Sürücü, Suruç yolunu meclise taşıdı
HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü tek şeritli olup günde yüzlerce kazaya davetiye çıkaran Suruç yolunu meclis gündemine taşıdı.
Halkların Demokratik Partisi(HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Suruç yol sorunu hakkında Ulaştırma Bakanının yazılı cevaplaması istemiyle k Meclisin gündemine taşıdık TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.
Sürücü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "İktidarın yapmakla övündüğü yollar her gün insan ölümlerine davetiye çıkarıyor. Tek şerit olan Suruç yolu bugüne kadar onlarca insanın ölümüne sebebiyet vermiştir. Suruç yol sorununu Ulaştırma Bakanına sorarak Meclisin gündemine taşıdık"
Aşağıdaki sorularımın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit TURHAN tarafından Anayasa’nın 98 inci ve TBMM İçtüzüğü ’nün 96 ile 99 uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.
Basına yansıyan haberlere göre, Urfa’nın Suruç ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda çalışan işçilerin taşındığı servis minibüsü ile Yağışlı Mahallesi'nde eğitim gören öğrencilerin taşındığı servis minibüsü, buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda, ismi öğrenilemeyen sürücülerinin kontrolünden çıkarak, minibüsler kafa kafaya çarpışmıştır. Kaza sonucu 3 kişi yaşamını yitirirken, 13 kişi de yaralanmıştır.
Ekiplerin müdahalesiyle araçlardan çıkarılan, aralarında öğrencilerin de bulunduğu yaralılar, sağlık görevlilerince ambulanslarla Suruç ve Şanlıurfa'daki hastanelere kaldırılmıştır. Yöre halkının ve o bölgede çalışan sağlık görevlilerin söylediklerine göre ayda ortalama 30-40 arası kaza olmaktadır. Meydana gelen bu kazalarda ise yılda ortalama 20-25 kişi hayatını kaybettiği ve yılda 200’e yakın vatandaşın yaralandığı belirtilmektedir.
Bu bilgiler ışığında:
1- Yol yapmakla övünen iktidar, neden hala bu yolda meydana gelen kazalara ilişkin çözüm üretmemiştir?
2- Buzlanma sorunu olan Şanlıurfa-Suruç arasındaki yolda kış koşulları göz önünde bulundurularak neden önlem alınmamıştır?
3- Bahsi geçen yolun senelerdir çift yol olması gerektiğinin altı çizilmesine rağmen neden bakanlık yitip giden canları hiçe saymaktadır?
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Şanlıurfa Milletvekili meclise taşıdı: “Gazetecilere...
YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, en az 15 yıl gazetecilik yapan basın mensuplarına...
Vekil Şenyaşar sağlık çalışanlarına yönelik iddiaları...
DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri...
DEM Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Siverek’teki okul...
DEM Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Dilan Kunt Ayan, Ferit Şenyaşar, Mithat Sancar ve Ömer...
Siyaset Haberleri
TümüOsman Gökçek hakkındaki iddiaları yalanladı
Milletvekili Osman Gökçek, Gazeteci Murat Ağırel'in iddialarının gerçeği yansıtmadığını...
Vekil Dusak duyurdu: Urfa’ya yeni hekim kadrosu tahsis...
Şanlıurfa’ya 131. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında 112’si uzman hekim, 10’u tabip olmak...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni bir dönemi Türkiye ve Kanada...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanada Başbakanı Mark Carney’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde...
CHP’de 3 isim disipline sevk edildi!
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, iki büyükşehir belediye meclis üyesi ile bir belediye başkanının, kesin...
İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali Eroğlu: "Görevimin...
İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali Eroğlu, görevine devam ettiğini belirterek kamuoyundaki...
MHP Şanlıurfa İl Başkanlığı yönetim kurulu belli oldu!
MHP Şanlıurfa İl Başkanlığı yürütme ve yönetim kurulunda görev alacak isimler belli oldu.
Vekil Yazmacı’dan Terörsüz Türkiye mesajı
AK Parti Genel Merkez Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili...
CHP'li belediye başkanı partisinden istifa etti
Şırnak’ın Kasrik Belde Belediye Başkanı Sadun Şanlı, CHP'den istifa etti.
Özgür Özel: "Yeni siyasetle birlikte hiçbir şey geride...
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, "Yeni siyasetle birlikte hiçbir şey geride bıraktıklarımız...
Özel'den seçim tarihi çıkışı: "En geç 15 ay sonra"
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, en geç 15 ay sonra seçim yapılacağını öne sürerek...
Ahmet Aras’tan sürpriz karar: CHP’den ayrıldı!
Şanlıurfa’da yıllardır görev yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP’den istifa...
Türkiye, İİT dönem başkanlığını devredecek!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 17-18 Ekim'de Bağdat'ta düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı 52....





