Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Akçakale Belediye Başkan Adayı İsa Güçlü, feodal ilişkilerin güçlü olduğu, sorunların kangrene dönüştüğü, yoğun göç alan bölgede siyaset yapmanın zorluklarına değinirken; insana da dokundu. Güçlü, çocukların, gençlerin, kadınların yaşadığı sorunlara vurgu yaptığı açıklamasında; kentin bambaşka sorunlarına da dikkat çekti.
MEMLEKET DİYE BİR DERTLERİ OLMAMIŞ!
Siyasetin belli güçlerin tekelinde şekillendiğine işaret eden İsa Güçlü, o siyaset tekellerini şöyle tarif etti: “Gençlerin, kadınların, engellilerin sorunlarını merkezine alacak, yaşamlarını kolaylaştıracak, eşit yurttaşlık temelinde herkesin kendini güvende hissettiği bir memleket edelim diye bir dertleri olmamış.”
BATIDA OLAN NEDEN BENİM BÖLGEMDE YOK!
Aynı zamanda bir akademisyen olan İsa Güçlü, kentte siyasetin şekillenmesindeki etkenleri şöyle anlattı: “Eğitimde Türkiye’nin en geri kalmış illerinden biri. Kabuğunu kırabilmiş değil.” Güçlü kentte ve bölgede değişimin nasıl yaşanabileceğini şu sözlerle dile getirdi: “Ciddi anlamda işsiz genç nüfus var. Burada kendilerine istihdam alanları bulamadıkları için barıdaki metropol kentlere iş aramaya gidiyorlar. Gittikleri yerlerde farklı kültürlerden insanlarla etkileşim içine gidiyorlar. Oradaki gelişmişlik seviyesini gördükleri zaman kendi içlerinde bazı şeyleri sorgulama ihtiyacı duymaya başlıyorlar. ‘Batıda olan neden benim bölgemde yok’ sorgulaması yapıyor. Burada bir şeyler değişecekse batıya giden gençlerin sayesinde değişecek.”
HAYAL EDEBİLEN ÇOCUKLAR YETİŞSİN
“Bu memlekette 15 yaşında olan da 30 yaşında olan da ve şu an da büyümekte olan çocuklar da salıncakta sallanma, kaydırakta kayma duygusunu bilmeden büyüyor” sözleri ile Akçakale’nin en acı gerçeğine dikkat çeken Güçlü, “Bu bölgenin bir çocuğu olarak hayatımda sinema ile 19 yaşında tanıştım. Aynı şeyi bu bölgedeki çocuklar yaşamasın. Bir sinema salonu açmak çok mu zor? Çocuklar sinema nedir bilsinler. Silikon Vadisi’nde, Cambridge ve Harvard’da eğitim alabilmeyi hayal edebilen çocuklar yetişsin istiyorum. uzay ve teknoloji çağında, gelişmiş ülkelerin dünyayı cep telefonlarına sığdırdığı bir zamanda çocuklarının ve gençlerinin neredeyse tamamının sinema salonunda sinema izlemenin ne olduğunu bilmedikleri bölge Akçakale” diye konuştu.
BÖLGENİN DE KADERİ DEĞİŞECEK
Bilinçlenme ve aydınlanmayı tamamlayamamış toplumların algı ile yönetildiğine vurgu yapan İsa Güçlü, “Bizim toplumumuz da kendisine dayatılan algının esiri olmuş durumda. Eğitim seviyesi yükseldikçe bölgenin de kaderi değişecek. Belediyenin önemli bir bütçesini eğitime aktaracağız. Sanatsal, kültürel, sportif etkinlikleri teşvik edeceğiz. Nüfusu binden fazla olan köylerin tamamına istisnasız halı saha ve çocuk alanları kurmayı düşünüyoruz” dedi.
URFA HABER
Yorumlar
Kalan Karakter: