR DEĞİLDİ”

Selahaddin Eyyubi’nin tarihsel mirasını değerlendirirken yalnızca askeri başarılarına odaklanılmaması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, onun gücü elinde tuttuğu dönemde sergilediği ahlaki duruşa dikkat çekti.

Yapıcıoğlu, Selahaddin Eyyubi’nin gücü kullanırken adalet ve merhameti esas aldığını savunarak, liderlik açısından asıl örnekliğin burada bulunduğunu dile getirdi.

HÜDA PAR Genel Başkanı, Selahaddin’in hayatından günümüze yönelik üç temel ders çıkarılabileceğini belirterek bunları içeride birlik oluşturmak, gücü ahlak ve merhametle kullanmak, kişisel adanmışlık ve mütevazılık olarak sıraladı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan Kudüs mesajı!

“ÖNCE İÇERİDE BİRLİK İNŞA EDİLMELİ”

Konuşmasında Selahaddin Eyyubi’nin Haçlılara karşı mücadelesinden önce kendi coğrafyasındaki siyasi parçalanmışlıkla mücadele ettiğini belirten Yapıcıoğlu, birlik konusunu konuşmasının merkezine taşıdı.

Yapıcıoğlu, farklı gruplar arasındaki çekişmelerin ortak hedeflere ulaşmayı zorlaştırdığını belirterek, toplumların sahip oldukları farklılıkları koruyarak ortak değerler ve sorumluluklar etrafında buluşabileceğini ifade etti.

“Bize göre birlik olmaktan başka bir yol yoktur” diyen Yapıcıoğlu, birlik anlayışının herkesin aynı düşünmesi anlamına gelmediğini, farklılıkların muhafaza edilerek ortak hedeflerde buluşulması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan Kudüs mesajı!

KUDÜS’ÜN FETHİ ÜZERİNDEN ADALET VE MERHAMET VURGUSU

Zekeriya Yapıcıoğlu konuşmasında 1187’de Kudüs’ün yeniden Müslümanların kontrolüne geçmesinin ardından yaşananlara ilişkin tarihsel anlatımlara da değindi.

Selahaddin Eyyubi’nin Kudüs’ün fethinden sonra sivillere yönelik tutumu üzerinden adalet ve merhamet mesajı veren Yapıcıoğlu, güçlü olan tarafın gücünü zulme dönüştürmemesi gerektiğini söyledi.

Yapıcıoğlu, “Gerçek fetih, şehirlerin surlarını yıkmak değil, insanların kalbini kazanmaktır” ifadelerini kullanarak güç ile adalet arasındaki ilişkiye dikkat çekti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan Kudüs mesajı!

“GAZZE’DE BÜYÜK BİR İNSANLIK TRAJEDİSİ YAŞANIYOR”

Konuşmasının güncel gelişmelere ayrılan bölümünde Gazze’ye değinen Yapıcıoğlu, Filistin’de yaşananları sert sözlerle eleştirdi.

Gazze’de sivillerin hayatını kaybettiğini, çocukların anne ve babalarını kaybettiğini ve çeşitli sivil altyapıların zarar gördüğünü belirten Yapıcıoğlu, İslam dünyasının yaşananlar karşısında ortak bir irade ortaya koyamadığını savundu.

Yapıcıoğlu, bazı İslam ülkelerinin ABD ile ilişkilerini sürdürmesini de eleştirerek, İslam dünyasının Filistin konusunda daha ortak bir tutum ortaya koyması gerektiğini ifade etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan Kudüs mesajı!

“SELAHADDİN’İN TEMSİL ETTİĞİ İRADEYİ BUGÜNE TAŞIYABİLECEK MİYİZ?”

Konuşmasında tarihsel kişiliklerin yalnızca anılmasının yeterli olmadığını belirten Yapıcıoğlu, Selahaddin Eyyubi’nin temsil ettiği değerlerin günümüzde de yaşatılması gerektiğini söyledi.

Yapıcıoğlu, tarihsel mirastan çıkarılması gereken dersin geçmişteki başarılarla övünmek değil, o başarıları mümkün kıldığı düşünülen değerleri yeniden hayata geçirmek olduğunu ifade etti.

