Dicle Elektrik'ten Sürdürülebilir Geleceğe Katkı
Dicle Elektrik, 2013’ten bu yana 60 milyar TL’yi aşan yatırımını 2029’a kadar 120 milyar TL’ye çıkarmayı hedefliyor.
Şirket, yatırımlarının yanı sıra Yeteri Kadar kampanyası kapsamında eğitimden ekolojiye, spordan teknolojiye uzanan sürdürülebilirlik odaklı sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin 6 ilinde elektrik dağıtım hizmeti sunan ve uzun yıllar “DEDAŞ” kısaltmasıyla hatırlanan Dicle Elektrik, altyapı ve teknoloji yatırımlarının yanı sıra bölgenin kültürel ve sosyal gelişimine de katkı sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda başta DicleFest olmak üzere birçok etkinliği hizmet bölgesindeki vatandaşla buluşturan şirket, spora ve sporcuya sunduğu destekle de öne çıkıyor. Bugüne kadar toplam 60 milyar TL’yi aşan altyapı, dijitalleşme, teknoloji ve Ar-Ge yatırımı yapan Dicle Elektrik, önümüzdeki beş yıl içinde bu rakamı 120 milyar TL’ye taşımayı hedefliyor.
Yatırımların Ar-Ge’ye dönük vizyonuyla şekillendiren şirket, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) onaylı Türkiye’nin elektrik dağıtım sektöründeki ilk Ar-Ge Merkezi’nde bugüne dek 79 proje hayata geçirdi. Bu projelerden 25’in üzerinde akademik yayın ve çok sayıda tescilli buluş elde edildi. Ar-Ge Merkezi ayrıca 15’ten fazla üniversite ve 50’nin üzerinde firma ile iş birliği yaparak sektöre yenilikçi çözümler kazandırmaya devam ediyor. Şirket, dijital dönüşüm ve Ar-Ge odaklı vizyonunun bir sonucu olarak EPDK’nın Dijital Olgunluk Modeli araştırmasında Türkiye’nin en yüksek puan alan elektrik dağıtım şirketi seçildi.
DİCLEFEST ON BİNLERCE VATANDAŞI AĞIRLADI
Dicle Elektrik’in teknoloji vizyonunun simge etkinliği DicleFest, Diyarbakır’dan Batman’a uzanan rotasıyla on binlerce ziyaretçiyi bilim, teknoloji ve eğlence ekseninde buluşturdu. Planetaryum gösterilerinden enerji deney atölyelerine, ücretsiz konserlerden çocuk oyun alanlarına kadar zengin içeriğe sahip festival, Güneydoğu’nun en kapsamlı teknoloji buluşmalarından biri oldu. DicleFest’e yönelik birçok olumlu geri dönüş aldıklarını kaydeden Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Teknoloji buluşmalarımızı hizmet bölgemizdeki diğer şehirlerimizle de buluşturmaya devam edeceğiz. Her yeni buluşmada daha fazla gencimize ‘enerjinin geleceği’ne dokunma fırsatı sunacağız” dedi.

80 BİN ÖĞRENCİYE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK EĞİTİMİ VERİCELECEK
Dicle Elektrik’in “Yeteri Kadar En Doğru Karar” çatısı altında başlattığı “Bir Destek Bin Bereket Doğa Dostu Etkinlik Kiti” projesi ise geleceğin çevre dostu kuşaklarını yetiştirmeyi amaçlıyor. Diyarbakır’da 120 öğretmenin katılımıyla başlayan programda, enerji-su tasarrufundan gıda israfının önlenmesine kadar birçok başlıkta eğitimler verildi. Eğitimini tamamlayan öğretmenlerin, ilk etapta 8-11 yaş grubundaki 4 bin öğrenciye bu bilgileri kitler aracılığıyla aktarması amaçlanıyor.
2028 yılı sonuna kadar 15 farklı ilde 80 bin ilköğretim ve ortaokul öğrencisine ulaşmayı hedeflediklerini belirten Yaşar Arvas, “İsrafla mücadele ve enerji tasarrufu konusunda sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bilhassa kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan bölgemizde, çocuklarımızın doğaya duyarlı bireyler olarak yetişmesi büyük önem taşıyor. Bir Destek Bin Bereket Doğa Dostu Etkinlik Kiti ile enerji ve su kaynaklarını doğru kullanmayı, atıkları azaltmayı ve sürdürülebilir düşünmeyi öğrenmelerini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

DİCLE’NİN RÜYASI YÜZLERCE ÖĞRENCİ İLE BULUŞUYOR
Dicle Elektrik ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasına imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 2025 yılı içinde çocuklara ve öğretmenlere yönelik projeler hayata geçirilecek. Bunlar arasında; Dicle Elektrik’in gönüllü çalışanlarının sahneye koyduğu Dicle’nin Rüyası isimli çocuk tiyatrosunun 900 öğrenci ile buluşması, 100 öğretmene “Orman Okulu Eğitimi” verilmesi, ilkokul ve ortaokullarda tasarruf konulu resim yarışmalarının düzenlenmesi gibi çalışmalar yer alıyor.

