RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Güncel - Yaşam Suriyeli aşiretlerden Fransa'ya YPG/PKK tepkisi

Suriyeli aşiretlerden Fransa'ya YPG/PKK tepkisi

Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'ya desteğini sürdüreceği açıklayan Fransa'ya tepkiler sürüyor.

· 3 dk okuma · Süper A. · 2.2K okunma
0Yorumlar
Suriyeli aşiretlerden Fransa'ya YPG/PKK tepkisi

Geçen hafta terör örgütü YPG/PKK tehdidine karşı kurulan Suriye Kabileler ve Aşiretler Meclisi, ABD'nin Suriye'den çekilmesinden sonra örgüte desteğini sürdüreceğini duyuran Fransa'ya tepki gösterdi. 

Meclis adına  konuşan Acel aşireti lideri Ebu Ali Sicco, "Buradan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a sesleniyoruz. Suriye halkı olarak hiçbir zaman yabancı işgalini kabul etmiyoruz." dedi.

Fransa'nın da güçlerini çekmesi gerektiğini vurgulayan Sicco, "Suriye'de terör örgütlerine destek verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Terör örgütü olan PKK, halkımızı yerinden ederek dağıtmıştır. Örgüt halkımızı katledip Esed rejimi ile aynı safta yer almıştır. Dolayısıyla Suriye’de PKK’yı destekleyen bizim gözümüzde teröristtir." diye konuştu.

"Suriye'den çıkın ve sarı yeleklilerinizle uğraşın"

Sicco Fransa'ya seslenerek, "Eskiden ülkemizi işgal ettiniz. Ancak Suriye halkı bugün Fransa’nın kim olduğunu, PKK'ya Afrin'de kimin destek olduğu ve onların kazdığı tünellerin hazırlanmasında kimlerin yardım ettiğini iyi biliyor." diye konuştu.

Sicco, "Fransa'nın işgalini kabul etmiyoruz. Fransa ve Rusya gibi ülkelerinin burada ne işi var?" değerlendirmesinde bulundu.

Sicco, Macron'a seslenerek, "Suriye’den çıkın ve sarı yeleklilerinizle uğraşın. Gelip burada Suriye halkını da mı öldüreceksin? Sen git önce Fransa’yı düzelt, daha sonra başka ülkelerin iç işlerine karış. Sen de bizim için PKK ve DEAŞ gibi teröristsin." ifadelerini kullandı.

ÖSO komutanları da Fransa'ya tepki gösterdi

Fransa'nın Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'ya destek açıklaması Suriyeli askeri muhaliflerin de tepkisine neden oldu.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) çatısı altındaki Ulusal Özgürleştirme Cephesi Sözcüsü Naci Mustafa, Fransa'nın destek açıklamasını "mantık dışı" olarak nitelendirerek, Fırat'ın doğusunu YPG/PKK'lı teröristlerden temizleme konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

YPG/PKK'nın ele başlarının bulundukları çıkmazdan kurtulmak için "eski-yeni işgalci" Fransa ile görüştüklerini belirten Mustafa, "Topraklarımızı bölücü YPG ve PKK terör örgütlerinden kurtarmak, kamplarda yaşayan halkımızı yerinden edildiği topraklarına kavuşturmak ve Suriye'nin bütünlüğünü muhafaza etmek için terör örgütlerine karşı operasyona hazırız." diye konuştu.

Fransa'nın Avrupa Birliği (AB) İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Nathalie Loiseau, 20 Aralık'ta ülkesinin askeri olarak Suriye'de kalmaya devam edeceğini söylemişti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da geçen pazar yaptığı açıklamada, "YPG/PKK'ya borçlu olduğumuzu unutmamalıyız." diye konuşmuştu.

Bunun üzerine ÖSO komutanları tepki göstermişti. ÖSO bileşenlerinden Şam Cephesi komutanı Ebu Ahmet Nur, "YPG ve PYD'nin safında yer alıp onlara destek olması, hürriyetleri ve barışı savunan bir ülke olan Fransa'yı zayıflatmaktadır." demişti. Hamza Tümeni komutanı Seyf Ebu Bekir de "Fırat'ın doğusu, PKK ve DEAŞ'tan kurtarıldığında Macron'un sözlerinin anlamsız olduğunu göreceğiz. Bölgelerimizi PKK ve DEAŞ'tan kurtaracağız." ifadelerini kullanmıştı.

DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon adı altında Suriye'de varlık gösterdiğini bildiren Fransa, Suriye'nin kuzeyinde asker bulundurduğunu resmi olarak kabul etmiyor. Fransa'nın sahadaki asker sayısı sadece 200 civarında. Fransız unsurları Suriye sahasında 9 askeri noktada varlık gösteriyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel - Yaşam Haberleri

Tümü

Dikkat! Şanlıurfa'da yeni hafta yağışlı olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Şanlıurfa'da yeni haftada önemli hava...

31 dakika önce

MSB acı haberi duyurdu!

Millî Savunma Bakanlığı, istihbarat Albay Sayit Gökgöz'ün 24 Ekim 2026 tarihinde askerî araç...

2 saat önce

İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti

İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...

17 saat önce

Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...

1 gün önce

Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!

Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.

1 gün önce

Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...

2 gün önce

Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...

2 gün önce

Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...

Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...

2 gün önce

Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...

2 gün önce

Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı

Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.

2 gün önce

Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...

2 gün önce

Şanlıurfa Milletvekili meclise taşıdı: “Gazetecilere...

YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, en az 15 yıl gazetecilik yapan basın mensuplarına...

2 gün önce