Trafik kazalarının acı bilançosu
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı'nının 2022 Haziran ayına dair kaza bilançosu çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı.

Türkiye genelinde meydana gelen 226 bin 793 kazada 920 kişi hayatını kaybederken, 127 bin 619 kişi yaralandı. Geçtiğimiz Haziran ayında ise vuku bulan 39 bin 747 kazada 25 bin 276 kişi yaralandı, 192 kişi hayatını kaybetti. Hastanelerdeki vefatların dahil edilmediği resmi verilere göre, Türkiye genelinde her gün 5 kişi trafik kazası sonucu hayatını kaybediyor. Ölümlü ve yaralamalı kazaların 9 bin 74'ü ‘arkadan çarpma' sonucu, 16 bin 91'i de 'yayaya çarpma' şeklinde meydana geldi. Kazalardan 88 bin 223'üne sürücü kusurları sebep olurken, bin 524'ü yolcu kusurundan, 414'ü de yoldaki hata sebebiyle meydana geldi. 6 aylık dönemdeki kazalardan 2 bin 620'si kırmızı ışıkta durmayan sürücüler yüzünden gerçekleşti. Alkol alıp direksiyon başına geçen 729'u kural tanımaz sürücü, yaralamalı ve ölümlü kazalara karıştı.
"Bursa'da 6 ayda 31 kişi hayatını kaybetti"
Resmi verilere göre, yılın ilk 6 ayında Ankara'da 39, Bursa'da 31, İstanbul'da 58 ve İzmir'de 34 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti. 3 bin 312 yaralamalı kazanın meydana geldiği Bursa'da 4 bin 598 kişi hastanelerde tedavi altına alındı. Bursa'da geçtiğimiz Haziran ayında ise 640 yaralamalı kaza vuku buldu. Bu kazalarda 4 kişi olay yerinde hayatını 4 kaybederken yaralanan 917 kişi de hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Geçtiğimiz 6 aylık dönemde, Türkiye genelinde kuralları hiçe sayan 10 milyon 267 bin 990 sürücü ve yayaya ceza kesildi. Bu cezalardan 8 milyon 417 bin 176'sı güvenlik kameralarınca tespit edilen kural ihlalleri sebebiyle kesildi. Ocak - Haziran döneminde yapılan denetimlerde alkollü araç kullandığı tespit edilen 93 bin 694 sürücüye ceza yazıldı. Denetimlerde 606 bin 330 araç ise trafikten men edildi. Yılın 6 aylık ödeminde 100 ceza puanını dolduran 3 bin 495 sürücü hakkında yasal işlem yapıldı. Denetimlerde 5 kez hız limitini aşan 326 sürücüye de gerekli cezalar kesildi.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bakanlık denetimleri duyurdu: Milyonlarca lira ceza
Ticaret Bakanlığı’nın 2026 yılı eylül ayı itibariyle piyasa denetim bilançosu belli oldu....
Bakan Çiftçi açıkladı: Motosiklet denetimleri artacak!
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, motosiklet kazalarının önlenmesi için 2026-2027 döneminde...
Jandarmadan bayram öncesi sürücülere hayati uyarılar!
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bayram tedbirleri kapsamında vatandaşların güvenli...
Güncel - Yaşam Haberleri
TümüUrfa'da yetişen ceylanlar doğaya salındı!
Şanlıurfa Kızılkuyu Ceylan Üretme İstasyonu’nda yetiştirilen 50 ceylan, biyolojik çeşitliliğin...
Urfa'da fotoğrafçılar kentin ilk cezaevini fotoğrafladı!
Şanlıurfa'da fotoğrafçılık kursu kursiyerleri, eskiden kentin ilk cezaevi olan, ardından...
ŞUTSO seçimlerinde oy kullanacaklar dikkat!
ŞUTSO seçimlerinde oy kullanacak üyeler için gerekli belgeler ve oy verme noktaları açıklandı.
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Urfa'da listede!
İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu bazı iller için kuvvetli sağanak yağış...
Şanlıurfa Barosu'nun acı günü!
Şanlıurfa Barosu, 3. Ağır Ceza Mahkemesi mübaşirinin vefatını duyurdu.
Urfa’da yeni proje alanları ziyarete açılıyor!
Şanlıurfa Valiliği tarafından Balıklıgöl Platosu’nda hayata geçirilen, şehrin tarihi ve kültürel...
HGS borcu ödeme sisteminde yeni dönem
Otoyol ve köprü geçişlerinde oluşan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ihlal borçlarının ödenmesinde yeni...
Dikkat! Şanlıurfa'da yeni hafta yağışlı olacak!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Şanlıurfa'da yeni haftada önemli hava...
MSB acı haberi duyurdu!
Millî Savunma Bakanlığı, istihbarat Albay Sayit Gökgöz'ün 24 Ekim 2026 tarihinde askerî araç...
İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti
İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...
Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!
Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...
Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!
Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.

