RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Güncel - Yaşam Türkiye'nin İkinci Teknoloji Üssü Şanlıurfa’da açıldı

Türkiye'nin İkinci Teknoloji Üssü Şanlıurfa’da açıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Şanlıurfa gençliğine kazandırılan “Mezopotamya Lıvıng Lab” Teknoloji ve İnovasyon merkezi bünyesinde düzenlenen Tekno Şanlıurfa Yenilikçi Fikir Proje Yarışması Ödül Töreni Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda yapıldı.

· 4 dk okuma · Süper A. · 477 okunma
0Yorumlar
Türkiye'nin İkinci Teknoloji Üssü Şanlıurfa’da açıldı
Ödül Törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra geçmiş dönemlerde Turizm ve Sağlık Bakanlığı görevini yürüten Bülent Akarcalı, Finlandiya Büyükelçisi Ari Maki, AK Parti Başakşehir İlçe Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Bilim ve Teknoloji Kurulu Üyesi Orhan Öge, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sabahatdin Kayas, AYBİEM önceki dönemler müdürü Eray Yüksek ile çok sayıda öğrenci, veli ve vatandaşlar katılım sağladı.

63 BİN TL ÖDÜLLÜ YARIŞMADA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Toplam ödül havuzunun 63 Bin Türk Lirasını bulduğu yarışmada öğrenciler hazırlamış olduğu projeleri fuaye alanında sergileme imkanı buldu. Başkan Beyazgül de gençlerin yapmış olduğu proje ve buluşları tek tek inceleyerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Şube Müdürlüğüne bağlı Mezopotamya Living Lab olarak, Tekno Şanlıurfa Yenilikçi Fikir Proje Yarışmasında 6 ana kategori üzerinden toplamda 422 proje ile başvuru alınarak yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Türkiye'nin İkinci Teknoloji Üssü Şanlıurfa’da açıldı

“BİLİMİN VE TEKNOLOJİNİN GÜNEŞİ ŞANLIURFA’DAN DOĞUYOR”

Ödül töreninde konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Bilimin ve teknolojinin güneşi Şanlıurfa’dan doğuyor” dedi.

Başkan Beyazgül:”20,4 yaş ortalamasıyla Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip il olan Şanlıurfa’da yeni bir sevinç, yeni bir heyecan yaşanıyor.  Gençlere yönelik yatırım ve hizmetleri birer birer gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Güneş nasıl ki doğudan doğuyorsa bilimin güneşi de Şanlıurfa’dan doğuyor. Gençlerimizin hayal etmesi ve gerçekleştirmesi için Mezopotamya Lıvıng Lab Merkezini kurduk. Gençlerimiz hayal edecek bizler de o hayallerini gerçekleştireceğiz.  Bilim Merkezimizin inşaatı da tamamlandığında Şanlıurfalı gençler teknolojinin imkânlarından daha çok yararlanabilecekler. Teknoloji çağında yaşadığımızı unutmamalı ve çağı yakalamalıyız” diye konuştu.

“GENÇLER SORUN BULMUYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR”

Turizm ve Sağlık Eski Bakanı Bülent Akarcalı ise Şanlıurfa’nın çok değiştiğini ve her anlamda geliştiğini belirerek gençler için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan imkânların son derece önemli olduğunu, gençlerin sorun bulmak yerine sorunu nasıl çözebilirim konusu ile ilgilendiklerini söyledi. Akarcalı, Türkiye’nin geleceğinin Şanlıurfa’da doğduğunu gördüğünü ifade etti.


“ŞANLIURFA’DAN SELÇUK BAYRAKTARLAR ÇIKACAK”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediye olan Başakşehir Belediyesi Başkanı Yasin Kartoğlu da Mezopotamya Lıvıng Lab ile Şanlıurfa’dan yeni Selçuk Bayraktarların yetişeceğini belirterek teknoloji ve inovasyon merkezinin Şanlıurfa’ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ödül Töreninde Bilim ve Teknoloji Kurulu Üyesi Orhan Öge ile Finlandiya Büyükelçisi Ari Maki de birer selamlama konuşması gerçekleştirerek Mezopotamya Lıvıng Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezinin Şanlıurfa için önemli bir kazanım olduğunu aktardılar.

Konuşmaların ardından Tekno Şanlıurfa Yenilikçi Fikir Proje Yarışmasında ödül almaya hak kazananlara ödülleri takdim edilirken program Mezopotamya Lıvıng Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezinin açılışı ve merkezdeki çalışmaların incelenmesi ile sona erdi.





 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel - Yaşam Haberleri

Tümü

ŞUTSO seçimlerinde oy kullanacaklar dikkat!

ŞUTSO seçimlerinde oy kullanacak üyeler için gerekli belgeler ve oy verme noktaları açıklandı.

30 dakika önce

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Urfa'da listede!

İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu bazı iller için kuvvetli sağanak yağış...

1 saat önce

Şanlıurfa Barosu'nun acı günü!

Şanlıurfa Barosu, 3. Ağır Ceza Mahkemesi mübaşirinin vefatını duyurdu.

2 saat önce

Urfa’da yeni proje alanları ziyarete açılıyor!

Şanlıurfa Valiliği tarafından Balıklıgöl Platosu’nda hayata geçirilen, şehrin tarihi ve kültürel...

4 saat önce

HGS borcu ödeme sisteminde yeni dönem

Otoyol ve köprü geçişlerinde oluşan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ihlal borçlarının ödenmesinde yeni...

5 saat önce

Dikkat! Şanlıurfa'da yeni hafta yağışlı olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Şanlıurfa'da yeni haftada önemli hava...

8 saat önce

MSB acı haberi duyurdu!

Millî Savunma Bakanlığı, istihbarat Albay Sayit Gökgöz'ün 24 Ekim 2026 tarihinde askerî araç...

9 saat önce

İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti

İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...

1 gün önce

Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...

1 gün önce

Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!

Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.

1 gün önce

Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...

2 gün önce

Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...

2 gün önce