CHP'de toplu istifa: İl başkanı ve 32 isim ayrıldı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, beraberinde 20 ilçe başkanı, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, 12 ilçe belediye başkanı ve bazı belediye meclis üyeleriyle birlikte toplu olarak CHP'den istifa etti.

CHP il binası önünde bir araya gelen onlarca partili toplu istifa sürecine destek verdi.
Şehrin en işlek caddelerinden Kızılay Caddesi'ndeki toplu istifa programında konuşan CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, siyasi mücadelelerini Yeni Parti çatısı altında sürdüreceklerini duyurdu.

“AYNI İNANÇ VE KARARLILIKLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”
"İlk gün hangi duygu ve düşünce içindeysek bugün de aynı yerdeyiz" diyen Köybaşı, inançlarında ve mücadele azimlerinde hiçbir değişiklik olmadığını söyledi.
Yeni Parti'ye katılım gerekçesini anlatan Köybaşı, şu değerlendirmede bulundu: "Cumhuriyetin temel değerlerini, Atatürk ilke ve devrimlerini, laikliği, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, tam bağımsızlığı, sosyal adaleti, kadın-erkek eşitliğini, özgür düşünceyi, liyakati ve halkın iradesini esas alan 'Yeni' bir siyasal yol açıyoruz."
Genel Başkan Özgür Özel'in liderliğinde yeni bir mücadele başlattıklarını ifade eden Köybaşı, CHP'nin kurucu değerlerinden değil, bu değerleri temsil etmekten uzaklaştığını düşündüğü mevcut yönetim anlayışından ayrıldıklarını söyledi.
Kararının makam arayışıyla ilgisi olmadığını vurgulayan Köybaşı, "Biz bugün tercihimizi korkudan değil cesaretten, konfordan değil mücadeleden, koltuklardan değil halkın iktidarından yana kullanıyoruz" dedi.
İL VE İLÇE TEŞKİLATLARIYLA BİRLİKTE İSTİFA ETTİLER
Köybaşı, ilçe başkanları, belediye başkanları, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları yöneticileriyle birlikte CHP üyeliğinden istifa ettiklerini açıkladı.
Açıklamasını "Binalar, tabelalar ve makamlar sizin olabilir; Cumhuriyet'in değerleri, meydanlar, sokaklar ve halk bizimdir" sözleriyle tamamlayan Köybaşı, Yeni Parti'de daha güçlü ve daha kararlı bir mücadele yürüteceklerini ifade etti.
12 BELEDİYE BAŞKANININ İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI
Köybaşı daha sonra kendisine yöneltilen sorular üzerine Balıkesir'deki 15 ilçe belediye başkanından 12'sinin CHP'den istifa ettiğini, il başkanı olarak kendisiyle birlikte 20 ilçenin tamamının başkan ve yönetimleri, gençlik ve kadın kollarıyla birlikte istifa ederek Yeni Parti'ye geçtiğini söyledi.
Köybaşı basın açıklamasının sonrası Genel Merkeze gönderdiği istifa dilekçesini okudu.
Yaşanan toplu istifa süreci ile birlikte Balıkesir'de Savaştepe, Karesi ve Altıeylül belediyeleri CHP'de kalan belediyeler oldu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ahmet Aras’tan sürpriz karar: CHP’den ayrıldı!
Şanlıurfa’da yıllardır görev yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP’den istifa...
CHP'li belediye başkanı partisinden istifa etti
Şırnak’ın Kasrik Belde Belediye Başkanı Sadun Şanlı, CHP'den istifa etti.
CHP'de bir istifa daha: İl başkanı istifa etti
Temmuz ayında CHP Denizli İl Başkanlığı görevine atanan Av. Ayhan Oran, sağlık sorunları...
Siyaset Haberleri
TümüVekil Dusak duyurdu: Urfa’ya yeni hekim kadrosu tahsis...
Şanlıurfa’ya 131. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında 112’si uzman hekim, 10’u tabip olmak...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni bir dönemi Türkiye ve Kanada...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanada Başbakanı Mark Carney’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde...
CHP’de 3 isim disipline sevk edildi!
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, iki büyükşehir belediye meclis üyesi ile bir belediye başkanının, kesin...
İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali Eroğlu: "Görevimin...
İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali Eroğlu, görevine devam ettiğini belirterek kamuoyundaki...
MHP Şanlıurfa İl Başkanlığı yönetim kurulu belli oldu!
MHP Şanlıurfa İl Başkanlığı yürütme ve yönetim kurulunda görev alacak isimler belli oldu.
Vekil Yazmacı’dan Terörsüz Türkiye mesajı
AK Parti Genel Merkez Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili...
CHP'li belediye başkanı partisinden istifa etti
Şırnak’ın Kasrik Belde Belediye Başkanı Sadun Şanlı, CHP'den istifa etti.
Özgür Özel: "Yeni siyasetle birlikte hiçbir şey geride...
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, "Yeni siyasetle birlikte hiçbir şey geride bıraktıklarımız...
Özel'den seçim tarihi çıkışı: "En geç 15 ay sonra"
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, en geç 15 ay sonra seçim yapılacağını öne sürerek...
Ahmet Aras’tan sürpriz karar: CHP’den ayrıldı!
Şanlıurfa’da yıllardır görev yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP’den istifa...
Türkiye, İİT dönem başkanlığını devredecek!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 17-18 Ekim'de Bağdat'ta düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı 52....
AYM’den 26 siyasi parti hakkında suç duyurusu!
Anayasa Mahkemesinin 26 siyasi partinin mali hesaplarına ilişkin kararları, 15 Ekim 2026 tarihli...




