RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Kültür-Turizm Urfa Haber Yazarı Necdet Karadeniz Ünlü Sanatçı Halil Yıl...

Urfa Haber Yazarı Necdet Karadeniz Ünlü Sanatçı Halil Yıldırım ile bir araya geldi

Türk Halk Müziğinin önemli isimlerinden Şanlıurfalı Halil Yıldırım Urfa Haber Gazetesi köşe yazarı Necdet Karadeniz ile bir araya geldi.

· 3 dk okuma · Süper A. · 1.5K okunma
0Yorumlar
Urfa Haber Yazarı Necdet Karadeniz Ünlü Sanatçı Halil Yıldırım ile bir araya geldi

Şanlıurfa’nın gururu ünlü sanatçı Halil Yıldırım ile Karadeniz bir araya geldi.

Yaşayan efsane Yıldırım’ın hayatı başarılar ile dolu; müzik öğretmenliğinden, bestekârlığa kadar birçok sanat alanında sayısız başarıya imza attı.

Dillerden düşmeyen Gül canım, ne olur gitme, isot musun fıstık mısın gibi birçok bestenin sahibi olan Halil Yıldırım ayna zamanda İbrahim Tatlıses, Şivan Perver, Seyfettin Sucu, Aziz Çekirge gibi birçok sanatçı ile birlikte çalışmış güzel dostluklar kurmuş.

Urfa Haber Yazarı Necdet Karadeniz Ünlü Sanatçı Halil Yıldırım ile bir araya geldi

Ünlü Sanatçı Halil Yıldırım, Urfa Haber Gazetesi Köşe Yazarı Necdet Karadeniz ile bir araya gelerek sohbet ettiler.

Urfa Haber Yazarı Necdet Karadeniz Ünlü Sanatçı Halil Yıldırım ile bir araya geldi

 

Sohbetin ardından Yazar Necdet Karadeniz, Halil yıldırım ile gerçekleştirdikleri sohbeti şu sözleri ile anlattı:

‘’Yaşayan efsanelerden büyük hocalardan kaliteli insanlardan ve milli servetlerden her zaman feyz almışımdır. Onları tanımak onları tanıtmak topluma Ve kendi adıma yapabileceğim En büyük iyiliktir diye düşünüyorum. Bahçıvan gibidir bir sanatçı: bir besteyi bir şarkıyı planlar besler geliştirir ve bizim değerlerimiz arasına katar. Ortaya çıkan bu müthiş eserleri Hepimiz biliriz hepimiz dinleriz fakat kendilerine dair en ufak bir bilgimiz yoktur. İşte bu vicdansızlığı ve hayırsızlığı kırmak için bugün sizlere gerçek bir üstadı anlatacağım. Halil Yıldırım ilk ve ortaokulu Şair Nabi ilköğretim okulunda liseyi de Şanlıurfa’da bitirdikten sonra İstanbul konservatuvarı kazandı dört yıl burada eğitim aldıktan sonra sene 1985’i gösterdiğinde Mardin Şenyurt lisesine müzik öğretmeni olarak göreve başladı takvimler 1990 yılını gösterdiğinde bu kez durak İstanbul’du. Esenler Ertuğrul gazi lisesinde göreve başlayıp buranın ardından üç yılda Bitlis Güroymak ilçesinde görev aldı ve sene 94’ü gösterdiğinde Şanlıurfa Davut zeki Akpınar lisesinde baba ocağında tekrardan göreve geldi. Buranın ardından İstanbul’u tekrardan sanata alıştırmak için 20 yıl Şişli lisesinde görev aldı son olarak çapa Atatürk ilköğretim okulundan emekli oldu. Bu kadar hareketli yüksek tempolu ve yoğun bir çalışma hayatına sahip olmasına rağmen 120’den fazla esere imza attı. Gül canım, ne olur gitme, isot musun fıstık mısın gibi parçaları arşivden bazıları. Türkiye mal olmuş ünlü sanatçılarla eserler okudu turistik gazinolarda ve Şanlıurfa’da sahneler aldı kısacası dolu dolu ve en tepeden yaşanmış bir sanat hayatı. Bu derece mühim bir sanatçı ve bir o kadarda gerçekten pırlanta gibi gönlüne sahip bir usta Halil Yıldırım. Ben işleri ustalarından öğrendim ve ustalarından dinledim. Kendisinin söylediğine göre Türkiye’deki müzik piyasası çok büyük bir yara almış durumda. Gerçek sanatçılar kalmamış Eski toprak diye adlandırdığımız bir değer locası kaybolmuş durumda. Kendisi aktif olarak birçok müzik yapmak isteyen beste yazmak isteyen kısacası sanat için var olmak isteyen gençlere elinden geldiği kadar yardımcı olmakta. İbrahim Tatlıses, Şivan Perver, Seyfettin Sucu Gibi birçok Üstatla beraber iş yapmış onlarla aynı sahneyi paylaşmış. Bu mütevaziliğini gerçekten ayakta alkışlıyorum. Varol Halil Yıldırım’’ ifadelerini kullandı.

Urfa Haber Yazarı Necdet Karadeniz Ünlü Sanatçı Halil Yıldırım ile bir araya geldi

 

Urfa Haber Yazarı Necdet Karadeniz Ünlü Sanatçı Halil Yıldırım ile bir araya geldi

 

Urfa Haber Yazarı Necdet Karadeniz Ünlü Sanatçı Halil Yıldırım ile bir araya geldi

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Kültür-Turizm Haberleri

Tümü

Vali Şıldak açıkladı: Urfa Kalesi ziyarete açılacak!

Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel mirasının önemli simgelerinden biri olan Urfa Kalesi’nde...

5 saat önce

Urfa'nın fotoğrafları Bakü'de sergileniyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kardeş ülke Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen...

1 ay önce

Şanlıurfa’nın kültürel zenginlikleri Azerbaycan’da...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kardeş ülke Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Şanlıurfa...

1 ay önce

Patrik Bartholomeos Erdek’te ayin yönetti!

Balıkesir’in Erdek ilçesindeki tarihi Kirazlı Manastırı’nda geleneksel ‘Meryem Ana Ayini’...

2 ay önce

Dünya birincisi Vox Humanis Korosu'nu Rektör Güllüoğlu...

Harran Üniversitesi Vox Humanis Korosu, İsveç’te düzenlenen uluslararası koro yarışmasında kendi...

2 ay önce

Klaus Schmidt'in izinde bisiklet turu!

Şanlıurfa büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenen "Klaus Schmidt'in izinde Göbeklitepe'ye...

3 ay önce

Bakanlık harekete geçti! Urfa'daki 'Anıt Zeytin Ağacı'...

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın Eyyübiye ilçesi Altınbaşak Mahallesi’nde gerçekleştirdiği...

3 ay önce

Gençlik ve Spor Bakanı müjdeyi duyurdu! Başvurular başladı!

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gençlerin...

3 ay önce

Dizi sektörü destek kriterlerine düzenleme!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca uluslararası başarı elde eden televizyon dizilerinin daha etkin...

4 ay önce

Büyükşehir Belediyesi'nden "Yaza Merhaba" konseri!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir Gençlik Merkezi tarafından "Yaza Merhaba" etkinliği...

4 ay önce

Urfa Belgesel Film Festivali başladı!

Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve sinemaseverlerden ilgi gören Urfa Belgesel Film Festivali,...

4 ay önce

2. Urfa Belgesel Film Festivali'ne yoğun ilgi!

2. Urfa Belgesel Film Festivali, Şanlıurfa'nın tarihi sokaklarından olan, 58 Meydanın'nda bulunan...

4 ay önce