Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Maşuk mahallesinde bir vatandaş, müteahhitten satın aldığı daireye DEDAŞ’ın müteahhitin borcu olduğu gerekçesi ile evin elektrik aboneliğini yapmaması nedeni ile kendi elektriğini kendisi üreten bir sistem kurdu.
İbrahim Buyan isimli Şanlıurfa’da esnaflık yapan bir vatandaş 20 daireli bir binadan binayı yapan müteahhitten daire satın aldı. Ancak; daireyi satın aldığı müteahhit inşaat sırasında kullandığı elektriğin parasını Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi DEDAŞ’a iflas ettiği için ödeyemedi.
Bunun üzerine DEDAŞ 20 daireli bina sakinlerinin abonelik başvurularını müteahhitin borcu olduğu gerekçesi ile kabul etmedi.
Daire sakinleri bukez bir araya gelip, iflas ettiği için kaçan müteahhittin DEDAŞ’a olan 120 bin liralık borcunu, kendi aralarında toplayıp kapatmak istedi. Ancak; Müteahhitin teslim ettiği 20 daireden 10 tanesi mahkemelik olduğu için bu kez bu parada toplanamayınca DEDAŞ ile sorunu çözemeyen bina sakinlerinden esnaflık yapan İbrahim Buyan isimli vatandaş elektriksizliğe çözümü kendisi üretti.
İbrahim Buyan 6 binliralık yatırımla kendi evine güneş enerjisi ile elektrik üreten panelleri evinin pencersine taktırdı. Böylelikle oturduğu binada elektriği olan tek ev oldu.
Buyan taktırdığı sistemden gayet memnun olduğunu, aylardır kendilerine çözüm üretmeyen, kendilerinden kaynaklı olmayan sorun yüzünden, bina sakinlerini karanlığa mahkum eden DEDAŞ’a artık minnet etmeyeceğini, bundan sonra abone olmayıda düşünmediğini söyledi.
İbrahim Buyan evine yaptığı 6 bin liralık yatırımla evinin elektrik ihtiyacını 7/24 karşıladığını, evinde, aydınlatmadan, buzdolabı, klima, televizyon, bilgisayara kadar tüm elektrikli ev eşyasını bu sistemle sorunsuz karşıladığını, semtlerinde sık sık yaşanan elektrik kesintisi gibi bir derdininde olmadığı belirtti.
Şanlıurfa’da ki tüm vatandaşlara çağrıda bulunarak eğerki onlarda DEDAŞ’ın uygulama ve hizmet anlayışından şikayet ediyorlar ise bir defalık bu tarz yatırımla DEDAŞ çilesinden ömür boyu kurtulabileceklerini söyledi.
DEDAŞ'a Minnet Etmedi, Kendi Elektriğini Üretti
Şanlıurfa’da bir vatandaş aldığı dairenin abonesini yapmayan DEDAŞ’a minnet etmedi. Kendi elektriğini kendisi üretti.
Yayınlanma :
01.06.2019 16:24


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: