Şanlıurfa'da 12 saatlik operasyon başarıyla tamamlandı!
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği'nde, sol gözünde neredeyse tam görme kaybı yaşayan 26 yaşındaki kadın hasta, gerçekleştirilen yaklaşık 12 saatlik zorlu ameliyatla tedavi edildi.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Oğuz Akçakülü, hastanın sol gözünde gelişen ileri derecede görme kaybı şikâyetiyle hastaneye başvurduğunu belirtti.
Yapılan ayrıntılı tetkiklerde, kafa tabanından göz çukurunun derin bölümüne kadar uzanan, görme sinirini çevreleyen ve ciddi baskı oluşturan sfeno-orbital menenjiom tespit edildi.
İyi huylu olmasına rağmen bulunduğu anatomik bölge nedeniyle ciddi nörolojik sorunlara ve kalıcı görme kaybına yol açabilen tümör nedeniyle hastanın sol gözündeki görme fonksiyonunun ileri derecede etkilendiği bildirildi.

12 SAATLİK ZORLU OPERASYON BAŞARIYLA TAMAMLANDI
Hastanın multidisipliner konseyde değerlendirilmesinin ardından cerrahi tedavi kararı alındığını ifade eden Op. Dr. Oğuz Akçakülü, bu tür ameliyatlarda temel hedefin yalnızca tümörü çıkarmak olmadığını vurguladı.
Akçakülü, "Bu ameliyatlarda amacımız; tümörü güvenli şekilde çıkarırken hastanın görmesini sağlayan optik siniri, beyin damarlarını ve diğer hayati anatomik yapıları koruyarak en iyi fonksiyonel sonucu elde etmektir." dedi.
Yaklaşık 12 saat süren, ileri düzey cerrahi planlama ve yüksek teknik deneyim gerektiren operasyon kapsamında, kafa tabanındaki ve göz çukuru içerisine uzanan tümör dokusunun mümkün olan en güvenli şekilde çıkarıldığı belirtildi. Hastanın ameliyat sonrası tedavi ve takip sürecinin planlandığı şekilde devam ettiği kaydedildi.

ERKEN TANI GÖRME KAYBINI ÖNLEMEDE HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Sfeno-orbital menenjiomların nadir görülen tümörler arasında yer aldığını belirten Op. Dr. Oğuz Akçakülü, özellikle tek gözde görme azalması, görme alanı kaybı, gözde öne doğru belirginleşme ve çift görme gibi belirtilerin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.
Bu tür şikâyetleri bulunan kişilerin vakit kaybetmeden beyin ve sinir cerrahisi ile göz hastalıkları uzmanlarına başvurmalarının büyük önem taşıdığını ifade eden Akçakülü, erken tanı ve uygun zamanda gerçekleştirilen cerrahi tedavinin hastalığın kontrol altına alınması ve mevcut görme fonksiyonunun korunmasında önemli rol oynadığını sözlerine ekledi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Urfa’da saatler süren ameliyat başarıyla gerçekleştirildi!
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilen skolyoz cerrahisi, yaklaşık...
Şanlıurfalılara müjde: 624 sosyal konut tamamlandı
Şanlıurfa Birecik Çoğan Mahallesi 2. Etap'ta yapımına başlanan 624 sosyal konut tamamlandı.
Şanlıurfa'da zorlu böbrek ameliyatı başarıyla...
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde erişkin yaş grubunda nadir görülen...
Güncel - Yaşam Haberleri
TümüŞanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!
Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...
Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!
Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.
Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...
Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...
Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...
Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...
Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...
Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı
Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.
Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...
Şanlıurfa Milletvekili meclise taşıdı: “Gazetecilere...
YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, en az 15 yıl gazetecilik yapan basın mensuplarına...
Kızılkaya görevi devraldığını duyurdu
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kazanan Halil Kızılkaya, görevi...
İzmir’den Şanlıurfa’ya acı haber
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine acı haber İzmir’den geldi. Dilan Koyuncu hayatını kaybetti.
Şanlıurfa’da seçim heyecanı: Üye listeleri bugün açıklanıyor
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerde kesinleşmiş üye listelerinin hizmet binasında bugün...




