Yazın serinleten lezzeti! En çok Urfa fıstıklı dondurma tüketiliyor!
Şanlıurfa'da yaz mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte hava sıcaklıkları yükselirken, serinletici gıdalara olan ilgi de arttı. Özellikle dondurma, hem çocukların hem de yetişkinlerin en çok tercih ettiği lezzetler arasında yer alıyor. İşletme sahipleri, yaz aylarında dondurma satışlarının yılın diğer dönemlerine göre önemli ölçüde yükseldiğini belirterek iyi dondurmanın yapılışını ve püf noktalarını anlattı.

Şanlıurfa'da yaz sıcaklarının etkisini artırmasıyla birlikte dondurma tüketimi de arttı. İşletme sahipleri, en çok sade ve fıstıklı dondurmanın tercih edildiğini belirterek dondurmanın yapım aşamalarını anlattı. Dondurmanın temel malzemelerinin salep ve süt olduğunu ifade eden işletmeciler, kaliteli dondurmanın doğal malzemelerle hazırlandığını vurguladı.
"YAZ AYLARINDA EN ÇOK FISTIKLI DONDURMA TERCİH EDİLİYOR"
1942 yılından bu yana Şanlıurfa dondurma üretimi yapan işletme sahibi Mehmet Ericek de dondurma üretimi ve tüketimi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.
Ericek, yaz aylarında en çok fıstıklı dondurmanın tercih edildiğini belirterek, bunun yanı sıra sade, kakaolu ve limonlu dondurmaların da yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Dondurma fiyatlarını belirleyen en önemli etkenlerin salep ve süt maliyetleri olduğunu ifade eden Ericek, bu sezon maliyetlerde yaklaşık yüzde 20 oranında artış yaşanmasına rağmen fiyatlarını sabit tuttuklarını dile getirdi.
"TAZE VE DOĞAL DONDURMALAR"
İşletmelerinde satışa sunulan tüm dondurmaların kendi üretimleri olduğunu vurgulayan Ericek, üretimde yalnızca süt, salep ve şeker kullandıklarını, hiçbir katkı maddesine yer vermediklerini söyledi. Vatandaşlara hazır ürünler yerine taze, doğal ve yerel üretim dondurmaları tercih etmeleri tavsiyesinde bulunan Ericek, özellikle Urfa fıstığıyla hazırlanan dondurmaların hem lezzet hem de kalite açısından öne çıktığını ifade etti.
Dört kuşaktır aynı işletmede hizmet verdiklerini belirten Mehmet Ericek, "İşletmemiz 1942 yılında dedem İsmail Ericek tarafından kuruldu. Daha sonra babam Abdulkadir Ericek işletmeyi devraldı. Bugün ise dördüncü kuşak olarak aynı kalite anlayışını sürdürerek Şanlıurfalılara hizmet vermeye devam ediyoruz" dedi.

"HER GÜN TÜKETİYOR"
Vatandaşlar, yaz aylarında dondurma tüketiminin arttığını belirterek sıcak havalarda serinlemek için sık sık dondurma tercih ettiklerini söyledi. Bazı vatandaşlar haftada iki kez dondurma tükettiklerini ifade ederken, bazıları ise yaz boyunca neredeyse her gün dondurma yediklerini dile getirdi. Tercih edilen çeşitler arasında kavunlu, buz parmak, Maraş usulü keçi sütünden yapılan dondurmalar ile farklı aromalara sahip dondurmalar öne çıktı.
"DONDURMADA HİJEN ÇOK ÖNEMLİ"
Vatandaşlar, dondurma satın alırken en çok hijyene dikkat ettiklerini belirterek, temiz ve güvenilir işletmelerden alışveriş yapmayı tercih ettiklerini ifade etti.
Dondurma fiyatları konusunda ise farklı görüşler öne çıktı. Bazı vatandaşlar fiyatların bütçelerine uygun olduğunu söylerken, bazıları artan maliyetler nedeniyle dondurmayı istedikleri sıklıkta tüketemediklerini dile getirdi. Ekonomik ürünleri tercih etmek zorunda kaldıklarını ifade eden vatandaşlar da oldu.
Röportaj yapılan vatandaşlardan biri ise müzisyen olduğu için boğazını korumak amacıyla dondurma tüketmediğini, ancak özellikle keçi sütünden yapılan doğal Maraş usulü dondurmaları çok sevdiğini söyledi. Doğal ürünlerin hem sağlık hem de lezzet açısından daha kaliteli olduğunu belirten vatandaş, fırsat buldukça bu tür dondurmaları tercih ettiğini ifade etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Urfa’nın vazgeçilmez lezzeti zamlandı: Acısı cebe de...
Şanlıurfa’nın sofralardan eksilmeyen lezzeti isotun fiyatı, artan biber maliyetleriyle birlikte...
Dondurma yerken yaşanan ağrıya dikkat: Uzmandan önemli...
Dondurma yerken oluşan ağrının her zaman diş hassasiyetinden kaynaklanmadığını belirten...
Urfa'da yaz meyveleri tezgahları süsledi! Esnaf da alıcı...
Yazın gelmesiyle birlikte yaz meyveleri de tezgahları süslemeye başladı. Yaz meyveleri tazeliği...
Güncel - Yaşam Haberleri
TümüUrfa'da yetişen ceylanlar doğaya salındı!
Şanlıurfa Kızılkuyu Ceylan Üretme İstasyonu’nda yetiştirilen 50 ceylan, biyolojik çeşitliliğin...
Urfa'da fotoğrafçılar kentin ilk cezaevini fotoğrafladı!
Şanlıurfa'da fotoğrafçılık kursu kursiyerleri, eskiden kentin ilk cezaevi olan, ardından...
ŞUTSO seçimlerinde oy kullanacaklar dikkat!
ŞUTSO seçimlerinde oy kullanacak üyeler için gerekli belgeler ve oy verme noktaları açıklandı.
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Urfa'da listede!
İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu bazı iller için kuvvetli sağanak yağış...
Şanlıurfa Barosu'nun acı günü!
Şanlıurfa Barosu, 3. Ağır Ceza Mahkemesi mübaşirinin vefatını duyurdu.
Urfa’da yeni proje alanları ziyarete açılıyor!
Şanlıurfa Valiliği tarafından Balıklıgöl Platosu’nda hayata geçirilen, şehrin tarihi ve kültürel...
HGS borcu ödeme sisteminde yeni dönem
Otoyol ve köprü geçişlerinde oluşan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ihlal borçlarının ödenmesinde yeni...
Dikkat! Şanlıurfa'da yeni hafta yağışlı olacak!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Şanlıurfa'da yeni haftada önemli hava...
MSB acı haberi duyurdu!
Millî Savunma Bakanlığı, istihbarat Albay Sayit Gökgöz'ün 24 Ekim 2026 tarihinde askerî araç...
İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti
İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...
Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!
Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...
Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!
Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.

