İstanbul’a seçmen ve gözlemci akını
Yenilenecek İstanbul seçimine iki gün kala yurttaşlar İstanbul’a hücum ediyor. İstanbul seçmeninin yanı sıra, barolar, meslek odaları, basın mensupları, tatilciler, sendika ve sivil toplum örgütleri seçimi yerinden izlemek için seferber oldu.
Edirne’den Kars’a, kimi özel araçlarıyla kimi otobüsle kimi de uçakla İstanbul’a akın ederken, yurtdışından da birçok gözlemcinin gelmesi bekleniyor.
23 Haziran Pazar günü yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBBB) seçiminde kaydı İstanbul’da bulunan seçmenlerin yanı sıra seçimi yerinden izlemek isteyen birçok yurttaş, seçim gezisine çıkıyor. Oy kullanacak yurttaşların, yurtiçi ve yurtdışından İstanbul’a gelişlerini özellikle cuma ve cumartesi gününe bırakması uçak biletlerinde talep artışına yol açtı. Bazı seferlerde yer kalmazken, bilet fiyatları da yoğun talep nedeniyle yükseldi. Parti görevlileri ise, bulundukları illerden otobüs kaldıracaklarını, yurttaşların kendi illerinde parti teşkilatlarına başvurmalarını istedi.
OTOBÜS VE UÇAK SEFERLERİ DOLDU
BirGün’den Mehmet Emin Kurnaz’ın haberine göre; seyahat acentaları, otobüs ve uçak seferlerinin tamamına yakınının dolduğunu belirtirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Çalışmalarımız planlandığı gibi sürüyor, kaydı İstanbul’da bulunan seçmenler için bulundukları illerden araç kaldıracağız. Tüm talepler il başkanlıklarımızda toplandı. O çerçevede sayılar belirlendi araçlar ayarlandı. Pazar günü tüm gücümüzle İstanbul’da olacağız” diye konuştu.
İL ÖRGÜTLERİMİZE MÜRACAAT ETTİLER
“İstanbul’a gelecek Anadolu’daki seçmenlerle ilgili, araç konusunda kolaylaştırma yapıyoruz” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları ve tüm parti görevlileri olarak İstanbul’da olduklarını belirtti. İstanbul’da seçmen kaydı bulunup imkânı olmayan yurttaşların bulundukları illerde parti teşkilatına başvurduğunu ifade eden Torun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yani şu an çalışmalarımız tam da planladığımız gibi devam ediyor. Kaydı İstanbul’da bulunan yurttaşlarımız için hemen hemen her ilden araç kaldıracağız. Gelmek isteyenler zaten il başkanlıklarımıza müracaat ettiler. Tüm talepler il başkanlıklarımızda toplandı. O çerçevede sayılar belirlendi araçlar ayarlandı. Pazar günü tüm gücümüzle İstanbul’da olacağız.”
BİRÇOK İLDEN GELENLER VAR
İYİ Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Emir Sami İşmen ise “Genel başkanımız dahil birçok il başkanımız İstanbul’da. Sayın Akşener, Pazar günü İstanbul’da olacak. Sandık güvenliği noktasında da CHP ile birlikte hareket ediyoruz, Saadet Partisi’yle de irtibatımız var” dedi.
İşmen, “Özellikle il dışından gelecekler var, örneğin Kahramanmaraş’tan 3-4 otobüs, Antalya’dan 7 otobüs gelecek. Antalya, Trabzon gibi birçok il teşkilatımız kendi ekipleriyle İstanbul’da. Türkiye genelinden destek çok. Daha öncesi 81 il başkanımızla iftar yapmıştık. Otobüsle gelen arkadaşlarımızın birçoğunun seçmen kaydı burada, onlara öncelik tanıdık, maddi durumu uygun olmayan arkadaşlar varsa onlara da aynı şekilde arkadaşlarımız destek oluyor. Elimizden geldiği ölçülerde destek oluyoruz. Ortam ne kadar gerilirse gerilsin provokasyonlara gelmeyeceğiz. Birçok okulda arkadaşlarımız sandık başında olacak” şeklinde konuştu.
Odatv.com
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
TEKNOFEST sonrası Göbeklitepe'ye ziyaretçi akını
Şanlıurfa'da düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Güneydoğu sonrası...
Urfa'da TEKNOFEST’in ikinci gününde ziyaretçi akını!
Şanlıurfa Valisi hasan Şıldak TEKNOFEST’e 2 gün içerisinde gerçekleşen ziyaretçi sayısını paylaştı
Gaziantep çarşılarına Şanlıurfa’dan turist akını!
Gaziantep'te Kurban Bayramı tatilinde yaşanan turist akını, tarihi çarşılarda çifte bayram yaşattı.
Siyaset Haberleri
TümüOsman Gökçek hakkındaki iddiaları yalanladı
Milletvekili Osman Gökçek, Gazeteci Murat Ağırel'in iddialarının gerçeği yansıtmadığını...
Vekil Dusak duyurdu: Urfa’ya yeni hekim kadrosu tahsis...
Şanlıurfa’ya 131. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında 112’si uzman hekim, 10’u tabip olmak...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni bir dönemi Türkiye ve Kanada...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanada Başbakanı Mark Carney’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde...
CHP’de 3 isim disipline sevk edildi!
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, iki büyükşehir belediye meclis üyesi ile bir belediye başkanının, kesin...
İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali Eroğlu: "Görevimin...
İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali Eroğlu, görevine devam ettiğini belirterek kamuoyundaki...
MHP Şanlıurfa İl Başkanlığı yönetim kurulu belli oldu!
MHP Şanlıurfa İl Başkanlığı yürütme ve yönetim kurulunda görev alacak isimler belli oldu.
Vekil Yazmacı’dan Terörsüz Türkiye mesajı
AK Parti Genel Merkez Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili...
CHP'li belediye başkanı partisinden istifa etti
Şırnak’ın Kasrik Belde Belediye Başkanı Sadun Şanlı, CHP'den istifa etti.
Özgür Özel: "Yeni siyasetle birlikte hiçbir şey geride...
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, "Yeni siyasetle birlikte hiçbir şey geride bıraktıklarımız...
Özel'den seçim tarihi çıkışı: "En geç 15 ay sonra"
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, en geç 15 ay sonra seçim yapılacağını öne sürerek...
Ahmet Aras’tan sürpriz karar: CHP’den ayrıldı!
Şanlıurfa’da yıllardır görev yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP’den istifa...
Türkiye, İİT dönem başkanlığını devredecek!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 17-18 Ekim'de Bağdat'ta düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı 52....





