RUHA TV Canlı Yayın (eski siteden)
Güncel - YaşamÖzel haberAsayişEkonomiSiyasetSporDünyaRöportajKültür-TurizmGündemEğitimBilim ve TeknolojiVideoBelediye haberleriFoto GaleriTarımYazarlarSağlık
Anasayfa Güncel - Yaşam Şampiyon pilotlar, Ford Sürüş Akademisi’nde genç sürücüle...

Şampiyon pilotlar, Ford Sürüş Akademisi’nde genç sürücüleri eğitti

Ford Sürüş Akademisi’nde Castrol Ford Team Türkiye’nin şampiyon pilotları 14-15 Kasım'da İTÜ Ayazağa kampüsünde ücretsiz olarak gerçekleşen etkinlikte genç sürücülere eğitim verdi

· 3 dk okuma · Haber Merkezi · 1.4K okunma
Şampiyon pilotlar, Ford Sürüş Akademisi’nde genç sürücüleri eğitti

Ford'un dünya çapında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi Ford Sürüş Akademisi’nin 2019 Türkiye ayağı, 4. yılında bir kez daha genç sürücülerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

Ford açıklamasına göre, Ford Motor Company’nin 2003 yılında Amerika’da geliştirdiği güvenli sürüş eğitim projesi olan "Ford Sürüş Akademisi" (Ford Driving Skills For Life) bu yıl dördüncü kez Türkiye’de gerçekleşti. 2003 yılından bu yana dünya çapında bir milyonu aşkın genci bilinçlendiren ve 14-15 Kasım'da İTÜ Ayazağa kampüsünde ücretsiz olarak gerçekleşen etkinlikte genç sürücüler, Ford Sürüş Akademisi’nde Castrol Ford Team Türkiye’nin şampiyon pilotlarından eğitim aldı.

18-24 yaş gençleri hedefleyen ve yoğun ilgi gören eğitim 3,5 saatlik seanslar olarak gerçekleşti. 4 aşamadan oluşan programda, direksiyon başında SMS atma ve fotoğraf çekme gibi dikkat dağıtıcı davranışların ve alkollü araç kullanımının tehlikeleri de sarhoş gözlüğü olarak ifade edilen simülasyon gözlükleri ile uygulamalı olarak gösterildi.

Avrupa'da, 18-24 yaş gençlerin birinci ölüm nedeninin trafik kazası olması nedeniyle, Ford Sürüş Akademisi’nde; tehlike tanıma, direksiyon hakimiyeti, hız ve mesafe yönetimi gibi beceri geliştirme eğitimleri hem teorik hem de uygulamalı olarak verildi.

- Avrupa Ralli Şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye takımı pilotları genç sürücüleri eğitti

Açıklamada verilen bilgilere göre, Ford Sürüş Akademisi, her ülkenin önde gelen eğitim kurumlarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Platformun Türkiye ayağında eğitimi Türkiye’nin en önemli motor sporları simgelerinden biri olan Avrupa şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye’nin pilotu Murat Bostancı ve diğer şampiyon sürücüler verdi.

Türkiye’de bu kapsamda bir ilk niteliği taşıyan eğitimler ile genç sürücülerin bilinçlenmesi ve trafikte daha güvenli seyahat etmeleri amaçlanıyor.

- Ford Sürüş Akademisi, 41 ülkede 1 milyondan fazla gence ulaştı

15 yılda 41 ülkede 1 milyondan fazla yeni ehliyet sahibi genç sürücüye ulaşan Ford Sürüş Akademisi, ücretsiz eğitimler sunarken; uygulamalı eğitimler, online iş birlikleri ile yenilikçi fikirler yaratmak ve daha fazla genç sürücüye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Ford Sürüş Akademisi eğitimine katılan gençlerin neredeyse hepsi, eğitim sonrasında kendilerine güvenlerinin arttığını ve programı arkadaşlarına tavsiye ettiklerini belirtiyor. Türkiye’de dördüncü kez ücretsiz olarak gerçekleşen ve gençler tarafından yoğun ilgi gören eğitimlere katılan genç sürücüler, projenin güvenli sürüş anlamında hayli öğretici olduğunu ve trafikte yaptıkları birçok hatanın farkına varmaları konusunda çok faydalı bir eğitim olduğunu belirtiyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı


Güncel - Yaşam Haberleri

Tümü

Urfa'da yetişen ceylanlar doğaya salındı!

Şanlıurfa Kızılkuyu Ceylan Üretme İstasyonu’nda yetiştirilen 50 ceylan, biyolojik çeşitliliğin...

1 saat önce

Urfa'da fotoğrafçılar kentin ilk cezaevini fotoğrafladı!

Şanlıurfa'da fotoğrafçılık kursu kursiyerleri, eskiden kentin ilk cezaevi olan, ardından...

3 saat önce

ŞUTSO seçimlerinde oy kullanacaklar dikkat!

ŞUTSO seçimlerinde oy kullanacak üyeler için gerekli belgeler ve oy verme noktaları açıklandı.

4 saat önce

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Urfa'da listede!

İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu bazı iller için kuvvetli sağanak yağış...

4 saat önce

Şanlıurfa Barosu'nun acı günü!

Şanlıurfa Barosu, 3. Ağır Ceza Mahkemesi mübaşirinin vefatını duyurdu.

6 saat önce

Urfa’da yeni proje alanları ziyarete açılıyor!

Şanlıurfa Valiliği tarafından Balıklıgöl Platosu’nda hayata geçirilen, şehrin tarihi ve kültürel...

7 saat önce

HGS borcu ödeme sisteminde yeni dönem

Otoyol ve köprü geçişlerinde oluşan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ihlal borçlarının ödenmesinde yeni...

8 saat önce

Dikkat! Şanlıurfa'da yeni hafta yağışlı olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Şanlıurfa'da yeni haftada önemli hava...

11 saat önce

MSB acı haberi duyurdu!

Millî Savunma Bakanlığı, istihbarat Albay Sayit Gökgöz'ün 24 Ekim 2026 tarihinde askerî araç...

13 saat önce

İHD’den AGM Medya’ya nezaket ziyareti

İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) AGM Medya Başkanı Ahin Güneş’i ziyaret ederek yürütülen...

1 gün önce

Şanlıurfalılar dikkat: ŞUSKİ’de yeni dönem başlıyor!

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni su aboneliği açma ve abonelik...

1 gün önce

Urfa’nın pul biberi 85 ülkede sofralara lezzet katıyor!

Şanlıurfa’da üretilen ve yüksek aromasıyla öne çıkan pul biber, 85 ülkeye ihraç ediliyor.

2 gün önce