Urfa’daki hastaneye 2021 yılında kaç kişi başvuru yaptı?
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine 2021 yılında yaklaşık 3 milyon hasta başvuru yaptı.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi tecrübeli kadrosuyla 1 yılda milyonlarca hastayı başarıyla tedavi etmeyi başardı. Bu sayede Şanlıurfa sağlığına büyük katkı sağlayan Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hastaların tercihi oldu.
ŞANLIURFA SAĞLIĞINDA BÜYÜK BAŞARI!
Yıllarca çevre illere hasta sevk eden ve tedavi imkânı kısıtlı olan Şanlıurfa, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yeni yatırımlar sayesinde artık sevk eden değil sevk alan hastane konumuna geldi. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan başarılı cerrahi ameliyatlar ile çevre illere sevk bitme noktasına geldi. Bu sayede Şanlıurfa halkının büyük beğenisini toplayan Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnsana verdiği değer ve başarılı ekibiyle adeta milyonlarca hastaya ev sahipliği yaptı.
HASTALAR BAŞARIYLA TEDAVİ EDİLDİ
S.B.Ü Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gösterilen ilgi rakamlara da yansıdı.
Sağlık hizmeti vermeye başladığı günden bu yana milyonlarca insanın şifa kapısı olan hastanede, 2021 yılında toplam 2 milyon 895 muayene gerçekleştirildi. Bu rakamın 973 bin 775’i Acil Servis’te tedavi olurken, toplam 37 bin 199 Ameliyat yapıldı. 716 yatak kapasitesine sahip olan hastanede, 45 bin 460 hasta yatarak tedavi edildi. Anjiyo yapılan 5 bin 117 hasta sağlığına kavuştu. Engelli Hastalar için büyük önem arz eden heyet raporlarının verildiği Sağlık Kuruluna 32 bin 729 müracaat alındı. Evde Bakım Hizmeti ile 14 bin 874 hastanın ayağına gidilerek tedavileri yapıldı. Safra hastalığının tedavisinde kullanılan ERCP yöntemiyle 508 hasta kısa sürede tedavi edilerek sağlığına kavuştu. Yanık merkezini de bünyesinde barındıran hastanede 9 bin 121 ayaktan yanık hasta müracaat ederken, bunun 798’u yanık ünitesinde tedavi oldu.
PANDEMİ’DE TALEP EDİLEN HASTANE OLDU
Tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 Pandemisinde, sağlık hizmetlerinde hiçbir aksaklığın oluşmasına fırsat vermeyen Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bünyesinde açtığı Pandemi Acil Servisiyle 2021 yılında toplam 210 bin 523 hastanın tetkik ve tedavisini yaparak büyük bir hizmete imza attı. Aşılama çalışmalarının da başlamasıyla birlikte, Aşılama biriminde toplam 277 bin 832 doz aşı uygulaması yapılırken, bunun 243 bin 514 dozunu Biontech, 34 bin 318 dozunu ise Sinovac oluşturdu.
Rakamların, Şanlıurfa’nın kaliteli sağlık hizmeti alma konusundaki beklentisini yansıttığını ifade eden Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr.Öğr.Üyesi Bedri Caner Kaya, “Sağlık sektöründe hizmet veriyorsanız teknolojiniz ne kadar iyiyse insan kaynağınız da o kadar iyi olmak durumunda. Sadece doktorlar özelinde değil hemşire ve teknikerlerden, idari kadroya, teknik personelden, satın almaya, kurumsal iletişim koordinatörlüğünden, Hasta karşılama ekibine kadar, Hepsindeki insan kaynağını, işinde yetkin olan kişiler arasından seçerseniz başarı kaçınılmaz olur. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başarısı insan kaynağıdır” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Urfa'da ailesi 5 hastanede dolaştırdı! 13 yaşındaki çocuk...
Siverek ilçesinde kusma şikayetiyle hastaneye götürülen 13 yaşındaki çocuk “bir şeyi yok”...
Dolar yükseldi mi? Euro kaç TL oldu?
Serbest piyasalarda son durum ne? Dolar kaç liradan işlem görüyor ? Euro kaç TL ? İşte detaylar...
Dolar yükseldi mi? Euro kaç TL oldu?
Serbest piyasalarda son durum ne? Dolar kaç liradan işlem görüyor ? Euro kaç TL ? İşte detaylar...
Güncel - Yaşam Haberleri
TümüİHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti
İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...
Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!
Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...
Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!
Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.
Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...
Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...
Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...
Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...
Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...
Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı
Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.
Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...
Şanlıurfa Milletvekili meclise taşıdı: “Gazetecilere...
YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, en az 15 yıl gazetecilik yapan basın mensuplarına...
Kızılkaya görevi devraldığını duyurdu
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kazanan Halil Kızılkaya, görevi...
İzmir’den Şanlıurfa’ya acı haber
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine acı haber İzmir’den geldi. Dilan Koyuncu hayatını kaybetti.





