Şanlıurfa’da Engelli Gösterileri Büyüledi!
Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası, Şanlıurfa’da da coşkulu ve anlamlı etkinliklerle kutlandı.
Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası, Şanlıurfa’da da coşkulu ve anlamlı etkinliklerle kutlandı. Karaköprü Onikiler Öğretmenevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkı sundu.
Etkinlik, miniklerin İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okumasıyla başladı. Ardından görme engelli bir bireyin Kur’an-ı Kerim tilaveti salonda büyük alkış aldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon ve Yaşam Merkezi öğrencilerinin sahnelediği özel gösteriler de izleyicilerden tam not aldı. Engelsiz mehteran takımının marşları eşliğinde duygu dolu anlar yaşandı.
KASIM GÜLPINAR: “EMPATİYLE HAREKET EDECEĞİZ”
Programda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, engelli bireylerin toplumsal hayatta yaşadığı sorunlara empati ile yaklaşılması gerektiğini vurguladı. Gülpınar, “Çocuklarımız harika bir gösteri sundular. Hepsini tebrik ediyorum. Hepimiz birer engelli adayıyız. Engelli bireylerimizin sorunlarını çok yakından takip ediyor, çözüm üretmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu mesele bir haftaya sığmaz, ömür boyu onların yanında olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HASAN ŞILDAK: “DEVLETİN ŞEFKATİ ENGELLİ BİREYLERİN HER AN YANINDA”
Etkinlikte konuşan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ise engelli bireylerin yaşamla bağ kurabilmesi için kamu kurumlarına büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti. Şıldak, engelli bireyleri hayata hazırlayan eğitmenlere teşekkür ederek, şunları söyledi:
“Engellilik, herkesin bir gün karşı karşıya kalabileceği bir durumdur. Engelli bireyler ayrıcalık değil, yalnızca eşit vatandaş olarak kabul edilmek, saygı görmek ve onurlu bir yaşam sürmek istiyor. Kamu kurumlarımız ve yerel yönetimler bu doğrultuda gereken adımları atmalı.”
ERİŞİLEBİLİRLİK HER ALANDA SAĞLANMALI
Vali Şıldak, şehir yaşamında erişilebilirliğin temel bir hak olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Kaldırımlar, kamu binaları, toplu taşıma ve iş yerleri herkesin kullanımına uygun hale getirilmeli. Altyapı düzenlemeleriyle engelli bireylerin sosyal hayata daha kolay katılımı sağlanmalı.”
“SADECE BİR GÜN DEĞİL, HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”
Engelli bireylere sadece özel günlerde değil, her zaman destek olunması gerektiğini vurgulayan Şıldak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konuda tüm kamu kurumlarına özel talimat verdiğini hatırlattı.
EMPATİ EN BÜYÜK DESTEK
Toplumda kalıcı bir farkındalık için empati kurulması gerektiğine işaret eden Vali Şıldak, “Hepimiz birer engelli adayıyız. Engelli bireylerimizi sevgiyle, samimiyetle ve özenle desteklemeli, hiçbir zaman yalnız bırakmamalıyız” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Engelli araç ithalatında yeni dönem!
Ticaret Bakanlığı, ortopedik engelli vatandaşların gümrük vergisinden muaf araç ithalatına...
Siverek'te sıra gecesi etkinliğine vatandaştan ilgi!
Siverek'te sıcak yaz akşamlarında düzenlenen sıra gecesi programı ve halk oyunları gösterileri...
Engelli bireylerin Halfeti gezisi renkli görüntülere...
10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Şanlıurfa Engellileri Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği,...
Gündem Haberleri
TümüŞanlıurfa’da görevli doktor istifasını duyurdu
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan devlet hastanesinde çalışan Doktor Kadir Kiraz istifa...
Şanlıurfa’da iş arayanlar dikkat: Bakanlık personel...
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 67 ilde toplam 162 sözleşmeli kütüphaneci alımı yapacak. Alım olacak...
Diyanet heyeti Şanlıurfa’da personelin taleplerini dinledi
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “2026 Saha Buluşmaları” programı kapsamında,...
Şanlıurfalı Fakıbaba hem partisinden hem...
İYİ Parti Ankara Milletvekili Eşref Fakıbaba, hem partiden hem milletvekilliğinden istifa eden...
Azerbaycan 31 Türk’ü neden istenmeyen kişi ilan etti?
Azerbaycan, Fatih Erbakan, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ahmet Çakar ve Yusuf Kaplan’ın da aralarında...
Enerji Kentleri Birliği Üyeleri tarihin sıfır noktasında
Enerji Kentleri Birliği Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı için kente gelen birlik üyeleri,...
Şanlıurfa’da sanayi esnafından acı haber!
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Evren Sanayi Sitesi esnafından Mustafa Antepli hayatını...
12 ilde suç örgütüne operasyon: 22 şüpheli gözaltında
Alihan Kuriş'in liderliğini yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik 12 ilde eş zamanlı operasyon...
Bakan Çiftçi’den sel açıklaması: Vatandaşlar güvenli...
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sel suların ateşlim olan İstanbul için açıklamalarda bulundu....
Şanlıurfalı gazeteci hayatını kaybetti
Şanlıurfa’da tanınan Gazeteci Hacı Dede Dindar 86 yaşında hayatını kaybetti.
Şanlıurfa Ticaret Borsası seçime gidiyor!
ŞUTB, 2026-2030 çalışma döneminde görev yapacak borsa organlarının belirlenmesine yönelik seçim...
Urfa'da motosikletin çarptığı yaşlı adam öldü!
Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yolun karşı tarafına geçmeye çalışırken motosikletin çarptığı 72...




