Duruşmalara cepten takip dönemi
Adalet Bakanlığı, avukatların işlerini kolaylaştırmak için yapılan son güncellemelerle birlikte avukatlar, artık idari para ve trafik cezaları için Sulh Ceza Mahkemelerine portal üzerinden itiraz edebilecek.
Yayınlanma :
28.12.2019 13:58


Yapılan son güncellemelerle birlikte avukatlar, artık idari para ve trafik cezaları için Sulh Ceza Mahkemelerine portal üzerinden itiraz edebilecek. Ayrıca, Bölge Adliye Mahkemeleri’ndeki (BAM) ceza ve hukuk dosyalarına vekâletname gönderebilecek. Portala eklenen yeni hizmetle avukatlar kredi kartı ile yapılan ödemelerini de sistem üzerinden taksitlendirebilecek.
54 BİN AVUKAT KULLANIYOR
Yine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından geçtiğimiz yıl faaliyete geçirilen ve mobil bir uygulama olan ‘Celse’yi 54 bin avukat kullanıyor. Uygulama sayesinde avukatlar tüm adliyelerdeki duruşmaları anlık olarak takip edebiliyor. Böylece özellikle büyük adliyelerde kendi duruşmalarının ne kadar süre sonra başlayacağını takip ederek duruşma vaktini kaçırma endişesi yaşamıyor.
Ayrıca, avukatlar vekil oldukları icra ve dava dosyalarını listeleme, sorgulama, taraf ve vekil bilgilerini uygulamadan görebiliyor.
Kaynak: haber7.com
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: