RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Gündem Eyyübiye’de Üç Aile Kendi Evlerini Yıktı!

Eyyübiye’de Üç Aile Kendi Evlerini Yıktı!

Yıkım masraflarının kendilerinden tahsil edileceğini öğrenen aileler, iş makinesi kiralayıp evlerini kendileri yıktı.

· 2 dk okuma · Süper A. · 140 okunma
0Yorumlar
Eyyübiye’de Üç Aile Kendi Evlerini Yıktı!

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde dikkat çekici bir yıkım olayı yaşandı. Asya Mahallesi’nde yaşayan üç aile, mahkemenin verdiği yıkım kararının ardından beklenmedik bir adım attı. Yıkım masraflarının kendilerinden tahsil edileceğini öğrenen aileler, iş makineleri tutarak evlerini kendi elleriyle yıktı.

Olay, Asya Mahallesi’nde dedelerinden kalan evlerde yaşayan Ömer Aktaş, Mehmet Aktaş ve Ahmet Karaaslan isimli yurttaşların mülklerinde meydana geldi. İddiaya göre, söz konusu üç evin bulunduğu arazi uzun yıllardır hazineye aitti. Yakın zamanda bu arazinin satışı gerçekleştirilince, üzerindeki yapıların yasal statüsü de gündeme geldi. Yapıların kaçak olduğu gerekçesiyle haklarında yıkım kararı çıkarıldı.

Yıkım için belediye ekiplerinin güvenlik güçleriyle birlikte bölgeye gelmesinin ardından aileler, mahkeme kararına rağmen evlerini korumak için bir girişimde bulunmadı. Ancak öğrendikleri bir detay, sürecin yönünü değiştirdi. Yıkım işlemlerine ait masrafların, ev sahiplerinden tahsil edileceği bilgisi üzerine üç aile ortak karar aldı. Evin yıkım bedelini ödemek yerine daha düşük bir maliyetle iş makineleri kiralayarak yıkımı kendileri gerçekleştirdi.

Evlerin enkaza dönüşmesini mahalle sakinleri şaşkınlıkla izledi. Yıkım işlemleri sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı öğrenildi. Aileler ise yaptıkları açıklamada, evlerinin hukuki statüsünün farkında olduklarını ve başka cezalara maruz kalmamak için bu yolu tercih ettiklerini belirtti.

KENDİ YIKIMLARIYLA TEPKİ GÖSTERDİLER

Ailelerin bu adımı bazı yurttaşlar tarafından “pasif direniş” olarak yorumlanırken, bazıları ise bu durumun yaşadıkları mağduriyetin sessiz bir ifadesi olduğunu söyledi. Özellikle dedelerinden kaldığını söyledikleri evlerin yıkımı sırasında duygusal anlar yaşandığı, aile fertlerinin enkaz başında uzun süre beklediği belirtildi.

Mahallede benzer durumda olan başka yapıların da bulunduğu, yıkım kararlarının bu bölgede yeni tartışmalar doğurabileceği ifade ediliyor. Hukuki süreçlerin takip edildiği, gerekirse diğer ailelerin de benzer şekilde hareket edebileceği konuşuluyor.

Eyyübiye’de Üç Aile Kendi Evlerini Yıktı!



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Gündem Haberleri

Tümü

Şanlıurfa’da görevli doktor istifasını duyurdu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan devlet hastanesinde çalışan Doktor Kadir Kiraz istifa...

11 saat önce

Şanlıurfa’da iş arayanlar dikkat: Bakanlık personel...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 67 ilde toplam 162 sözleşmeli kütüphaneci alımı yapacak. Alım olacak...

1 gün önce

Diyanet heyeti Şanlıurfa’da personelin taleplerini dinledi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “2026 Saha Buluşmaları” programı kapsamında,...

3 gün önce

Şanlıurfalı Fakıbaba hem partisinden hem...

İYİ Parti Ankara Milletvekili Eşref Fakıbaba, hem partiden hem milletvekilliğinden istifa eden...

3 gün önce

Azerbaycan 31 Türk’ü neden istenmeyen kişi ilan etti?

Azerbaycan, Fatih Erbakan, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ahmet Çakar ve Yusuf Kaplan’ın da aralarında...

3 gün önce

Enerji Kentleri Birliği Üyeleri tarihin sıfır noktasında

Enerji Kentleri Birliği Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı için kente gelen birlik üyeleri,...

3 gün önce

Şanlıurfa’da sanayi esnafından acı haber!

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Evren Sanayi Sitesi esnafından Mustafa Antepli hayatını...

5 gün önce

12 ilde suç örgütüne operasyon: 22 şüpheli gözaltında

Alihan Kuriş'in liderliğini yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik 12 ilde eş zamanlı operasyon...

5 gün önce

Bakan Çiftçi’den sel açıklaması: Vatandaşlar güvenli...

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sel suların ateşlim olan İstanbul için açıklamalarda bulundu....

9 gün önce

Şanlıurfalı gazeteci hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da tanınan Gazeteci Hacı Dede Dindar 86 yaşında hayatını kaybetti.

10 gün önce

Şanlıurfa Ticaret Borsası seçime gidiyor!

ŞUTB, 2026-2030 çalışma döneminde görev yapacak borsa organlarının belirlenmesine yönelik seçim...

10 gün önce

Urfa'da motosikletin çarptığı yaşlı adam öldü!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yolun karşı tarafına geçmeye çalışırken motosikletin çarptığı 72...

12 gün önce