Bursa Gemlik'te Peş Peşe Depremler! İstanbul da Sallandı
Bursa’nın Gemlik ilçesinde 4,3 büyüklüğündeki deprem, İstanbul ve çevresinde de hissedildi. Uzmanlardan ise uyarı geldi: 7 büyüklüğünde deprem mümkün!
Bursa’nın Gemlik ilçesinde 4,3 büyüklüğündeki deprem, İstanbul ve çevresinde de hissedildi. Uzmanlardan ise uyarı geldi: 7 büyüklüğünde deprem mümkün!
Bursa'nın Gemlik ilçesi 2 Temmuz sabah saatlerinde bir kez daha depremle sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 10.42’de meydana gelen depremin büyüklüğü 4,3 olarak kaydedildi. Depremin merkez üssü Gemlik ilçesi olurken, sarsıntının yerin 12,93 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.
Deprem yalnızca Bursa’da değil, İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, AFAD ve diğer ekipler bölgedeki saha taramalarına başladı. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadı. Bursa Valiliği de yaptığı açıklamada “Olumsuz bir durum tespit edilmemiştir” bilgisini paylaştı.
ART ARDA SARSINTILAR
Gemlik’te bir gün önce, 1 Temmuz’da da iki farklı deprem meydana gelmişti. Saat 11.47’de 3,9 büyüklüğünde, saat 12.57’de ise 4,2 büyüklüğünde sarsıntılar kaydedildi. Uzmanlara göre bu art arda yaşanan depremler bölgedeki aktif fay hattının hareketliliğini yeniden gündeme getirdi.
UZMANDAN KRİTİK UYARI: "7 CİVARI DEPREM OLABİLİR"
Depremlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Marmara’daki fay hatlarının büyük risk barındırdığını ifade etti. Pampal, 1894’te kırılan Adalar fayı ve 1999’da Adalar’a doğru kırılan kuzey kolun ardından, halen kırılmamış bazı segmentlerin 7 civarında bir deprem üretebileceğini söyledi.
BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bursa Gemlik’te meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki deprem sonrası AFAD ve diğer kurumlarımız bölgeye intikal etti. Şu ana kadar olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.” dedi.
MARMARA’DAKİ RİSK SÜRÜYOR
Son yıllarda Marmara Denizi ve çevresinde meydana gelen sarsıntılar, İstanbul’un depreme ne kadar hazırlıklı olduğu sorusunu yeniden gündeme taşıyor. En son 23 Nisan 2025’te Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem İstanbul’da yoğun şekilde hissedilmiş, 359 kişi yaralanmış, bazı yapılarda hasar oluşmuştu.
Uzmanlar, Marmara’daki kuzey fay hattının henüz tümüyle kırılmadığını ve özellikle Tekirdağ ile İstanbul arasındaki segmentlerde ciddi bir deprem potansiyelinin bulunduğunu vurguluyor.
Gelişmeleri anlık takip etmek için urfa haber’i takip etmeye devam edin.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Şanlıurfalı isim ateş püskürdü: Peş peşe zamlar bezdirdi!
Şanlıurfa CHP Kurultay Delegesi Halil Barut sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile son...
Balıkesir’de uçak düştü: Şehit olan pilot için peş peşe...
Devletin üst düzey isimleri, Balıkesir’de F-16’nın kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan pilot...
Prof.Dr. Naci Görür: Depremler durduk yere artmaz!
Yer bilimci Pr.Dr. Naci Görür, son dönemlerde "depremler arttı" yorumlarına ilişkin açıklamada...
Gündem Haberleri
TümüŞanlıurfa’da görevli doktor istifasını duyurdu
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan devlet hastanesinde çalışan Doktor Kadir Kiraz istifa...
Şanlıurfa’da iş arayanlar dikkat: Bakanlık personel...
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 67 ilde toplam 162 sözleşmeli kütüphaneci alımı yapacak. Alım olacak...
Diyanet heyeti Şanlıurfa’da personelin taleplerini dinledi
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “2026 Saha Buluşmaları” programı kapsamında,...
Şanlıurfalı Fakıbaba hem partisinden hem...
İYİ Parti Ankara Milletvekili Eşref Fakıbaba, hem partiden hem milletvekilliğinden istifa eden...
Azerbaycan 31 Türk’ü neden istenmeyen kişi ilan etti?
Azerbaycan, Fatih Erbakan, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ahmet Çakar ve Yusuf Kaplan’ın da aralarında...
Enerji Kentleri Birliği Üyeleri tarihin sıfır noktasında
Enerji Kentleri Birliği Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı için kente gelen birlik üyeleri,...
Şanlıurfa’da sanayi esnafından acı haber!
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Evren Sanayi Sitesi esnafından Mustafa Antepli hayatını...
12 ilde suç örgütüne operasyon: 22 şüpheli gözaltında
Alihan Kuriş'in liderliğini yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik 12 ilde eş zamanlı operasyon...
Bakan Çiftçi’den sel açıklaması: Vatandaşlar güvenli...
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sel suların ateşlim olan İstanbul için açıklamalarda bulundu....
Şanlıurfalı gazeteci hayatını kaybetti
Şanlıurfa’da tanınan Gazeteci Hacı Dede Dindar 86 yaşında hayatını kaybetti.
Şanlıurfa Ticaret Borsası seçime gidiyor!
ŞUTB, 2026-2030 çalışma döneminde görev yapacak borsa organlarının belirlenmesine yönelik seçim...
Urfa'da motosikletin çarptığı yaşlı adam öldü!
Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yolun karşı tarafına geçmeye çalışırken motosikletin çarptığı 72...




