URFA TÜRKİYE YÜZYILINA YAKIŞIR BAŞKAN İSTİYOR
Yapılacak olan seçimlerde Şanlıurfa halkının en çok istediği Büyükşehir Belediye Başkanı olacak olan kişinin donanımlı, liyakatli, vizyonlu olan başkan adayının şehrimizi yeni yüzyıla taşıyacak kişiliğe ve bilgiye sahip olması yönünde oldu.
31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kala Şanlıurfa’da siyaset sahnesi ısınmaya devam ediyor. Şimdiye kadar iktidar partisi Ak Parti dışında adaylar azda olsa çıkmaya başladı ama ağırlıklı olarak Ak Parti aday adayları daha ön plana çıkmış durumda.
Ak Parti’de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçe belediyesi adayları muhtemelen yeni yıla girmezden yani yılbaşından önce açıklanması bekleniyor.
Şanlıurfalı vatandaşlar ise aday gösterilecek olan kişilerin Şanlıurfa’nın geleceğe söz söyleyen şehirler içine katması için vizyonlu, liyakatli adaylara yer verilmesini istediler.
Türkiye'deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçim sonucunda belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecek.
31 Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimler için Şanlıurfalılar sandık başına giderek yeni başkanlarını belirleyecekler. Bu kapsamda görüşlerini aldığımız vatandaşlar yeni başkanların kenti daha üst seviyelere taşıması gerektiğini belirtiyorlar.
İnsan ve çevre odaklı başkanların seçilmesini istediklerini belirten Urfa halkı, “Kentsel yaşam kalitesinin artırılmasının yanında sağlıklı planlama yapılmalı hemen her şey yerel yönetimlerin tasarrufları ile şekillenmekte. Urfa’da yer alan toplumsal mekânlar sosyalliğin oluştuğu, insanların toplumla ve diğer insanlarla ilişki kurduğu, ortak kültür ve kimliğin biçimlendiği alanların sayısı daha da arttırılmalı. Bu mekânlardaki yetersizlikler ve planlama hataları sosyalleşme sorunlarına da yol açıyor. Sağlıksız yapılaşma yaşam kalitesinin artırılması uygulamalarına daha fazla yer verilerek insan ve çevre odaklı başkanlar seçilerek Türkiye Yüzyılına Yakışır Başkanların Şanlıurfa’yı yönetmesini istiyoruz”. Dediler.
Benzer Haberler
CHP'li Karadağ: "Vatandaş park istiyor, yeşil alan istiyor"
CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, Eyyübiye ilçesindeki bir alanın uzun süredir atıl...
BAŞKAN GÜLPINAR: “15 TEMMUZ, MİLLETİMİZİN DESTANSI...
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik...
Türkiye'deki en sıra dışı çalışan! Robot Fiko zam istiyor!
Ankara’da bir restoranda görev yapan Fiko isimli robot garson, müşterilerin ilgi odağı oldu....
Güncel - Yaşam Haberleri
TümüİHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti
İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...
Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!
Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...
Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!
Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.
Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...
Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...
Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...
Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...
Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...
Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı
Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.
Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...
Şanlıurfa Milletvekili meclise taşıdı: “Gazetecilere...
YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, en az 15 yıl gazetecilik yapan basın mensuplarına...
Kızılkaya görevi devraldığını duyurdu
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kazanan Halil Kızılkaya, görevi...
İzmir’den Şanlıurfa’ya acı haber
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine acı haber İzmir’den geldi. Dilan Koyuncu hayatını kaybetti.





