Başkan Ayşe Çakmak Radikal Platforma konuk oldu

21 Nisan 2022 - 13:42
Radikal Platform programı her hafta farklı konu ve konuklar ile Ruha TV’de ekranlara gelmeye devam ediyor.
 Kentte ciddi bir kitleye hitap eden Radikal Platform programının bu haftaki konuğu Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak oldu.
 Gazeteci- Yazar Mehmet Emin Kuş’un sorularını yanıtlayan Başkan Çakmak,  Siverek ilçesinde yapımı planlanan ve tamamlanan projeler hakkında detaylı bilgi verdi.
Canlı yayında konuşan Başkan Ayşe Çakmak, şu ifadelerde bulundu;   “Siverek’in can alıcı noktalarından bir tanesi olan Siverek Kalesinin etrafındaki 81 parselin şuanda 26 tanesini kamulaştırdık. Yarısını Siverek iller bankasından yarısını Siverek Belediyesi olarak yarısını da Çevre ve Şehircilik Bakanlığından aldığımız hibe ile yaptığımız çalışma neticesinde kamulaştırdık. Şuanda yıkımını yapıyoruz. Bu Siverek için büyük bir çalışmadır. Siverek kalesi etrafında bulunan bu metruk binaları kamulaştırıp yıkımını gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki günlerde Siverek’te uluslararası sempozyum yapılacak. Yaklaşık 100’ün üzerinde akademisyenler Siverek’te bulunacak. Türkiye’nin ve dünyanın farklı noktalarından Siverek’in tarihçesi, kültürü ve Siverek’le ilgili her şey sempozyumda yer alacak. Bununla ilgili bildirilerimizde yayınladık. Tüm hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.