RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Gündem GERGERLİOĞLU, BEBEK ÖLÜMLERİNİ ARAŞTIRMAK İÇİN İSTANBUL’DA

GERGERLİOĞLU, BEBEK ÖLÜMLERİNİ ARAŞTIRMAK İÇİN İSTANBUL’DA

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, Bebek Ölümlerini ve Özel Sağlık Kuruluşlarını Araştırma Komisyonu ile birlikte incelemelerde bulunmak ve bilgi edinmek amacıyla İstanbul’a gitti.

· 2 dk okuma · Süper A. · 286 okunma
0Yorumlar
GERGERLİOĞLU, BEBEK ÖLÜMLERİNİ ARAŞTIRMAK İÇİN İSTANBUL’DA

Sağlık Bakanlığı verilerine göre İstanbul’daki yenidoğan yoğun bakım yataklarının %65’inin özel sektörde, %25’inin kamuda ve %10’unun üniversite hastanelerinde bulunduğunu belirten Gergerlioğlu, özel hastanelerdeki yoğunluğun yolsuzluk riskini artırdığını ifade etti.

 

Yenidoğan Çetesi skandalına ilişkin konuşan Gergerlioğlu, 27 Mart 2023’te CİMER’e yapılan bir şikâyetin ardından emniyete bilgi verildiğini ancak konunun ancak Eylül 2023’te tıbbi bir komisyon tarafından incelenmeye başlandığını söyledi. 18 Ekim 2024’te yapılan açıklamayla harekete geçildiğini belirten Gergerlioğlu, geçen 1.5 yıl içinde bebek ölümlerinin devam ettiğine dikkat çekti.

 

SORULAR YANITSIZ KALDI

 

Sağlık Bakanlığına daha önce verdiği soru önergesine iki yıl boyunca yanıt alamadığını hatırlatan Gergerlioğlu, “Bağcılar Medilife Hastanesi'ndeki hatalarla dolu bir doğum sonrası, bebeğin brachial plexus hasarı yaşadığı bir vakayı gündeme getirmiştim. Ancak sorularıma yıllarca cevap verilmedi. Neden yanıt verilmediğini de sorgulamak gerekiyor” dedi.

 

MERT AKDENİZ’İN BEBEĞİNE NE OLDU?

 

Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmede, Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Bey’in, başvurucu Mert Akdeniz’in bebeği A.A. ile ilgili komisyonun herhangi bir ihmal tespit etmediğini raporladığını, ancak bunun aileye bildirilmediğini belirten Gergerlioğlu, bu durumu siyasi iradeye karşı olumsuz bir yaklaşım olarak değerlendirdi.

 

Sağlık Bakanlığı’ndan, Mert Akdeniz’in başvurusunun komisyonda tekrar ele alınacağı bilgisini aldığını ifade eden Gergerlioğlu, yetkililere sürecin ilerleyişiyle ilgili yeni gelişmeleri sordu. 112 komuta merkezlerinde görev yapan ambulans şoförleriyle ilgili yaşanan sıkıntılara da değinen Gergerlioğlu, bu konudaki suiistimallerin detaylı şekilde araştırılması gerektiğini vurguladı.

 

Bebek Ölümlerini ve Özel Sağlık Kuruluşlarını Araştırma Komisyonu, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, SGK İstanbul İl Müdürlüğü, Anadolu Ambulans Başhekimliği, İstanbul Valiliği ve mağdur ailelerle yapacakları görüşmelerin ardından İstanbul’dan ayrılacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Harran Ovası



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Gündem Haberleri

Tümü

Şanlıurfa’da görevli doktor istifasını duyurdu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan devlet hastanesinde çalışan Doktor Kadir Kiraz istifa...

2 saat önce

Şanlıurfa’da iş arayanlar dikkat: Bakanlık personel...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 67 ilde toplam 162 sözleşmeli kütüphaneci alımı yapacak. Alım olacak...

1 gün önce

Diyanet heyeti Şanlıurfa’da personelin taleplerini dinledi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “2026 Saha Buluşmaları” programı kapsamında,...

3 gün önce

Şanlıurfalı Fakıbaba hem partisinden hem...

İYİ Parti Ankara Milletvekili Eşref Fakıbaba, hem partiden hem milletvekilliğinden istifa eden...

3 gün önce

Azerbaycan 31 Türk’ü neden istenmeyen kişi ilan etti?

Azerbaycan, Fatih Erbakan, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ahmet Çakar ve Yusuf Kaplan’ın da aralarında...

3 gün önce

Enerji Kentleri Birliği Üyeleri tarihin sıfır noktasında

Enerji Kentleri Birliği Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı için kente gelen birlik üyeleri,...

3 gün önce

Şanlıurfa’da sanayi esnafından acı haber!

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Evren Sanayi Sitesi esnafından Mustafa Antepli hayatını...

5 gün önce

12 ilde suç örgütüne operasyon: 22 şüpheli gözaltında

Alihan Kuriş'in liderliğini yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik 12 ilde eş zamanlı operasyon...

5 gün önce

Bakan Çiftçi’den sel açıklaması: Vatandaşlar güvenli...

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sel suların ateşlim olan İstanbul için açıklamalarda bulundu....

8 gün önce

Şanlıurfalı gazeteci hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da tanınan Gazeteci Hacı Dede Dindar 86 yaşında hayatını kaybetti.

9 gün önce

Şanlıurfa Ticaret Borsası seçime gidiyor!

ŞUTB, 2026-2030 çalışma döneminde görev yapacak borsa organlarının belirlenmesine yönelik seçim...

10 gün önce

Urfa'da motosikletin çarptığı yaşlı adam öldü!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yolun karşı tarafına geçmeye çalışırken motosikletin çarptığı 72...

12 gün önce