“HİZMET BÖLGEMİZİN BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİ KORUYORUZ”
“Sürdürülebilirlik yaklaşımımız, enerji tasarrufunun yanı sıra bölgenin biyolojik çeşitliliğini gözetme sorumluluğunu da içeriyor” diyen Arvas, bölgede nesli tükenme tehlikesi altında olan Kelaynak kuşlarının korunmasına da katkı sağladıklarını belirterek, “Diyarbakır-Batman hattındaki Dicle Vadisi’nde konaklayan leylekler için de bir yuva projesi hazırladık. Bu projemiz hayata geçtiğinde, her yıl göç nedeniyle Dicle Vadisi'nde konaklayan binlerce göçmen kuşun daha güvenli yuvaları olacak” dedi.
SUR’DAN SİLOPİ’YE SOSYAL SORUMLULUK ZİNCİRİ
Sur Özel Eğitim Meslek Okulu’nda Tarım Atölyesi ve Uygulama Serası projelerinin de Dicle Elektrik’in sosyal sorumluluk vizyonu kapsamında hayata geçirildiğini ifade eden Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Şırnak Silopi’de bilgisayar, çalışma ve sosyal alanlar içeren Z Kütüphane’yi ve Diyarbakır’da Surkent İşitme Engelliler Ortaokulu içinde Ahşap Sanat ve Beceri Atölyesi ile Akıl ve Zeka Oyunları Köşesi’ni kurduk. Üniversite-sanayii iş birlikleri kapsamında ise Dicle Üniversitesi’ne iki adet laboratuvar kazandırdık” dedi. Arvas, Efeler Ligi’nde mücadele eden Cizre Belediye Spor Kulübü’nün sponsorluğunu 2023’ten bu yana üstlendiklerini de ekledi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Dicle Elektrik’in planlı kesintisi Urfa’da çileye dönüştü!
Şanlıurfa’da Dicle Elektrik’in planlı çalışması nedeniyle kesilen enerji, vatandaşları mağdur etti.
Şanlıurfa’da elektrik panoları tehlike saçıyor!
Dicle Elektrik, Şanlıurfa genelinde kontrol ettiği 14 bine yakın elektrik panosunun yaklaşık 4...
Dicle Elektrik'ten borçlu tarımsal sulama abonelerine uyarı!
Dicle Elektrik, dağıtım bölgesindeki tarımsal sulama abonelerinin vadesi geçmiş elektrik...
Gündem Haberleri
TümüŞanlıurfa’da görevli doktor istifasını duyurdu
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan devlet hastanesinde çalışan Doktor Kadir Kiraz istifa...
Şanlıurfa’da iş arayanlar dikkat: Bakanlık personel...
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 67 ilde toplam 162 sözleşmeli kütüphaneci alımı yapacak. Alım olacak...
Diyanet heyeti Şanlıurfa’da personelin taleplerini dinledi
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “2026 Saha Buluşmaları” programı kapsamında,...
Şanlıurfalı Fakıbaba hem partisinden hem...
İYİ Parti Ankara Milletvekili Eşref Fakıbaba, hem partiden hem milletvekilliğinden istifa eden...
Azerbaycan 31 Türk’ü neden istenmeyen kişi ilan etti?
Azerbaycan, Fatih Erbakan, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ahmet Çakar ve Yusuf Kaplan’ın da aralarında...
Enerji Kentleri Birliği Üyeleri tarihin sıfır noktasında
Enerji Kentleri Birliği Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı için kente gelen birlik üyeleri,...
Şanlıurfa’da sanayi esnafından acı haber!
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Evren Sanayi Sitesi esnafından Mustafa Antepli hayatını...
12 ilde suç örgütüne operasyon: 22 şüpheli gözaltında
Alihan Kuriş'in liderliğini yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik 12 ilde eş zamanlı operasyon...
Bakan Çiftçi’den sel açıklaması: Vatandaşlar güvenli...
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sel suların ateşlim olan İstanbul için açıklamalarda bulundu....
Şanlıurfalı gazeteci hayatını kaybetti
Şanlıurfa’da tanınan Gazeteci Hacı Dede Dindar 86 yaşında hayatını kaybetti.
Şanlıurfa Ticaret Borsası seçime gidiyor!
ŞUTB, 2026-2030 çalışma döneminde görev yapacak borsa organlarının belirlenmesine yönelik seçim...
Urfa'da motosikletin çarptığı yaşlı adam öldü!
Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yolun karşı tarafına geçmeye çalışırken motosikletin çarptığı 72...





