RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Güncel - Yaşam Suruç'ta ölü sayısı 4'e yükseldi (GÜNCELLENDİ)

Suruç'ta ölü sayısı 4'e yükseldi (GÜNCELLENDİ)

Suruç'ta AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında silahlı kavga yaşandı. Kavda vekilin kardeşi dahil 4 kişi öldü

· 3 dk okuma · Süper A. · 11.9K okunma
0Yorumlar
Suruç'ta ölü sayısı 4'e yükseldi (GÜNCELLENDİ)
 

Suruç'ta AK Parti'li Milletvekili Yıldız ile esnaf arasında çıkan kavgada silahlar kullanıldı. Ölü ve yaralılar var... Ölenler arasında milletvekili Yıldız'ın ağabeyi bulunuyor. Saatlerce yaşanan olay nedeniyle ilçede olağan üstü önlemler alındı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde büyük bir kavga çıktı. İlk etapta 1 ölü ve 8 yaralının olduğu öğrenilen ilçede herkes adeta diken üstünde. Olaylar bir türlü önlenemezken ilerleyen saatlerde ölenlerin sayısı 4 oldu. Yaralı sayısının ise çok fazla olduğu tahmin ediliyor. 

İddiaya göre, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve yakınları seçim çalışması kapsamında iş yerlerini ziyaret ederken bir esnafın tepkisiyle karşılaştı.

İş yerinden çıkılmasını isteyen ve adının Şeref Şenyaşar olduğu anlaşılan esnafla partililer arasında kısa bir tartışma yaşandı. Vekil ve yakınları buradan ayrıldı. Bir süre sonra gelen bir grup Şenyaşar’ın iş yerini uzun namlulu silahlarla taradı.

Saldırıda oğlu öldürülen Şeref Şenyaşar’ın yakınları da toplanarak Milletvekili Yıldız’ın kardeşlerine silahlı saldırı düzenledi. Bu esnada Milletvekili Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetti. Kardeşi Süleyman Yıldız ile Nihat ve Mustafa Yıldız yaralandı.

Suruç'ta ölü sayısı 4'e yükseldi (GÜNCELLENDİ)

İlçeye Sağlık Bakanlığından uçak ambulans talebinde bulunuldu. Güvenlik güçleri olayın büyümemesi için ilçenin belli noktalarında ve giriş çıkışlarında önlemler aldı. Olaya karışanların yakalanması için başlatılan çalışma sürüyor. Yaralılar ise ilçe ve kent merkezindeki hastanelere sevk edildi. 

Olaylar bir türlü önlenemezken 3’üncü olay olarak Suruç Devlet Hastanesi’ndeki yaralılara saldırıldı. Şenyaşar’ın henüz adı öğrenilemeyen bir oğlunun burada oksijen tüpüyle öldürüldüğü öne sürüldü.

Şenyaşar ailesinden 3, Yıldız ailesinden 1 olmak üzere toplam 4 kişi öldüğü bildirildi. Yaralı sayısının ise 10’dan fazla olduğu tahmin ediliyor.

Hastane çevresindeki olaylar devam ediyor. Kent merkezine sevk edilmesi gereken yaralıların öfkeli kalabalık tarafından engellendiği öğrenildi.

Bazı yaralıların isimleri şöyle:

Nihat Yıldız (28)

Süleyman Yıldız (38) Ağır

Mustafa Yıldız (56)

Ahmet Çetin (45)

Fadıl Şenyaşar (34)

Eşref Şenyaşar - Ağır

Ferit Şenyaşar - Ağır

Mehmet Şenyaşar

ŞANLIURFA VALİLİĞİNDEN YAPILAN AÇIKLAMA

​Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan yazılı açıklama şu ifadelere yer verildi: 

"14.06.2018 günü saat 15.56 sıralarında ilimiz AK Parti Milletvekili Sayın İbrahim Halil Yıldız, yanındaki grup ile birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde çıkan olayda, biri Sayın Milletvekilinin yakını olmak üzere üç kişi hayatını kaybetmiş 9 kişi de yaralanmıştır. İkisinin durumu ağır olan yaralılardan 5'i Sayın Vekilin yakınlarından oluşmaktadır.

Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel - Yaşam Haberleri

Tümü

İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti

İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...

12 saat önce

Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...

1 gün önce

Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!

Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.

1 gün önce

Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...

1 gün önce

Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...

1 gün önce

Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...

Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...

1 gün önce

Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...

2 gün önce

Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı

Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.

2 gün önce

Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...

2 gün önce

Şanlıurfa Milletvekili meclise taşıdı: “Gazetecilere...

YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, en az 15 yıl gazetecilik yapan basın mensuplarına...

2 gün önce

Kızılkaya görevi devraldığını duyurdu

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kazanan Halil Kızılkaya, görevi...

2 gün önce

İzmir’den Şanlıurfa’ya acı haber

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine acı haber İzmir’den geldi. Dilan Koyuncu hayatını kaybetti.

2 gün önce