RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Güncel - Yaşam Şanlıurfa Büyükşehir’den hayvancılığa büyük destek

Şanlıurfa Büyükşehir’den hayvancılığa büyük destek

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, IOM Uluslararası Göç Örgütü işbirliği ile ‘’Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliğine Destek’’ projesi kapsamında büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, tarım ve hayvancılık alanında Şanlıurfa’yı tekrardan şahlanışa geçirecek bir çalıştay düzenleyeceklerini söyledi.

· 4 dk okuma · Süper A. · 518 okunma
0Yorumlar
Şanlıurfa Büyükşehir’den hayvancılığa büyük destek
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Göç ve Uyum Hizmetleri Daire Başkanlığının hayata geçirdiği, IOM Uluslararası Göç Örgütünün desteklediği ‘’Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliğine Destek’’ projesi kapsamında kentte yaşayan yerli ve yabancı besicilere büyükbaş hayvan, yem ve sağım ekipmanları düzenlenen törenle dağıtıldı.

Büyükbaş hayvan dağıtım törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan, AK Parti Harran İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz, Ceylanpıar İlçe Başkanı Başkanı Abdulcelil Doğantekin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, ŞASEMKOM Başkanı Kemal Sezer, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Eyyüpoğlu, IOMOfis Müdürü Jinan Omar, Proje Destek Müdürü İvan Lavange ile besiciler katıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir’den hayvancılığa büyük destek
 ‘’ŞANLIURFA TARIM VE HAYVANCILIKTA YENİDEN ŞAHLANACAK’’
Şanlıurfa’nın tarım ve hayvancılık alanında yüksek bir potansiyele sahip olduğunu ve bu nedenle tarım ve hayvancılıkta Şanlıurfa’nın yeniden şahlanması için paydaş kurumlarında katılacağı bir çalıştay düzenleyeceklerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Hem yerli ihtiyaç sahiplerini hem de mülteci ihtiyaç sahiplerini düşünerek adımlar atıyorlar. Bunlar bizim içim çok önemli, bu bir kardeşlik, bu bir barış ve birlikte çalışmadır. Tarımın şehrinde tarım daire başkanlığının olması gerekiyordu. Oldu ve şimdi çok önemli icraatlara imza atmaya başladılar. Birkaç daire birimimizin ve IOM’un birlikte çalışmasının bir sonucudur.

“TARIM VE HAYVANCILIK ALANINDA ÇALIŞTAY YAPACAĞIZ”
Bu gün günümüzde iklim değişikliğinin bahsedildiği bu zamanda en önemli çalışmalarından biridir. İşte bu nedenle hayvancılık ve tarım çok önemlidir. Şanlıurfa gerek tarım bakımından gerek hayvancılık bakımında çok önemli bir şehirdir. Biz burada faaliyetlerimizi yürüttüğümüzde hem ülkemize katkı sağlayacağız, hem de istihdam sağlamış olacağız. Çok geniş ve paydaşlarının tamamının katılacağı bir çalıştay yapacağız. Hem ülke, hem şehir ekonomisine katkı nasıl sağlayabiliriz, istihdamı nasıl arttırabiliriz ve yine burada herkes fikrini ortaya koyduktan sonra hedeflerimize ve çözüm yollarına nasıl gidebiliriz diye onun çalışmasını yapacağız. Kısacası Şanlıurfa’yı tekrardan şahlanışa geçirecek bir çalışma olacak.
Şanlıurfa Büyükşehir’den hayvancılığa büyük destek
“BESİCİLERİMİZ VERİLEN HAYVANLARA SEVGİ İLE BAKACAKLAR”
Buna sadece Şanlıurfa’nın ihtiyacı yok, Türkiye’nin de ihtiyacı var. Harran yeterince değerlendirilirse ben inanıyorum ki bu Türkiye’ye çok önemli katkı sağlayacaktır. Pamuk, mercimek, nohut ve buğdayın önemli büyük bir bölümünü sağlıyor. Buradaki üretimimizi artırdığımız zaman, sulamalarımızı artırdığımız zaman belki Şanlıurfa tek başına Türkiye’ye yetişecek bir şehir haline gelir. Eğer insanlar bu hayvanlara iyi bakarlarsa bir çift hayvan alan birkaç yıl sonra sürüye sahip olabiliyor. Bu bereketi değerlendirmemiz lazım. Dezavantajlı besicilerimiz ben inanıyorum ki o hayvanlarımıza sevgi ile bakacaklardır. Bu başlangıç çalışmasını IOM ile birlikte devam ettireceğiz’’ diye konuştu.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli,  Proje Destek Müdürü İvan Lavange ile Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Eyyüpoğlu, hayata geçirilen proje nedeniyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve IOM yetkililerine teşekkür ettiler.
Şanlıurfa Büyükşehir’den hayvancılığa büyük destek
Yapılan konuşmaların ardından yerli ve yabancı besicilere büyükbaş hayvan, yem ve sağım ekipmanları verildi.
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel - Yaşam Haberleri

Tümü

HGS borcu ödeme sisteminde yeni dönem

Otoyol ve köprü geçişlerinde oluşan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ihlal borçlarının ödenmesinde yeni...

42 dakika önce

Dikkat! Şanlıurfa'da yeni hafta yağışlı olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Şanlıurfa'da yeni haftada önemli hava...

3 saat önce

MSB acı haberi duyurdu!

Millî Savunma Bakanlığı, istihbarat Albay Sayit Gökgöz'ün 24 Ekim 2026 tarihinde askerî araç...

5 saat önce

İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti

İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...

20 saat önce

Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...

1 gün önce

Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!

Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.

1 gün önce

Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...

2 gün önce

Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...

2 gün önce

Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...

Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...

2 gün önce

Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...

2 gün önce

Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı

Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.

2 gün önce

Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...

2 gün önce