RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Güncel - Yaşam Vekil Aydınlık, Urfa’daki uzman hekim sorununu meclise ta...

Vekil Aydınlık, Urfa’daki uzman hekim sorununu meclise taşıdı!

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu.

· 4 dk okuma · Süper A. · 413 okunma
0Yorumlar
Vekil Aydınlık, Urfa’daki uzman hekim sorununu meclise taşıdı!
Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Aydınlık, “Şanlıurfa’da uzman hekim eksikliği kangrene dönmüş durumda, çözmek için neyi bekliyorlar anlamış değilim. Bu konuda en son Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’ne 2019 yılında bir yazı yazmıştık ve yapılan tespit çalışması sonuçlarını defalarca Bakanlıkla paylaştık. Bu yazının üzerinden 2 yıl geçti, uzman hekim eksikliği artarak devam ediyor ama ‘şöyle atanacak, şu zaman atanacak’ gibi içi dolu olmayan açıklamaların ötesine ne yazık ki geçemiyoruz” sözleriyle uzman hekim eksikliğine dikkat çekti.
TELEFONDA HASTA KUYRUĞU VAR

Hastaların MHRS üzerinden ya da 182 çağrı merkezi üzerinden randevu almakta zorlandığını dile getiren Aydınlık, “yıllarca AKP temsilcileri geriye dönük hastane kuyruklarından bahsederken kendi dönemlerinde bunun ortadan kalktığını söylediler. Şu konuda haklılar; doktor, hastane kuyrukları fiziki olarak kalktı, altını çiziyorum fiziki olarak kalktı. Çünkü geçmişte bahsedilen kuyrukların misli misli fazlası telefonda var; insanlar artık randevuyu bırakın doktoru bulamıyor, bir EMAR (MR) için aylarca sıra bekliyor. Bu mudur sağlıkta çağ atlamak? Şanlıurfalı hemşerilerim, inanın doktor eksikliğinden başka illere gidince resmen sürünüyor; ekonomik yetersizlik, beslenme, barınma gibi sıkıntılarla baş başa kalıyor. Yazıktır, günahtır” diyerek sözlerine devam etti.
İNME MERKEZİ KAPANDI, KAN MERKEZİ YOK
Beyincikte baloncuk, beyin felci, beyin damarı tıkanıklığı gibi birçok rahatsızlıkta hizmet veren İnme Merkezi’nin kapandığını hatırlatan Aydınlık, “Şanlıurfa’da sağlık neresinden tutarsanız oradan kopuyor; Sağlıktaki eksiklik insanların hayatını kaybetmesine neden oluyor. Mesela; Girişimsel Nöroloji doktorumuz 1 tane vardı ve Gaziantep’ e kaptırdık. O gidince de 6 saat içerisinde teşhis ve müdahale ile hayata tutunabilen ve eskisi gibi hayatlarına devam edebilen hastalarımız artık çaresizlikle baş başa kaldı.
Bildiğim kadarıyla Kan Merkezi’de 8-9 yıldır yok Şanlıurfa’da, gerçekten durumumuz hiç iç açıcı değil” diyerek yöneticilere tepki gösterdi.

SURİYE’YE DOKTOR GÖNDERİYORUZ

“Şanlıurfa’da çektiğimiz çile yetmezmiş gibi sınır ötesine doktor gönderiyoruz; kaç kişi gidiyor, ne kadar kalıyor, branşları nedir bilmiyoruz ama maalesef bu durumlara alıştık çünkü AKP iktidarının politikası bu. Hatırlarsanız kendi vatandaşımıza 5 tane maske dağıtamayan AKP, başka ülkelere uçak dolusu maske gönderiyordu. Allah akıl, fikir versin…
Acillerde yaşanan yoğunluk artık haberlere konu oluyor; doktorlar yetişemiyor, acil servisteki yataklar hastalara yetmiyor.
Çocuk metabolizma, çocuk hematoloji, çocuk onkoloji, çocuk gastroenteroloji, plastik cerrahi, göğüs cerrahi gibi alanlar da ciddi sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

MÜJDELERİN DETAYI NE?

22 Aralık tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Şanlıurfa’ya yapmış olduğu ziyarete değinen Aydınlık, “Sayın Bakan geçtiğimiz hafta Urfa’daydı, maşallah karşılamak için sıraya giren girene, keşke sorunları çözmek içinde böyle sıraya girseler ama maalesef.
Sayın Bakan Şanlıurfa’ya 60 hekim, 560 sağlık personeli, mevcut hastanelere ilave yeni yataklar, çocuk hastanesi yapılması, şehir hastanesi gibi birçok konuda vaatte bulundu. Biz de bu yazılı soru önergemizle bu açıklamaların tüm detaylarını istedik, eksikliklerimizi bir kez daha kendisine aktardık. Urfalı tüm hemşerilerim adına da hepsinin takipçisi olmaya, sormaya, sorgulamaya devam edeceğim. Şanlıurfa hak ettiği değeri illaki alacak” diyerek sözlerini noktaladı.
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel - Yaşam Haberleri

Tümü

HGS borcu ödeme sisteminde yeni dönem

Otoyol ve köprü geçişlerinde oluşan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ihlal borçlarının ödenmesinde yeni...

26 dakika önce

Dikkat! Şanlıurfa'da yeni hafta yağışlı olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Şanlıurfa'da yeni haftada önemli hava...

3 saat önce

MSB acı haberi duyurdu!

Millî Savunma Bakanlığı, istihbarat Albay Sayit Gökgöz'ün 24 Ekim 2026 tarihinde askerî araç...

4 saat önce

İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti

İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...

20 saat önce

Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...

1 gün önce

Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!

Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.

1 gün önce

Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...

2 gün önce

Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...

2 gün önce

Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...

Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...

2 gün önce

Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...

2 gün önce

Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı

Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.

2 gün önce

Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...

2 gün önce