RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Gündem "Bugüne Kadar 142 Bin 539 Çift Başvurdu"

"Bugüne Kadar 142 Bin 539 Çift Başvurdu"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: "Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 142 bin 539 çift başvurdu"

· 4 dk okuma · Süper A. · 25 okunma
0Yorumlar
"Bugüne Kadar 142 Bin 539 Çift Başvurdu"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu'nu genişletme konusunda yeni bir değerlendirme yapılması hususunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aile Yılı'nda aileyi güçlendirmeye yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 142 bin 539 çift başvurdu" ifadelerini kulandı.


Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilen 2025 Aile Yılı ve Aile ve Nüfus 10 Yılı çalışmalarına ilişkin soru üzerine Göktaş, 2025 "Aile Yılı"nın stratejik önemine değinerek, "Nüfus konusunun bir milli güvenlik meselesi olduğunun bilinciyle çalışıyoruz. Devletimiz tüm kurumlarıyla bu riski bir milli güvenlik meselesi olarak ele alıyor ve kararlılıkla politika üretim süreçlerine aktarıyor. Dinamik bir nüfus yapısı en az yüksek teknolojik savunma sistemleri kadar kritik bir savunma aracıdır. Bu kararlılıkla Türkiye'nin nüfus avantajını kaybetmeden yeni fırsatlara kapı açacak adımlar atmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki 10 yılı Aile ve Nüfus 10 yılı ilan etmesinin stratejik önemine de işaret eden Bakan Göktaş, "2026-2035 Aile ve Nüfus 10 Yılında kapsamlı çalışmalarımızı hayata geçireceğiz. Bu süreç zarfında aileyi ve nüfus politikalarını bütün politika alanlarının merkezine yerleştirme hedefi ile yürüyeceğiz. Bu vizyon ile aile kurumunun ve nüfusun güçlendirilmesine yönelik politikaları eğitim, iş hayatı ve sosyal hayatın her alanına nüfuz edecek şekilde uygulamaya koyacak, aile ve nüfusu anaakımlaştıracağız. Tüm kamu kurumlarımızda aile ve nüfus hassasiyeti bir refleks haline gelecek" şeklinde konuştu.
Doğurganlık hızının bu şekilde düşmeye devam etmesi halinde önümüzdeki dönemde ülke olarak pek çok riskle karşı karşıya kalınabileceğine dikkat çeken Göktaş, devletin tüm imkanlarıyla bu konuya odaklandığını vurguladı. Göktaş, "Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Nüfus Politikaları Kurulu oluşturduk. Genç ve dinamik nüfus yapımızı, ailelerimizi oluşabilecek her türlü tehditten korumak adına çok önemli tedbirler alıyoruz ve almaya devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte beşeri sermayemizi korumak adına önemli çalışmalarımıza devam edeceğimizi vurgulamak istiyorum" şeklinde konuştu.
"Aile ve Gençlik Fonu'na 142 Bin 539 Başvuru"
Bu kapsamda Aile Yılı'nda yuva kuracak gençleri desteklemeye yönelik yapılan çalışmalara değinen Göktaş, şunları kaydetti:
"Aile ve Gençlik Fonu'yla birlikte 81 ilimizdeki gençlerin yuva kurma süreçlerinde yanında olmaya devam ediyoruz. Başvurusu onaylanan çiftlerimize 2 yılı geri ödemesiz, 48 ay vadeli faizsiz 150 bin lira kredi desteği sunuyoruz. Aynı zamanda çiftlere Bakanlığımız uzmanları tarafından evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Bu çerçevede Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 142 bin 539 çift başvurdu. Başvuruları onaylanan 96 bin 272 çift evlilik ve danışmanlık hizmetinden yararlandı. Aile ve Gençlik Fonu'nu genişletme konusunda yeni bir değerlendirme yapılması hususunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aile Yılı'nda aileyi güçlendirmeye yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz".
Doğum Yardımları 31 Temmuz'da Yatırılacak
Doğum Destek Sistemi'ne başvurulara ilişkin soru üzerine Göktaş, "Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği doğum yardımı miktarını güncelledik ve geliştirdik. 1 Ocak 2025 itibarıyla doğan çocuklar için yeni destek modeline geçtik. Bu kapsamda ilk çocuğa 5 bin liralık tek seferlik, ikinci çocuğa aylık 1500 lira, üç ve sonraki çocuklar için aylık 5 bin lira destek sağlıyoruz. Doğum Yardımları kapsamında bugüne kadar 220 bin 268 annenin hesabına toplam 1 milyar 750 milyon lira ödeme yaptık. Doğum yardımının bu ayki ödemesini ise 31 Temmuz'da annelerimizin hesaplarına yatıracağız. Bakanlık olarak aile olmayı teşvik eden, sürdürülebilir destek mekanizmalarıyla sağlıklı, bilinçli aileleri güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi vurgulamak isterim" ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Gündem Haberleri

Tümü

Şanlıurfa’da görevli doktor istifasını duyurdu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan devlet hastanesinde çalışan Doktor Kadir Kiraz istifa...

5 saat önce

Şanlıurfa’da iş arayanlar dikkat: Bakanlık personel...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 67 ilde toplam 162 sözleşmeli kütüphaneci alımı yapacak. Alım olacak...

1 gün önce

Diyanet heyeti Şanlıurfa’da personelin taleplerini dinledi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “2026 Saha Buluşmaları” programı kapsamında,...

3 gün önce

Şanlıurfalı Fakıbaba hem partisinden hem...

İYİ Parti Ankara Milletvekili Eşref Fakıbaba, hem partiden hem milletvekilliğinden istifa eden...

3 gün önce

Azerbaycan 31 Türk’ü neden istenmeyen kişi ilan etti?

Azerbaycan, Fatih Erbakan, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ahmet Çakar ve Yusuf Kaplan’ın da aralarında...

3 gün önce

Enerji Kentleri Birliği Üyeleri tarihin sıfır noktasında

Enerji Kentleri Birliği Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı için kente gelen birlik üyeleri,...

3 gün önce

Şanlıurfa’da sanayi esnafından acı haber!

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Evren Sanayi Sitesi esnafından Mustafa Antepli hayatını...

5 gün önce

12 ilde suç örgütüne operasyon: 22 şüpheli gözaltında

Alihan Kuriş'in liderliğini yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik 12 ilde eş zamanlı operasyon...

5 gün önce

Bakan Çiftçi’den sel açıklaması: Vatandaşlar güvenli...

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sel suların ateşlim olan İstanbul için açıklamalarda bulundu....

9 gün önce

Şanlıurfalı gazeteci hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da tanınan Gazeteci Hacı Dede Dindar 86 yaşında hayatını kaybetti.

10 gün önce

Şanlıurfa Ticaret Borsası seçime gidiyor!

ŞUTB, 2026-2030 çalışma döneminde görev yapacak borsa organlarının belirlenmesine yönelik seçim...

10 gün önce

Urfa'da motosikletin çarptığı yaşlı adam öldü!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yolun karşı tarafına geçmeye çalışırken motosikletin çarptığı 72...

12 gün önce