Şanlıurfa Barosu: Açlık grevlerinin sonucu birçok çok yurttaşımız hayatını kaybetmiş
Şanlıurfa Barosu, Türkiye’de yaklaşık 60 cezaevinde 320 ye yakın tutuklu ve hükümlünün süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladıklarını ve bunun sonucu olarak birçok yurttaşın hayatını kaybettiğine dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı.
Şanlıurfa Barosu, açlık grevinde ki HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’den sonra 1 mart 2019 tarihinden bu yana Şanlıurfa 1 No'lu ve 2 No'lu T Tipi cezaevlerinde 190 tutuklu ve hükümlü ile birlikte süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine başlayanların sayısının ülke genelinde binleri geçtiğini belirterek Urfa cezaevlerine ilişkin hazırladıkları raporlara göre hak ihlallerinin ciddi boyutlara ulaştığını söyledi.
Şanlıurfa Barosunun yaptığı açıklamada; "Türkiye’de, cezaevlerinde herkesçe bilinen koşullar ve baromuzca yapılan izleme ve araştırmaya dayalı olarak. OHAL döneminde yoğunlaşan hak ihlalleri bugün artık sistematik hale getirilmiş ve cezaevleri başta olmak üzere birçok alanda anayasadaki temel hak ve özgürlükler ve Türkiye Cumhuriyetinin taraf olduğu evrensel insan hakları prensipleri maalesef rafa kaldırılmış görünmektedir. 12 Eylül askeri darbesinden günümüze kadar hak ihlalleri karşısında zaman zaman cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerinin sonucu olarak, maalesef bir çok yurttaşımız hayatını kaybetmiş, çok sayıda yurttaşımız ise kalıcı sağlık sorunları yaşamıştır. Şanlıurfa Barosu olarak insan yaşamını her şeyden daha kutsal gördüğümüzü ve insan sağlığının riske edildiği hiçbir eylem tarzını tasvip etmediğimizi belirtmekle birlikte, açlık grevlerine yol açan koşulların ağırlığı, açlık grevi yapanların ölümü bile göze almalarına sebep olmuştur. Hukukun ve özgürlüklerin koruyucusu olan biz baroların insan hakları ve demokrasiye inancımızın gereği olarak, hükümet yetkililerine yaşanılan bu durum karşısında eylemcilerin yasalara ve mevzuata uygun olan taleplerinin bir an evvel yerine getirtilip, hiç kimse zarar görmeden çözüme kavuşmasına ilişkin bir çağrı yapma gereği duyduğumuzu belirtmeliyiz" mesajlarını verdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Şanlıurfa Barosu’nda seçim sonucu belli oldu
Şanlıurfa Barosu’nda gerçekleştirilen başkanlık seçiminin sonucu belli oldu. Avukatların oy...
Şanlıurfa Barosu’ndan trafik kazasına ilişkin açıklama!
Şanlıurfa Barosu, trafik kazalarında kişisel verilerin hukuka aykırı kullanımına ilişkin...
Urfa Barosu’ndan sert tepki: "Mesele parti değil,...
Şanlıurfa Barosu, Haliliye ilçesinde bulunan DSİ'ye ait 20 parselin özelleştirme kapsamına...
Güncel - Yaşam Haberleri
TümüİHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti
İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...
Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!
Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...
Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!
Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.
Şanlıurfa’da hafta sonu plan yapanlar dikkat: Hava nasıl...
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı hava tahmin raporuna göre Şanlıurfa’da hafta sonu...
Bakan Uraloğlu müjdeyi duyurdu: Ücretsiz olacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkentray,...
Bozulan etleri vatandaşa yedireceklerdi: Operasyonla...
Hindistan'dan deniz yoluyla Hatay'ın İskenderun limanına ulaşan ve kara yoluyla Özbekistan'a...
Vali Şıldak hizmet binalarındaki çalışmaları yerinde...
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yapımı devam eden hizmet binalarının inşaat alanlarında...
Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı
Şanlıurfa’da köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuğun başına 15 dikiş atıldı.
Suruç'ta yeni yapılan yol esnafı mağdur etti
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan çevre yolu Aligör esnafını mağdur ediyor. Konuya ilişkin...
Şanlıurfa Milletvekili meclise taşıdı: “Gazetecilere...
YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, en az 15 yıl gazetecilik yapan basın mensuplarına...
Kızılkaya görevi devraldığını duyurdu
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kazanan Halil Kızılkaya, görevi...
İzmir’den Şanlıurfa’ya acı haber
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine acı haber İzmir’den geldi. Dilan Koyuncu hayatını kaybetti.





