RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Gündem Yeni İstihdam Müjdesi Yolda!

Yeni İstihdam Müjdesi Yolda!

Enerji Bakanı Bayraktar, Zonguldak’ta taşkömürü işçileri için yeni istihdam programının yakında açıklanacağını duyurdu.

· 3 dk okuma · Süper A. · 191 okunma
0Yorumlar
Yeni İstihdam Müjdesi Yolda!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Zonguldak’ta enerji çalışanlarıyla bir araya geldiği iftar programında, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) yönelik yeni bir istihdam programı üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Programın detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyuracağını belirten Bayraktar, enerjide bağımsızlık için yerli kaynakların kullanımına vurgu yaptı.

 

Zonguldak Polisevi’nde gerçekleşen iftar programında enerji sektöründeki gelişmelere dikkat çeken Bayraktar, bölgenin hem taşkömürü hem de doğalgaz kaynaklarıyla Türkiye için stratejik önem taşıdığını söyledi. Karadeniz gazı sayesinde Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacının önemli bir kısmını kendi kaynaklarıyla karşıladığını vurgulayan Bayraktar, “Zonguldak artık kömürüyle olduğu kadar doğal gazıyla da enerjimizin merkezi konumunda” dedi.

 

Enerji sektörünün 7 gün 24 saat çalışan büyük bir ekipten oluştuğunu belirten Bayraktar, çalışanların emeklerinin bazen yeterince fark edilmediğini ancak Türkiye’nin enerji bağımsızlığı için gösterdikleri çabanın hayati önem taşıdığını ifade etti.

 

TTK’ya Yeni İşçi Alımı Yapılacak

 

Türkiye’de yerli kömür üretiminin artırılmasının önemine değinen Bayraktar, geçen yıl 2 bin işçinin istihdam edildiği TTK için yeni bir işe alım programının yolda olduğunu müjdeledi. Bu kapsamda gerekli yetkilerin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden alındığını belirten Bayraktar, programın detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağını duyurdu.

 

Yerli kömürle elektrik üretimini teşvik edecek çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Bakan, bu adımların hem ithalatı azaltacağını hem de enerjide dışa bağımlılığı düşüreceğini belirtti. Ayrıca, Gabar’da petrol üretiminin günlük 78 bin varile ulaştığını ve Karadeniz’den çıkarılan doğalgazın milyonlarca haneye ulaştırıldığını aktardı.

 

Enerji Aramacılığında Yeni Dönem

 

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan yeni bir anlaşmaya da değinen Bayraktar, Türkiye’nin petrol ve doğalgaz aramacılığında yeni bir sayfa açtığını ifade etti. Bu çalışmaların ülkenin enerji üretim kapasitesini önemli ölçüde artıracağını belirten Bakan, enerjide bağımsızlık hedefine ulaşmak için büyük bir özveriyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

 

İftar programının ardından enerji çalışanlarıyla sohbet eden Bayraktar, hatıra fotoğrafı çektirerek programı noktaladı.

Yeni İstihdam Müjdesi Yolda!

 

 

 

 

 

Mahreç: Haber Merkezi



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Gündem Haberleri

Tümü

Şanlıurfa’da görevli doktor istifasını duyurdu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan devlet hastanesinde çalışan Doktor Kadir Kiraz istifa...

9 saat önce

Şanlıurfa’da iş arayanlar dikkat: Bakanlık personel...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 67 ilde toplam 162 sözleşmeli kütüphaneci alımı yapacak. Alım olacak...

1 gün önce

Diyanet heyeti Şanlıurfa’da personelin taleplerini dinledi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “2026 Saha Buluşmaları” programı kapsamında,...

3 gün önce

Şanlıurfalı Fakıbaba hem partisinden hem...

İYİ Parti Ankara Milletvekili Eşref Fakıbaba, hem partiden hem milletvekilliğinden istifa eden...

3 gün önce

Azerbaycan 31 Türk’ü neden istenmeyen kişi ilan etti?

Azerbaycan, Fatih Erbakan, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ahmet Çakar ve Yusuf Kaplan’ın da aralarında...

3 gün önce

Enerji Kentleri Birliği Üyeleri tarihin sıfır noktasında

Enerji Kentleri Birliği Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı için kente gelen birlik üyeleri,...

3 gün önce

Şanlıurfa’da sanayi esnafından acı haber!

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Evren Sanayi Sitesi esnafından Mustafa Antepli hayatını...

5 gün önce

12 ilde suç örgütüne operasyon: 22 şüpheli gözaltında

Alihan Kuriş'in liderliğini yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik 12 ilde eş zamanlı operasyon...

5 gün önce

Bakan Çiftçi’den sel açıklaması: Vatandaşlar güvenli...

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sel suların ateşlim olan İstanbul için açıklamalarda bulundu....

9 gün önce

Şanlıurfalı gazeteci hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da tanınan Gazeteci Hacı Dede Dindar 86 yaşında hayatını kaybetti.

10 gün önce

Şanlıurfa Ticaret Borsası seçime gidiyor!

ŞUTB, 2026-2030 çalışma döneminde görev yapacak borsa organlarının belirlenmesine yönelik seçim...

10 gün önce

Urfa'da motosikletin çarptığı yaşlı adam öldü!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yolun karşı tarafına geçmeye çalışırken motosikletin çarptığı 72...

12 gün önce