CHP Genel Başkanı’na Saldırı: Zanlı Tutuklandı
Sırrı Süreyya Önder’in cenazesi sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yumruk atan Selçuk Tengioğlu, savcılık ifadesinin ardından tutuklandı.
SALDIRGAN HAKKINDAKİ SORUŞTURMA DERİNLEŞTİ
İstanbul’da Sırrı Süreyya Önder’in cenazesi sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Özel’e yumruk atan Selçuk Tengioğlu isimli şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
66 yaşındaki Tengioğlu, “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
SALDIRI PLANLI MIYDI? 3 SAAT AKM ÖNÜNDE BEKLEMİŞ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı sevk yazısında dikkat çekici ayrıntılar yer aldı. Yazıya göre Selçuk Tengioğlu, olay günü sabah saatlerinde kaldığı Taksim 34 isimli aparttan saat 08.30 civarında ayrıldı. Önce yakınlardaki bir otelde kahvaltı yaptığı, ardından yürüyerek Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önüne geldiği belirtildi.
Tengioğlu’nun burada yaklaşık 3 saat boyunca beklediği, ardından Özgür Özel’in tören alanına girişini gördüğü ve tören bitimine kadar alandan ayrılmadığı aktarıldı. Özel’in tören çıkışı sırasında ise Tengioğlu’nun aniden yaklaşarak yüzüne tokat attığı ve darp eylemini gerçekleştirdiği belirtildi.
ÖRGÜT BAĞLANTISI YOK, ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR
Savcılık, Tengioğlu hakkında yapılan ilk incelemelerde herhangi bir terör örgütü ya da suç örgütüyle bağlantı tespit edilmediğini belirtti. Hakkında hazırlanan HTS (haberleşme trafiği) analiz raporları ve MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) verilerinde de şüphelinin tek başına hareket ettiğine dair bulgular elde edildi.
Ancak soruşturma makamları, saldırının organize olup olmadığına dair araştırmaların sürdüğünü ve Tengioğlu’nun eylemine başka kişilerin iştirak edip etmediğine dair teknik takip ve analizlerin devam ettiğini açıkladı.
TEPKİLER YÜKSELDİ
Özgür Özel’e yönelik saldırı kamuoyunda ve siyasi çevrelerde büyük tepkiyle karşılandı. CHP, saldırının sıradan bir hadise değil, siyasi bir mesaj içeren ve demokrasiye yönelik tehdit oluşturan bir girişim olduğunu belirtti.
Olayın ardından Özel’in sağlık durumunun iyi olduğu açıklanırken, partililer "bu tür saldırılarla geri adım atmayacağız" mesajı verdi.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP’li 81 İl Başkanı: "Yeniden yola çıkıyoruz"
CHP'li 81 İl Başkanı, CHP Genel Merkezi’nde bugün düzenlenen CHP İl Başkanları Toplantısının...
CHP’li Karadağ Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti!
CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında...
CHP Eski Genel Sekreteri Sav partisinden istifa etti!
CHP Eski Genel Sekreteri Önder Sav, "Eşim Çiğdem Sav, iki evladım ve damadımla birlikte CHP'deki...
Gündem Haberleri
TümüŞanlıurfa’da görevli doktor istifasını duyurdu
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan devlet hastanesinde çalışan Doktor Kadir Kiraz istifa...
Şanlıurfa’da iş arayanlar dikkat: Bakanlık personel...
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 67 ilde toplam 162 sözleşmeli kütüphaneci alımı yapacak. Alım olacak...
Diyanet heyeti Şanlıurfa’da personelin taleplerini dinledi
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “2026 Saha Buluşmaları” programı kapsamında,...
Şanlıurfalı Fakıbaba hem partisinden hem...
İYİ Parti Ankara Milletvekili Eşref Fakıbaba, hem partiden hem milletvekilliğinden istifa eden...
Azerbaycan 31 Türk’ü neden istenmeyen kişi ilan etti?
Azerbaycan, Fatih Erbakan, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ahmet Çakar ve Yusuf Kaplan’ın da aralarında...
Enerji Kentleri Birliği Üyeleri tarihin sıfır noktasında
Enerji Kentleri Birliği Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı için kente gelen birlik üyeleri,...
Şanlıurfa’da sanayi esnafından acı haber!
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Evren Sanayi Sitesi esnafından Mustafa Antepli hayatını...
12 ilde suç örgütüne operasyon: 22 şüpheli gözaltında
Alihan Kuriş'in liderliğini yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik 12 ilde eş zamanlı operasyon...
Bakan Çiftçi’den sel açıklaması: Vatandaşlar güvenli...
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sel suların ateşlim olan İstanbul için açıklamalarda bulundu....
Şanlıurfalı gazeteci hayatını kaybetti
Şanlıurfa’da tanınan Gazeteci Hacı Dede Dindar 86 yaşında hayatını kaybetti.
Şanlıurfa Ticaret Borsası seçime gidiyor!
ŞUTB, 2026-2030 çalışma döneminde görev yapacak borsa organlarının belirlenmesine yönelik seçim...
Urfa'da motosikletin çarptığı yaşlı adam öldü!
Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yolun karşı tarafına geçmeye çalışırken motosikletin çarptığı 72...




