RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Güncel - Yaşam HÜDA PAR Urfa'nın kanayan yarasını ele aldı!

HÜDA PAR Urfa'nın kanayan yarasını ele aldı!

Şanlıurfa’da özellikle yaz aylarında mevsimlik tarım işçiliğine giden birçok vatandaşın, çalışma koşullarını, yaşadıkları zorlukları yerinde inceleyen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı heyeti, yaptıkları çalışmaları rapor haline getirdi.

· 3 dk okuma · Süper A. · 649 okunma
0Yorumlar
HÜDA PAR Urfa'nın kanayan yarasını ele aldı!
Şanlıurfa’nın kanayan yaralarından biri olarak nitelendirilen mevsimlik tarım işçiliğiyle ilgili 18 ili 13 günde gezerek, sahada çalışma yapan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı yaptığı çalışmayı rapor haline getirerek yetkililere takdim etti.

Mevsimlik tarım işçileri üzerine hazırladığı raporu Ruha TV’ye değerlendiren, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, çözüm önerilerinde bulundu.

HÜDA PAR Urfa'nın kanayan yarasını ele aldı!

“MEVSİMLİK İŞÇİLER ŞANLIURFA’NIN KANAYAN YARASI”
 Ruha TV’ye açıklamada bulunan Başkan Özaslan şu ifadelerde bulundu; “Şanlıurfa’nın kanayan yaralarından olan tarım işçileri sorunu biliyorsunuz ki Şanlıurfa’da 350 bin insan her yıl Türkiye’nin 43-44 iline dağılıyor. Oraya giderken insanlar neler ile karşılaşıyor, buradan çıkıp onları oraya götüren sebepler nelerdir. Burada kalmaları için ne gerekiyor, sebep sonuçları ile beraber birde çözüm önerilerini içinde barındıran bir çalışma başlattık. Türkiye’nin 18 şehrini dolaştık, 18 şehirde 11 gün boyunca 5200 km yol kat ettik ve orada bini aşan aile ile görüştük. Orada ki insanlara sorduk neden Urfa’yı bırakıp buraya geldiniz, çocuklara sorduk  okulda olmanız gerekiyor sokaklarda oynamanız gerekiyor” sözlerine yer verdi.

HÜDA PAR Urfa'nın kanayan yarasını ele aldı!

“BU SORUN ÖNCELİKLE MİLLETVEKİLLERİNİN SORUNU”
 Mevsimlik tarım işçileri konusunda ilk olarak kenttin milletvekillerini eleştiren Özaslan; “Tabi ki temel sebep ekonomi sıkıntılar. Maalesef ailelerin maddi gelir durumu iyi olmadığı için mecburen oraya gitmek zorunda kalıyor. Çalışmaya giderken benim gördüğüm en dezavantajlı olan kesim çocuklar ve kadınlar ve o çocukların okulda olması gerekirken tarlada olması parkta oynaması gerekirken hiç bilmediği bir memlekette tarlada çalışmasıdır. Hakikaten insanın yüreğini burkuyor. Ben buradan Şanlıurfa’daki parti fark etmeksizin tüm milletvekillerine sesleniyorum. Bu sorun evet herkesin sorunu ama öncelikle sizin sorununuz. Çünkü Urfa’daki halk sizi seçti meclise gönderdi fakat ne yazık ki siz vekil olarak 350 bin insanı farklı farklı illerde çadırlara gönderdiniz. Buna göz yumdunuz bir an önce kalkın, bu raporu inceleyin çözüm önerilerine bakın, çözüm önerileri çok basit ve uygulanabilir” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Urfa'nın kanayan yarasını ele aldı!

“İSTİHDAM ORANINI ARTIRACAK PROJELER LAZIM”
 Kentteki işsizlik konusuna da değinen Özaslan; “Şanlıurfa biliyorsunuz ki nüfus oranına baktığınız zaman Türkiye’nin en genç ili dolayısıyla genç işsizlik had safhada bizde diyoruz. Bu genç işsizliği azaltmak için yapılması gereken en önemli çözüm yolu istihdam oranını artıracak projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Örneğin organize sanayisin deki üçüncü, dördüncü, beşinci hatta altıncı OSB bölgelerinin açılması gerekiyor. Milletvekillerine çok iş düşüyor. Dışardaki yatırımları getirmeleri gerekiyor, teşvikleri getirmeleri gerekiyor. Bu oran ne kadar çok artarsa, istihdam oranı ne kadar çok artarsa insanlar mevsimlik tarım işçiliğine gitmeyeceklerdir” dedi.

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel - Yaşam Haberleri

Tümü

Dikkat! Şanlıurfa'da yeni hafta yağışlı olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Şanlıurfa'da yeni haftada önemli hava...

2 saat önce

MSB acı haberi duyurdu!

Millî Savunma Bakanlığı, istihbarat Albay Sayit Gökgöz'ün 24 Ekim 2026 tarihinde askerî araç...

3 saat önce

İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti

İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...

19 saat önce

Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...

1 gün önce

Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!

Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.

1 gün önce

Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...

2 gün önce

Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...

2 gün önce

Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...

Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...

2 gün önce

Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...

2 gün önce

Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı

Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.

2 gün önce

Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...

2 gün önce

Şanlıurfa Milletvekili meclise taşıdı: “Gazetecilere...

YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, en az 15 yıl gazetecilik yapan basın mensuplarına...

2 gün önce