Bu kapsamda ilim, irfan, ahlak, kardeşlik ve güçlü bir iradeyle geleceğe hazırlanılması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, büyük başarıların yalnızca sonuç aşamasında değil, uzun bir hazırlık ve mücadele sürecinde ortaya çıktığını söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan Kudüs mesajı!

İSMAİL HENİYYE VE YAHYA SİNVAR’I ANDI

Zekeriya Yapıcıoğlu, konuşmasının son bölümünde Filistinlilerin mücadelesine de değindi.

Filistinlilerin Kudüs ve Mescid-i Aksa için verdikleri mücadeleyi selamladığını belirten Yapıcıoğlu, konuşmasında İsmail Heniyye ve Yahya Sinvar başta olmak üzere hayatını kaybeden isimleri andı.

Yapıcıoğlu, bir davaya inanmanın ve onu gelecek nesillere aktarmanın fedakârlık ve adanmışlık gerektirdiğini ifade etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan Kudüs mesajı!

“SELAHADDİN GİBİ ADİL VE BİRLEŞTİRİCİ OLMALIYIZ”

Konuşmasının sonunda Selahaddin Eyyubi’yi yalnızca tarihi bir komutan olarak değerlendirmediğini belirten Yapıcıoğlu, onun adalet, tevazu, merhamet ve birlik anlayışının günümüzde de örnek alınması gerektiğini söyledi.

Yapıcıoğlu, Selahaddin’in mirasının yöneticilerden iş insanlarına, gençlerden toplumun farklı kesimlerine kadar herkes için farklı sorumluluklar içerdiğini belirterek, adaletin ve insan onurunun korunması gerektiğini vurguladı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, konuşmasını Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın yeniden özgürlüğüne kavuşması, adaletin hâkim olması ve masumların acı çekmediği bir dünyanın kurulması temennisiyle tamamladı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Özel haber Haberleri

Tümü

Galerici Hulusi Cankurtaran değerlendirdi :“Otomobil...

Otomobil piyasasındaki durgunluğun son 6 aydır daha belirgin hale geldiğini belirten galerici...

1 gün önce

Şanlıurfa’da feci şekilde can verdi

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde bahçeyi sürerken traktörden düşen yaşlı adam hayatını kaybetti.

1 gün önce

Şanlıurfa’da silah operasyonu: 13 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa’da polis ekipleri tarafından 82 ikamet, 2 araç ve 4 iş yerine düzenlenen eş zamanlı...

1 gün önce

Şanlıurfa’da aranan iki şahıs yakalandı

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen çalışmalar kapsamında,...

1 gün önce

Şanlıurfa dahil 78 ilde uyuşturucu operasyonu

78 ilde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 1 ton 768 kilo 207 gram...

1 gün önce

3 kişi hayatını kaybetti: Patlamaya ilişkin soruşturma...

Zonguldak’taki maden patlamasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet Başsavcı...

1 gün önce

Maden patlamasında can kaybı 3’e yükseldi

Zonguldak’ta bulunan bir madende bu sabah meydana gelen patlamada can kaybı sayısı 3’e yükseldi.

1 gün önce

Şanlıurfa’da beyin göçü oranı yüzde 0,4 oldu

Türkiye genelinde yükseköğretim mezunlarının beyin göçü oranı yüzde 2,2’ye yükselirken,...

1 gün önce

Şanlıurfa’da sürücüler dikkat: Fiyatlar düştü

Akaryakıt fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Motorin 100 TL’ye yaklaşırken benzin gelen indirim...

1 gün önce

Tuğamiral Zeki Aktürk duyurdu: 4 PKK’lı terörist daha...

2 gün önce

Cezaevinde kan donduran itiraf: Öldürüp bahçeye gömdü!

Adalet Bakanı Akın Gürlek, İzmir, Mersin ve Osmaniye’de 10 ila 21 yıl öncesine dayanan üç ayrı...

2 gün önce

Kazada hayatını kaybeden Halil Altundağ, Şanlıurfa’da...

Uşak’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Harranlı tır şoförü Halil Altundağ son...

2 gün önce