RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Siyaset Saadet Partili Halil Yiğit: “Huzurlu okulun temeli ailede...

Saadet Partili Halil Yiğit: “Huzurlu okulun temeli ailede atılır”

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Halil Yiğit, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla açıklamada bulundu.

· 3 dk okuma · Süper A. · 25 okunma
0Yorumlar
Saadet Partili Halil Yiğit: “Huzurlu okulun temeli ailede atılır”

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Halil Yiğit, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, okullarda yaşanan akran zorbalığı, şiddet, disiplin sorunları ve dijital bağımlılığa dikkat çekerek, çözümün yalnızca okul içerisinde aranamayacağını söyledi. Yiğit, eğitimin sadece akademik başarı ve sınav sonuçlarından ibaret olmadığını belirterek, “Çocuklarımızı yalnızca sınavlara değil, hayata hazırlamak zorundayız” dedi.

“ÇOCUĞUN KARAKTERİNİN TEMELİ AİLEDE ATILIR”

Çocukların karakter ve değer dünyasının şekillenmesinde ailenin belirleyici olduğunu ifade eden Yiğit, “Aile çocuğun ilk okulu, anne ve baba ise ilk öğretmenidir. Çocuklarımıza dürüstlüğü, merhameti, adaleti ve saygıyı sadece anlatmak yetmez. Bu değerleri önce kendi hayatımızda göstermeliyiz. Çünkü çocuklar söylenenden çok gördüklerini öğrenir” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi'nin eğitim anlayışının yalnızca sınav başarısına dayanmadığını vurgulayan Yiğit, Millî Görüş'ün “Önce Ahlâk ve Maneviyat” anlayışı doğrultusunda, bilgili olduğu kadar ahlaklı, başarılı olduğu kadar vicdanlı ve sorumluluk sahibi nesiller yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

“ŞİDDET SADECE CEZALARLA ÇÖZÜLEMEZ”

Okullardaki şiddet ve akran zorbalığının yalnızca kamera, güvenlik görevlisi veya disiplin cezalarıyla çözülemeyeceğini belirten Yiğit, aile, öğretmen, rehberlik servisi ve okul yönetiminin ortak hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

Yiğit, “Meselemiz yalnızca suçluyu bulup cezalandırmak olmamalıdır. Asıl hedefimiz çocuklarımızı kaybetmeden kazanmak, onları sağlıklı bir şekilde topluma kazandırmak olmalıdır” dedi.

DİJİTAL BAĞIMLILIK UYARISI

Dijital bağımlılığın çocuklar açısından önemli bir tehdit haline geldiğine dikkat çeken Halil Yiğit, anne ve babaların çocuklarının yalnızca fiziksel olarak nerede olduğunu değil, dijital dünyada hangi içeriklerle ve kimlerle muhatap olduğunu da takip etmesi gerektiğini söyledi.

Yiğit, çözümün sadece yasaklardan geçmediğini belirterek, “Çocuklarımızla daha fazla iletişim kurmalı, birlikte daha fazla vakit geçirmeli ve onlara doğru örnek olmalıyız” çağrısında bulundu.

“GÜÇLÜ AİLE, HUZURLU OKUL, ERDEMLİ NESİL”

Şanlıurfa'nın genç nüfusunun yüksek olduğuna işaret eden Yiğit, çocukların ve gençlerin geleceğine sahip çıkmanın ortak bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Saadet Partisi olarak aile eğitimlerinin yaygınlaştırılması, okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi, rehberlik hizmetlerinin geliştirilmesi ve velilerin çocuk yetiştirme konusunda desteklenmesi gerektiğini ifade eden Yiğit, sözlerini şöyle tamamladı;

“Güçlü aile, huzurlu okul ve erdemli nesil birbirinden ayrı düşünülemez. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras yalnızca iyi bir diploma veya maddi imkân değildir. Sağlam bir karakter, güçlü bir vicdan ve güzel ahlaktır. Çünkü erdemli nesiller yetiştirmek, Türkiye'nin yarınlarını inşa etmektir.” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Vekil Dusak duyurdu: Urfa’ya yeni hekim kadrosu tahsis...

Şanlıurfa’ya 131. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında 112’si uzman hekim, 10’u tabip olmak...

1 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni bir dönemi Türkiye ve Kanada...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanada Başbakanı Mark Carney’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde...

1 gün önce

CHP’de 3 isim disipline sevk edildi!

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, iki büyükşehir belediye meclis üyesi ile bir belediye başkanının, kesin...

2 gün önce

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali Eroğlu: "Görevimin...

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali Eroğlu, görevine devam ettiğini belirterek kamuoyundaki...

2 gün önce

MHP Şanlıurfa İl Başkanlığı yönetim kurulu belli oldu!

MHP Şanlıurfa İl Başkanlığı yürütme ve yönetim kurulunda görev alacak isimler belli oldu.

4 gün önce

Vekil Yazmacı’dan Terörsüz Türkiye mesajı

AK Parti Genel Merkez Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili...

6 gün önce

CHP'li belediye başkanı partisinden istifa etti

Şırnak’ın Kasrik Belde Belediye Başkanı Sadun Şanlı, CHP'den istifa etti.

6 gün önce

Özgür Özel: "Yeni siyasetle birlikte hiçbir şey geride...

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, "Yeni siyasetle birlikte hiçbir şey geride bıraktıklarımız...

6 gün önce

Özel'den seçim tarihi çıkışı: "En geç 15 ay sonra"

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, en geç 15 ay sonra seçim yapılacağını öne sürerek...

6 gün önce

Ahmet Aras’tan sürpriz karar: CHP’den ayrıldı!

Şanlıurfa’da yıllardır görev yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP’den istifa...

7 gün önce

Türkiye, İİT dönem başkanlığını devredecek!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 17-18 Ekim'de Bağdat'ta düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı 52....

8 gün önce

AYM’den 26 siyasi parti hakkında suç duyurusu!

Anayasa Mahkemesinin 26 siyasi partinin mali hesaplarına ilişkin kararları, 15 Ekim 2026 tarihli...

9 gün önce