Şanlıurfa'da 11 Nisan Kurtuluş coşkusu!
Urfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 106’ncı Yıl Dönümü, düzenlenen tören ve etkinliklerle büyük bir coşku içinde kutlandı.

Kutlama programı, sabah saatlerinde Şehitlikte gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle başladı ve ardından Sarayönü’nde düzenlenen kortej yürüyüşü ile devam etti. Kurtuluş etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen kortej, kentte adeta bayram havası estirdi.

Divanyolu Caddesi’nde, Jandarma Mehteran Birliği eşliğinde düzenlenen yürüyüşe; kent protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehteran takımının seslendirdiği marşlar eşliğinde ilerleyen kortejde, milli birlik ve beraberlik duyguları ön plana çıktı. Yol boyunca vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla korteje destek verirken, marşlara hep bir ağızdan eşlik etti.

Divanyolu’ndan başlayan yürüyüş, yoğun katılım eşliğinde Rabia Meydanı’nda sona erdi. Programa Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Naci Aldemir, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Ağan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ile birlikte çok sayıda kurum amiri, oda ve dernek başkanı katıldı.

RABİA MEYDANI’NDA COŞKU ZİRVEYE ULAŞTI
Rabia Meydanı’nda devam eden programda, vatandaşlar için çeşitli gösteriler düzenlendi. Jandarma Mehteran Birliği ve Merasim Birliği tarafından gerçekleştirilen gösteriler büyük ilgi gördü. Mehter marşlarının yankılandığı anlarda meydandaki coşku doruğa ulaşırken, vatandaşlar gösterileri alkışlarla destekledi.
Program kapsamında Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı ve Çelik Kanatlar Timi tarafından helikopter destekli “Üzüm Salkımı” gösterisi de gerçekleştirildi. Gösteri, izleyenlerden tam not aldı.
Şanlıurfalılar, 11 Nisan Kurtuluş Bayramı’nın 106’ncı yıl dönümünü bir kez daha büyük bir gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşadı.

URFA’NIN KURTULUŞ MÜCADELESİ
Urfa, Kurtuluş Savaşı döneminde önce düşmanlar tarafından işgal edildi. İşgal sırasında şehirde büyük huzursuzluk yaşandı ve halk, yerel direniş grupları oluşturmaya başladı.
Urfa’nın kurtuluş mücadelesinde en önemli yapılardan biri “Onikiler” olarak bilinen direniş heyetiydi. Şehrin ileri gelenlerinden oluşan mücadele grubu, halkı örgütleyerek Müdafaa-i Hukuk çalışmalarını başlattı ve ardından silahlı mücadele başladı. Şehirde Kuva-yı Milliye birlikleri ile halk birlikte hareket etti. Ortaya konulan kahramanlıklar sonucu Urfa halkı mücadeleyi kazandı ve 11 Nisan 1920’de şehir düşman işgalinden kurtuldu.
Urfa’nın bu kahramanca mücadelesi nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 1984 yılında şehre “Şanlı” unvanı verildi. Böylece kentin adı resmen “Şanlıurfa” oldu. Daha sonra 2016 yılında şehre İstiklal Madalyası da verildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kurtuluş Müzesi ziyarete açılıyor
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Kurtuluş Müzesi’nin ziyarete açıldığını duyurdu. İşte ziyaret...
Vali Şıldak’tan Kurtuluş Müzesi’ne ilk ziyaret!
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, çalışmaların tamamlanmasının ardından ilk ziyaretçilerini...
Suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş Türkiye'ye getirildi!
31 Ekim 2017 tarihinde Hakkında Kırmızı Bülten yayımlanan suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş,...
Güncel - Yaşam Haberleri
TümüŞUTSO seçimlerinde oy kullanacaklar dikkat!
ŞUTSO seçimlerinde oy kullanacak üyeler için gerekli belgeler ve oy verme noktaları açıklandı.
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Urfa'da listede!
İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu bazı iller için kuvvetli sağanak yağış...
Şanlıurfa Barosu'nun acı günü!
Şanlıurfa Barosu, 3. Ağır Ceza Mahkemesi mübaşirinin vefatını duyurdu.
Urfa’da yeni proje alanları ziyarete açılıyor!
Şanlıurfa Valiliği tarafından Balıklıgöl Platosu’nda hayata geçirilen, şehrin tarihi ve kültürel...
HGS borcu ödeme sisteminde yeni dönem
Otoyol ve köprü geçişlerinde oluşan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ihlal borçlarının ödenmesinde yeni...
Dikkat! Şanlıurfa'da yeni hafta yağışlı olacak!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Şanlıurfa'da yeni haftada önemli hava...
MSB acı haberi duyurdu!
Millî Savunma Bakanlığı, istihbarat Albay Sayit Gökgöz'ün 24 Ekim 2026 tarihinde askerî araç...
İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti
İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...
Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!
Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...
Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!
Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.
Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...
Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...






